Температурите леко се покачват, но пък от запад излиза вятър

На места температурите ще стигнат 11 градуса
Обновена: 26 фев 2019 08:31 | 26 фев 2019 07:32,
0

Минималните температури днес ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 5°. Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, която по-късно през деня ще започне да се увеличава и вплътнява.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°, според прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност, която в следобедните часове ще се увеличи, но валеж не се очаква. Максималните температури ще бъдат между 7° и 9°, предава "Фокус". Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

В сряда от север-североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°.

В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се повишат и дневните ще в повечето места ще са между 9° и 14°. Март ще започне с предимно слънчево и топло време с максимални температурите между 13° и 18°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари