Роми оспорват събарянето на къщи във Войводиново

Хора от селото пък готови на протест, ако съдът отсъди в тяхна полза
46
Роми оспорват събарянето на къщи във Войводиново
Снимка: Булфото, архив

Жители на ромската махала в село Войводиново оспорват заповедта на кмета на община Марица за премахване на незаконните сгради, а днес в Пловдивския административен съд ще се гледа едно от делата.

Съдиите трябва да решат дали една от незаконните тухлени къщи в махалата да бъде бутната, съобщава bTV.

Още по темата
Обитателите на сградата обжалват намерението на местната власт да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение.

До началото на април се очаква да бъдат разгледани 17 подобни жалби.

Кметът на селото Димитър Тосев е категоричен, че ако съдът отсъди в полза на ромите, населеното място отново ще се вдигне на бунт.

Dnes.bg припомня, че напрежението във Войводиново избухна в началото на януари, когато двама роми от махалата нападнаха командоса Валентин Димов. След случая вицепремиерът Красимир Каракачанов пък предложи стратегия за справяне с ромския проблем в страната, която бе широко обсъждана от всички политически сили и обществеността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: ромиВойводиново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди две години мои близки си купиха къща за 200 хил. до Военна академия и месец по-късно представиха в Общината инженерно-технически проектоплан за ремонт и подобрения, включително на покрива. Междувременно живеят на квартира за 800 лв. месечно.Може ли да познае някой какво движение има по техния въпрос за две години?Браво, познахте!По едно време им казах - ромбо цели къщи строи и никой дума не му казва; почвайте, като видят, че сте свалили керемидите, веднага ще дотърчат да ви глобят!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
kmetskite voivodinski slugi sa teroristi, te razvajdat nezakonni novi teroristi....bg zakoni sa obeseni tam....
34
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Какво изобщо се обсъжда това ?!?! Законна ли е остава - ако е незаконна се маха ! Какво има да се обжалва и тн. Да им предложат да ги озаконят да плащат данък сметки както всички останали. И най-вече да ги накарат да си платят земята на пазарна цена ! Ако не могат и не искат да се махат !!!
33
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на тяхна страна - на ромите.Изнудват ги да гласуватза когото трябва, а най силният инструмент е, да им разрушиш жилището.Ако държавата беше на мястото си, до сега, проблема.ът щеше дае решен.Имам познат, който казва - събориха ни колибата, цяла зима се опитваме да не измрем, а кметицата взема злато и пари от тези, които имат, за да не събаря колибите им.Има Бог, казва той, защото тя пукна.Кметът, казва все обещава срещу изборите.Кметът е ясен, кварталът -също. ГЕРБ.
32
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 5 години
Българи не разчитайте на никого освен на себе си.На никой не му пука за вас.Въоръжавайте се кой с каквото може.Нашите прадеди не са били ***, а са разчитали на меча или карабината.ПИТАМ:КОЕ ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ДЪРЖИ ХОРАТА БЕДНИ И ЩЕ ПРОКУДИ 2,5МИЛИОНА ЕМИГРАНТИ,АКО ЗНАЕШЕ ЧЕ ВСЯКО СЕМЕЙСТВО ИМА ПУШКА И 40 БОЙНИ ПАТРОНА?Кой щеше да се *** така с вас?Не бъдете роби!
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това "роми"? В българският език няма такава дума.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте Кракачанов да ги образова, да станат професори и началници на българите. Сега има нова концепция, ще трябва да им построят безплатни жилища и да се вкарат в затвора селските бунтовници и расисти.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека се надяват, но накрая ще боли повече.
28
1
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А бърбъните какво мислят по темата? Високите също са пропуснати в статията.
27
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглостта на това племе няма граници!
26
16
 
5
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
До Анонимен 28Че и аз бях като тях навремето, ама виж, сега съм ви национален герой! И на мен не ми се ореше нива и садеше градина, та затова като ми трябваха пари, я ракетирах някой богаташ, я обирах къщата на някой чорбаджия, я обирах хазната! Та и те да не са глупави да работят за султана!
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Васил Левски (по-точно, до безсрамника, който използва като ник това свято име)За теб какво означава "чиста и свята република"? Да заграбите наготово всички материални блага, които ние и предците ни сме създали с труда си? Да вилнеете безнаказано? И когато оопоскате всичко, да се преместите в друга държава, та да ядете и мързелувате и там наготово?НЕ СИ ПОЗНАЛ! На досегашното тантуркане ще сложим точка по начин, много неприятен за нагли готованци-хрантутници!
24
6
 
5
 
! Отговори
активист на ГЕРБ преди 5 години
Ромите са наши братя ! Да ги приобщим към Майка България ! Да увеличим детските надбавки и социалните помощи за тях ! Да им раздадем безплатни къщи и безплатни климатици !
23
3
 
28
 
! Отговори
смок преди 5 години
А тия дето оспорват, данъци плащали ли са?
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за ....... и равни права с братята българи.
21
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше да упорстват така, ако някое НПО не ги подбуждаше.Те са свикнали от векове - настаняват се някъде, вършат дребните си шмекерии. Идва момент, в който правят някоя по-голяма беля и го подгонват. Те си събират багажа и се махат, настаняват се другаде и пак продължават старата песен.Така е било от векове. Вече щяха да са забравили Войводиново и да са си изградили копторчета някъде другаде. Но нали НПО-тата трябва с нещо да оправдаят парите, които сосат от чуждестранни източници?
20
18
 
4
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Дебелогъзият войвода с цел предизборна реклама създаде условия за сериозно етническо и социално битово напрежение.Такива типове трябва да носят нматериална финансова и наказателна отговорност,а не десетки дори стотици хора да страдат заради техните амбиции.Каракачанов отдавна трябваше да е политически покойник наред о Го *** Мистър 10 процента и други отрека на тъпия преход.
19
3
 
14
 
! Отговори
АК 7.62 мм. преди 5 години
Аз имам решение :) Гласувайте за мен и ми дайте 1 месец!Всичко ще подредя!
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се това Български сайт ли е или чужд ? Тази статия е окупирана от НПО слугинаж и хора мислещи се за турци. Тук един по долу пише че държавата не им усигурявала жилища, а на Българина кой му усигурява жилиже ? Много просто учиш, след това започваш да работиш изкарваш пари и си закупуваш жилище или си строиш. Без да си учил и работил не можеш да имаш никакви претенции към държавата.
17
3
 
19
 
! Отговори
за един приятел пита преди 5 години
Ама бутнете и на Доган сараите или за тях важат други закони?