След 15 години опити: Семейство вече си има момиченце

Дарителите на яйцеклетки се увеличават, нуждите обаче също
18

5145 гледания   |  Още видео

След 15 години борба, семейство от Велико Търново сбъдна мечтата си да има дете. Дарина успява да забременее с помощта на донорска яйцеклетка и така на 4 март малката Ивайла проплаква в ръцете на майка си.

Дългият път на Дарина и нейния съпруг започва още през 2004 година, когато Дарина все още не е диагностицирана, но през 2009 година разбира, че има ендометриоза, запушени маточни тръби и шанса за естествено забреняване е невъзможен.

Следват редица операции и ин витро процедури. И така на 2 юли Дарина вижда така мечтаните две черти на теста. 9 месеца по-късно, на 4 март, тя прегръща своята дъщеря Ивайла.

Д-р Кайрякова споделя, че бременността при Дарина е минала изключително спокойно и безпроблемно. И съветва жените, които имат нейната съдба, да бъдат спокойни, да бъдат сигурни и да се доверяват на лекарите.

А броят на жените, които имат нужда от донорска яйцеклетка продължава да расте, но даряващите също се увеличават.

Всяка жена до 34 години, включително с поне едно живородено дете, може да дари, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR

 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
Най-накрая една добра новина!
12
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Още колко статии ще пуснете за този казус?
11
4
 
31
 
! Отговори
Дзъ преди 2 месеца
Да им е живо и здраво детето и да ги радва. А проста-шките коментари по-долу доказват, че има мутирал биологичен материал от който се пръкват абсолютни и д и о т и
10
2
 
2
 
! Отговори
Хммммм преди 2 месеца
Тази съдба ми е позната. Да не Ви е помогнал д-р Сигридов? Само той го умее това....
9
8
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
Минко е наминал на гости ... с мандолината
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пак съм аз

Защо? Мислиш ли, че искат балкански Шрек за дете?
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е зле освен апел за "даряване" да се разкаже и за мезицинските рисковете, които може да има при "даряване" на яйцеклетки. И за запллащането за тях. И за нуждата на децата да знаят един ден кой е донора, на кого приличат, имат ли полубратя и сестри и т.н...
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тоя "брат-чед" дето пише тука с големите букви, сигурно сега ше се изхвърли, че и този човек е "джендър" щом "няма качествата на жребец, на кинг-конг от пещерата" който тупайки се в гърдите "АЗ-АЗ- *** ***-бизнесмен", не е успял да заплоди жена си, тъй като и двама са физически изтощение , предостваяйки енергията си на ханку брат, докато му работят "на заплата"?
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имах едни колеги които казваха на един колега да си намери жена а те ще му направят дете!
4
6
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С жена ми се пробвахме в продължение на 6 години преди да успеем. Два пъти се налагаше да прави аборт в третия месец, като при втората бременност имаше риск за живота й. Имаше периоди, в които ме умоляваше да пробваме пак, но страх не смеех, загубихме две деца, не ми се рискуваше на третия път да загубя и нея. Пръснахме една камара пари по частни клиники, докато разберем, че проблемът е в щитовидната й жлеза и преди 5 години най-накрая успяхме- момче. Възхищавам се на успоритостта на тези хора.
3
3
 
26
 
! Отговори
Мачо преди 2 месеца
Проблема е в жената бе пич. Или ти явно имаш яйцейлетки.
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Брзво, да им е живо и здраво !
1
47
 
12
 
! Отговори
Пак съм аз преди 2 месеца
А можеше да ми звъннат, да не се мъчат 15 години...