На училище - като на война: С боксове и електрошокови палки!

Ученици "оборудвани" с тежък арсенал в Самоков
5 мар 2019 07:10, Петя Славова
55
На училище - като на война: С боксове и електрошокови палки!
Снимка: Reuters

Въоръжени като за война - с боксове, ножове, пеперудки и електрошокови палки: така "оборудвани" ходят някои деца на училище. Арсеналът бил иззет от ученици в Самоков, а директорът и полицията разказват, че на мястото на отнетите оръжия бързо се появяват нови, предаде Нова тв.
 
"През учебната 2018/2019 са 9 бокса, 8 ножа и 2 електрошокови палки", казва Мариан Бончев - инспектор в "Детска педагогическа стая" в РУ- Самоков.

Още по темата

В школото учат 960 ученици, а сред въоръжените има дори деца под 14 години. Оръжията се отнемат от учителите, но тогава, когато ги видят или намерят. На рутинни проверки нямат право.
 
"Те сами идват, клеветят се, госпожо, еди-кой си има в себе си бокс", обяснява директорът Мариана Солунска и допълва, че единственият начин да се спре тази "мода" е да се сложи скенер на входа на училището.
 
"Учителите ни е страх, защото особено по-големите деца, 8-9 клас, изпитват понякога агресия. Такава, че ние не знаем дали няма да се нахвърлят върху нас", коментира главният учител Иванка Николова.

Продавач на магазин с китайски стоки в града обяснява, че продава подобни артикули - ножове, пеперудки, боксове. Все пак уточнява, че продава на лица над 18 години и които знаят за какво става въпрос”. Цената е 9-10 лв и всяко дете може да се сдобие с подобна сума.
 
И въпреки че по закон трябва да имаш 14 години, за да си купиш нож или бокс, от полицията признават, че законът не винаги се спазва.
 
"На непълнолетни не се предоставят, но боксовете могат да се закупуват от по-големи пълнолетни, електрошоковите палки могат да се поръчват по интернет, ножовете също се продават като сувенири по сергии, по магазини“, казва още Мариан Бончев. Именно в районното се съхранява иззетия арсенал.

Възпитателните мерки към родителите на децата с оръжия е глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква срама бе пингвин? Нали утре като стане една война точно на ей тея мъжки момчета ще се молите да защитят държавата.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа, срама няма те ей!
11
4
 
18
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Fck 3 Така е. Аз през соца ходех с 10 ст. на училище , а като голям с висше ветеринарно образование ходех без пари в джоба , защото взимах 200лв. заплата.Жевеех в служебно жилище и карах Трабант.Сега имам два апартамента , смених 4 коли и 4 мотора.Времената се промениха. Света върви напред.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нарушените условия на живот от 30 години са равностойни на болест.Този проблем създава голямо вътрешно безпокойство на родители,учители .Много от които зависи реда и сигурността наблюдават отстрани социалните провали и имат право да казват че всеки сам си е виновен.Много евтин и повърхностен предлог за оправдание,който не задължава с нищо.Не трябва ли И полицията и хората от които зависи и са задължени да извършат всичко необходимо,което би спестилозлополуки ,инциденти на подрастващите?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В неопитни ръце на безразсъдни младежи, тези "оръжия" толкова лесно могат да се обърнат срещу притежателя си, че няма накъде. Илюзорна сигурност.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Директорката много интересно го е формулирала-клеветят се. Значи децата които съобщават за това са клеветници на младите герои.
7
0
 
9
 
! Отговори
Радо преди 5 години
Завършил съм 2007 и преди беше така :)
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добер да се защитаваш за да запазиш психиката си на мъж докато се оформя. Никой не го интересува никой в България, особено като става въпрос за агресия всеки се покрива и се плаши. Просто преди се очакваше някакъв ред някакви висшестоящи да го въведат ама и те са същите загубени страхливци-демагози. И сега хората вече знаят че няма спасение освен самозащита и родителите са научили децата за да не повторят същите грешки. Аз съм мирен човек но това го подкрепям. България е джунгла.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като родителите и техните отрочета са ***, трябват строги закони които да се прилагат. Скенери на входа на училището и охрана. Да се подгонят търговците които продават такива стоки на непълнолетни или тези които ги купуват и предоставят на непълнолетни. В някои държави има затвори за непълнолетни в които се пращат тези които се провиняват многократно. Стягай плебея за да не ти играе хоро на главата.
4
4
 
21
 
! Отговори
До2 преди 5 години
Ако копираха от родителите си, щяха да ходят на училище с брадви, колове, вили и всякакви други сечива с двойна употреба. То имаше репортаж за тези гении, бяха им скрили лицата, но зелените ръчички развалиха всичко.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това поколение не е обичано, затова се получава. Ако му се покаже как да прави добро, то ще дава - огледало на родителите е!
2
7
 
28
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Това става защото това поколение е разглезено и разхайтено. Родителите дават луди пари за детето телефони,дрешки а то свиква ,че всичко може да получи. Аз съм ходил с 1-2 лева на училище и се чудех какво да ям...а те сега ми ходят с по 20-30 и нагоре и им остават за да си купуват такива "играчки" с който да се ръгат и боксират защо? Защото така ги научи системата. Американски филми и песни съдържащи секс,наркотици и насилие. Е на ви ся Америка.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей това са родители, всичко знаят за милите си деца