Дончев: Търсим начин да не се издават нови талони за еконорма

Струпването на опашки в КАТ е недопустимо, смята политикът
7 мар 2019 18:12,
26
Дончев: Търсим начин да не се издават нови талони за еконорма
Снимка: архив "Булфото"

Ако има вариант да бъде спестено на хората да сменят талоните на колите, в които не е отбелязан екостандарта, то това ще бъде направено, каза заместник министър-председателят Томислав Дончев на журналисти след като откри 20-та годишна конференция по електронно управление.

Още по темата

По-високата еко категория на автомобила може да намали годишния данък за неговия собственик, предаде БТА.

Преди година и половина положихме много усилия да облекчим работа на КАТ, но за съжаление с променлив успех. Все още има управления на КАТ, където има опашки и струпвания на хора, което е абсолютно недопустимо, каза Дончев.

Системата за електронно връчване може да се превърне в универсален вход, ползван от държавните органи, банки и други организации. Там всеки може да ти прати нещо, и от процесуална гледна точка ще равносилно на получено писмо срещу разписка, посочи Дончев.

Вицепремиерът изрази надежда колкото се може по-бързо да приключат процедурите в МВР за внедряването на новите документи за самоличност, които ще са с електронна идентификация. Дори и да се случи максимално бързо - в рамките на една година, то издаването на новите документи няма да стане изведнъж. Затова всякакви други решения, които предлагат електронната защита ще бъдат прилагани. Най-често това е електронния подпис, но има и други - като лицево или ирисиво разпознаване, които се прилагат в ЕС, каза вицепремиерът.

Персоналните идентификационни кодове, които НАП и НОИ издават, не са с достатъчна степен на сигурност и могат да се ползват само за справки, посочи Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
26
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Ами КАТ да си направи една база данните с няколко стотин автомобила и оттам да гледа категориите. Примерно за всички автомобили от Евро 1 до сега на по-известните марки в България.Който кара нещо екзотично да се оправя сам!