Тревожни данни: Туристите бягат от Черноморието ни

Катастрофален спад на гостите, прогнозира анализ
Обновена: 27 фев 2019 12:03 | 27 фев 2019 10:22, Петя Славова
292

Тревожни данни за летния туристически сезон у нас. Институтът за анализ и оценки в туризма прогнозира сериозен спад на гостите по Черноморието. Отчита се и сериозен спад на заявените полети до двете ни морски летища, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

В Созопол основно разчитат на руски туристи, но след спада на рублата от няколко лета руска реч все по-рядко се чува по улиците на Стария град.

Ирина и съпругът й всяка година почиват в Созопол. Харесват го и през зимата.  "Просто не стигат парите за пътуване зад граница. Моят брат живее в Петербург. Преди идваха тук. Сега, обаче няма да могат".

"Категорично има отлив на рускоговорящи - украинци, руснаци от Беларус", обяснява хотелиер. От туристическия бранш коментират, че има спад от 30% и на други два пазара - германския и скандинавския.

От Института за анализи и оценки в туризма също прогнозират катастрофален летен сезон. Спад се очаква и на чешките туристи, които традиционно почиват по Южното Черноморие. "Като заявени полети на летище Варна и Бургас имаме с 40 до 50% по-малко за предстоящия летен сезон".

Спад се очаква и на чешки туристи, които традиционно почиват по Южното Черноморие. "Връщаме се към нивата от 2015 г. Нещо, което е изключително притеснително.  Тогава имахме спад на търсенето, свиване на потреблението, но имахме откъде да оптимизираме", обясняват от бранша.

Засега устойчив е единствено английският пазар. Нова нискотарифна авиокомпания ще извършва полети това лято от 9 британски града до Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
4
 
! Отговори
богослов преди 5 години
Природата- създадена от Бога е БЛАГОСЛОВЕНА а създаденото от хората е ПРОКЛЯТИЕ!!!АМИН!
227
1
 
2
 
! Отговори
курвите надделяха преди 5 години
Преди буше Комитет,Бато, Туристинженеринг а сега Министерство?
226
7
 
6
 
! Отговори
братушките преди 5 години
Съветските туристи бяха нещо като авариен изход и резервен вариант.Но и те ни изоставиха както винаги вместо да ни бранят!
225
6
 
2
 
! Отговори
братушките преди 5 години
Съветските туристи бяха нещо като авариен изход и резервен вариант.Но и те ни изоставиха както винаги вместо да ни бранят!
224
1
 
3
 
! Отговори
мижи да те лъже! преди 5 години
До немецНали още в Германия в рекламните проспекти ви информират за менюто и цените?
223
2
 
10
 
! Отговори
немец преди 5 години
До ИСТИНАВсяка сутрин закусвам в ресторанта с една и съща поръчка, но с различна сметка.На обед плащам стандартна порция, а ми се сервира детска на същата цена!Поръчам 50 гр ракия а плащам за 100гр във сметката.Плащам за свинско филе по цена на по-скъпо телешко!Бутилка вино без етикет плащаш за най-скъпата.Салата необявена в менюто по цена на най-скъпите.......
222
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не може да е вярно!Министърката каза, че тази година даже ще има прилив на туристи, които са привлечени от невероятното качество на услугата, което предлагаме у нас!
221
0
 
5
 
! Отговори
Боц с рогцата преди 5 години
Прекрасни данни! Жъ почерпя маалЪта!
220
0
 
4
 
! Отговори
БКП-СДС-ДС-КГБ преди 5 години
До наблюдаващотдалечВсичко на морето си е за сметка на морала!!! Това се нарича ПРОГРЕС........
219
1
 
19
 
! Отговори
Киник преди 5 години
Муахахахахаха , хахахаха оправиха ми настроението с тая новина . Скоро и по 2 апартамента за лев на Сънни бийч :) Що будали изгоряха от бетонните глави по *** :)
218
1
 
17
 
! Отговори
шашко преди 5 години
Не намирам нищо изненадващо. Каквато е държавата , такъв е и бизнеса , като цяло.За съжаление стигнахме дъното и туризма е един от показателитеЛоша икономика , лош живот .
217
0
 
3
 
! Отговори
gg преди 5 години
До АнонименВъв въпроса ти се съдържа и отговора - алкохол, дрога и *** :)
216
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да правят туристите на БГ-черноморие..................там само мутри, мафиоти, алкохол, дрога и ***!Високи цени и лошо обслужване!
215
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е ...............какво да правят при алчните БГ-бизнесмени и хотелиери!!
214
2
 
28
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Бетон,мутри,няма къде да се паркира.Обслужващия персонал на много ниско ниво,личи си,че му плащат малко.Кражби,непрекъснато си нащрек да не изгориш я с кола,я в някое заведение да ти дадат старо от вчера.Защо в Турция и Гърция не го правят така лошо?
213
27
 
3
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
поредната кофа с помия по българския туризъм , който си върви вече 20 години напред независимо от родните му зложелатели тука сме униални! Начи всяка година през зимата очакваме кататстрофа и всяка година 10% ръст на туристите през септември , до толкова е конкурентен нашия туризъм че дори в годините на великата рецесия когато Гърция и Турция вървяха надолу за 2-3 години България дори тогава отбелязваше ръст... Ха да видим ккаво ще пишете през септември гъонсурати веждести родоостъпници!?
212
17
 
24
 
! Отговори
1234 преди 5 години
който 10г плюе по Русия му спират туристите, стара търговска поговрка
211
5
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Чудесна новина!Да видим след колко време,ще започне събаряне на мутренските "хотели"!
210
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТуристТо ти като не почиваш на Черноморието още по-хубаво за нас, които почиваме там!
209
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га бяхте тарикати преди няколко месеца да вдигате цените ни ривахте и плюхте, че туристи бол и българи не ви трябват. Сега ни българче ни друго ще видите щото изпихте парата ... вместо да заделите за специалисти да ви оправят курортите...баш майсторите туризъм ще правят