Заплахи срещу журналист, разследвал незаконна ВиК инсталация

В средата на миналата година той беше нападнат пред дома си
28 фев 2019 10:22,
9

Журналист бе нападнат за втори път, като този път причината е разследване за незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс "Чифлика" край Троян. Материалът е излъчен във варненското издание "Зов нюз".

"Заплахите започнаха с анонимни обаждания. Репортажът ми беше определен като "глупост". Директно ме предупредиха, че ако не го премахна, ще се запозная с човека, който ми се обажда и никак нямало да ми хареса", сподели в студиото на "България сутрин" Христо Гешов.

В разследването става въпрос за, по думите му, незаконно ВиК в "Чифлика", изградено от частна фирма. То се толерирало от общината и тормозело всички хотелиери в района.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът обасни, че парадоксът всъщност бил, че ВиК Троян е общинска, а не държавна собственост. В "Чифлика" обаче нямало изградена общинска ВиК мрежа.

"Има такава, строена по времето на социализма. Присвоена е от частна фирма, която също има хотел там. А собственикът му претендира, че е негова. Справка в имотния регистър обаче доказва, че закупувайки въпросния хотел, на който той е собственик, в нотариалния му акт никъде не фигурира подобно нещо", категоричен бе Гешов пред Bulgaria ON AIR.

В средата на 2018 г. Христо Гешов бе нападнат пред собствения си дом. Прокуратурата тогава прекратява производството с мотивите, че извършителят е неизвестен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Това ми прилича на ченгеджистите на герб . Те и на мен ми се обаждат посред нощ да ме заплашват . Използват че прокурора работи за тях ,щото прокуратурата по разпечатките на телефона може да ги хване . А като подслушват комуникациите ти особено чрез американски софтуер стигат до важна лична информация за натиск . Много верочтно е това да е мафията герб ,чрез ченгеджииските метастази ;)
8
5
 
0
 
! Отговори
шматка преди 5 години
От статията нищо не разбрах.В Бг има хиляди частни водопроводи и това е най глупавото нещо което може да си направи човек сам.Плащаш вода на ВиК но си поемаш ремонтите по водопровода.Не разбрах.Този с водопровода не плаща вода ли що ли
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят се е отклонил от партийната линия.
6
0
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
"Зов нюз" не е варненски, а врачански.Пък зад частното ВИК са бивш общински съветник и кметицата на Троян (от БСП)
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото се намираш в държава, в която мафията има монопол върху всичко. Други въпроси имаш ли?
4
1
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Инверторите ми са супер. Всичко е пълна синусоида. Качеството на тока е по добро от това на енергото със сигурност :)
3
1
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Аз живея на отдалечено място. Вода събирам сам. Ток си произвеждам сам.Ако до мен се нанесе съсед ще му дам ток по 3 стотинки защото нямам какво да го правя. Имам доста излишък дори и копачки съм закачил. Та въпроса ми е защо да не продам ток по 3 стотинки ? Енергото така или инъче на съседа ще му искат пон 30 хиляди лева рекет.
2
0
 
19
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Производството може да е прекратено, но следствието трябва да продължи. Дали ще им кефне на разследващите в Троян да работят, е друг въпрос.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за незаконно енерго на бат сали енерджи? Или ще се разклати стабилността на генерала.