Събраха 63 хил. лева за ремонта на кораба-музей "Радецки"

Училища и пенсионерски клубове са били изключително дейни дарители
Обновена: 5 мар 2019 17:49 | 5 мар 2019 17:45, Павел Гълъбов
15
Събраха 63 хил. лева за ремонта на кораба-музей "Радецки"
Снимка: архив "Булфото"

Малко повече от 63 хиляди лева са дарени в кампанията за кораба-музей "Радецки", съобщи бившия директор на АЕЦ "Козлодуй" и организатор на кампанията Александър Николов.

Още по темата

Като председател на сдружението "Енергийно бъдеще за България" той сподели, че е изключително удовлетворен от масовото включване на училища, детски градини, пенсионерски клубове. Първоначалната цел на кампанията бе да бъдат събрани 250 хиляди лева за пълното възстановяване на кораба-музей, пише "24 часа".

"Разбира се, всеки е дал, колкото е могъл, не бих казал, че тук парите са толкова важни, колкото родолюбивото действие на тези българи", каза пред радио Видин Николов. 

Включили са се стотици физически лица, има и двайсетина фирми.

"Искам да изкажа благодарност на всички, които се включиха в кампанията, да благодаря на Националния исторически музей, който подкрепи тази кампания", коментира Александър Николов.

Средствата ще бъдат предоставени за технически преглед на "Радецки". Националният исторически музей, който е собственик на кораба, трябва да обяви обществена поръчка за изпълнител. Корабостроителницата в Русе не работи, затова трябва да се търсят изпълнители от чужбина, преди всичко в акваторията на река Дунав.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Финансовият министър Горанов може да дари поне 500 хил. лв спестени от неплащане на наеми за луксозното жилище в което живее. Нека даде пример по патриотизъм и родолюбие за да увлече масите след себе си.
8
4
 
3
 
! Отговори
анон преди 1 месец
ма добре , в козлодуй са изключително и само полуграмотни плебаци. генов направи кражбата на века, като вдгина заплатите на плебеса в оз-то - навсякъде се краде, но никъде съотношнието интелект / постъпления не е толкова драстично несъразмерно. и техните заплати , естествено, са след отклоняване на пари за развитие, това е толкова очевидно. защо не им ги намаляват, откъде ще съберат тея хора 63 хил за кораб. и то пък децата им и детските им градини
7
3
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БОЙКО БОРИСОВ ПРЕХВЪРЛИ СОБСТВЕНОСТТА НА ХРАМА АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ НА ЦЪРКВАТА ЗА ДА НЕ И ПЛАЩА ТОЙ ИЗДРЪЖКАТА!
6
2
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 1 месец
А СЕГА ЩЕ ЧАКАМЕ ДА ВИДИМЕ КОЙ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА-ДА ОТВОРЯ ЕДНА ФИРМИЧКА В РУМЪНИЯ ЗА ПРОЕКТА И ЗАТВАРЯМ.
-ТУКА ТРЯБВА СИЛЕН КОНТРОЛ-ТОВА СА ПАРИТЕ НА ХОРАТА.
ПРИ НАЙ МАЛКОТО СЪМНЕНИЕ-СИГНАЛИЗИРАЙТЕ-МЕДИИТЕ-ТАМ Е СИГУРНО ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗЧУЕ АКО ИМА ЗЛОУПОТРЕБИ.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз например не съм разбрал за тази кампания. Ако на 3ти март бяха пуснали една реклама за SMS която предполагам Българска телевизия би излъчила безплатно, щяха да се получат нещата. Друг е въпросът как ще изразходват средствата
4
2
 
21
 
! Отговори
Замислих се преди 1 месец
Когато бях в основното училище - не помня в кой клас - ни задължиха да събираме пари за "Радецки".
В университета пак събирахме със същата цел.
Сега отново има такава кампания.
А държавата дава ли парички за това достойно дело или се грижи главно за надбавките и помощите на правнуците на башибозука, който е погубил хиляди достойни българи, включително и ботеви четници?
3
2
 
20
 
! Отговори
На мен обаче преди 1 месец
много ми е интересно колко дариха т.нар. "патриоти" от държавната си субсидия или, да речем отговорния български капитал. Хеле пък направо питам Домусчиев, на когото Той отпусна 4 млн. от Нашите пари за трибуна Моци в Разград. Иначе е пълно с вресливи националисти със затворен джобове. Фалшиво, тъпо, гнусно.
2
3
 
10
 
! Отговори
лешгибибирмиллет преди 1 месец
Много патриот, много нещо. Всичкото патриот по едно левче да бяхте дали щяха да се съберат няколко милиона. ..
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За тази светиня българска трябва да се просят пари от бедният народ,щото ония хамали от правителството и от Парламента са толкова крадливи,че ще пукнат ако заделят от хазната някой лев за"Радецки"!Как така вместо да откраднат тези пари трябва да ги дадат за ремонт на една "вехтория"но да се бият в гърдите като пожарникарят какво са направили равни нямат/например колко лошокачествени пътища построиха,как хващат дребни джебчии,но да вкарат в затвора голям крадец като Вл.Горанов например не могат/!