Helpbook питане: Редно ли е да се плаща WC в бензиностанция?

Подадени са сигнали и за разрушени улици, изоставени коли, неосветени подлези
9 мар 2019 17:45, Анисия Иванова
74

Снимка: Helpbook

Трябва ли да се плаща за ползване на тоалетна на бензиностанция? Правило за това реално няма. Всичко зависи от собственика или наемателя. Въпрос дали това е редно постъпи в платформата на Helpbook.info:

“Искам да подам сигнал за нередност, с която се сблъсках в бензиностанция "Кристал" на бул. "Ломско шосе" № 207. На 4 март заредихме пропан бутан и бензин на обща стойност 20,58 лв. Наложи ми се да ползвам тоалетната, за което платих сумата от 1 лв. Редно ли е да заплащам, след като съм клиент на въпросния търговски обект? И ако да - 1 лв. за тоалетна нормална цена ли ви се струва? Прикачвам касовите бележки и моля за проверка.”

Продължаваме със сигнал за отчайващо състояние на улица и тротоар пред столична детска ясла. Настилката е напукана, разрушена, на места изцяло липсва. Тротоарът е пропаднал, изкривен, кален, с изкъртен и липсващ на места бордюр. Както на тротоара, така и на платното са се образували огромни кални локви, което представлява истинско изпитание за преминаващите автомобили и пешеходци.

Вечната тема за изоставени автомобили отново намира място в днешния обзор. В район "Красно село", според автора на сигнала, автомобил в неизправност заема паркомясто повече от десет години. Потребителят отправя апел към контролните органи да се вземат мерки по репатрирането му до автоморга.

В друг сигнал положението не е по-различно: "На ул. "Радул Милков", срещу сградата на "Агенция митници", в тревните площи се намират два изоставени автомобила. Единият е със спаднали гуми и стои там от доста време, другият очевидно е катастрофирал и е без обозначителни номера.“

Получихме снимки от новото кръгово кръстовище в кв. "Хладилника“, където на новия тротоар гордо е паркиран джип BMW. Вероятно за собственика на автомобила правилата не важат, а удобството му е над всичко.

Завършваме днешния обзор със сигнал, отправен към община Варна, за неосветен подлез от седмици с локация спирка "8-ми септември".

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ни занимават с глупости. Тая патица ако иска безплатна тоалетна да.зарежда на ромпетрол 1км след кристал, като гони икономия така ще е.
58
0
 
5
 
! Отговори
Чистача преди 5 години
Добре дошли в Sanifear.Модерните тоалетни на магистралата.Така те посрещат по тоалетните в немските магистрални бензиностанции. И после,до като си уринираш или ачкаш,ти чуруликат птиченца.Преди беше 0,70? и 0,50? от тях,можеш да изхарчиш в бензиностанцията. От скоро е 1? и 1 ? бон за покупка.Словения,Австрия,Белгия,Швейцария,на места в Швеция,Норвегия,Дания,Франция също е така. Пазарна икономика се нарича!
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами серете пред обектите бе,не знаете ли как се пестят пари? Ако можеш да спестиш един лев,направи го,направиго най демонстративно,и после влез в бензиностанцията и им кажи че току що си спестил една кинта.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Още древните римляни са вземали пари за обществените тоалетни."Древните римляни са съществували 1000 години. Ти виждаш, че работите и културите се менят през половин десетилетие .... Те по тая логика, древните римляни са били развратни социопати. Трябва ли, да ги слушаме?
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има безкрааааааааайни поляни, като не искат. Все едно да питат, редно ли е, да плащаме за бензин. Ами не се сипва тоно самичък ...
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да сеплаща.Нали трябва дацсе почистват от някой тези наср--и тоалетни.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Труден въпрос, но ако хората започнат да уринират зад бензиностанцията, вероятно ще имат по-гостоприемен подход.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до като се научите да пикате в писуарите а не около тях, ше плащате! така че е редно!!!
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За споменаващите древните римляни. Не е така, както сочите. Тези тоалетни са измислени от Веспасиян и не е плащана такса за ползването им. Урината се събирала с тях и после ползвана от кожари и др. занаятчии, за да киснат там материите при обработката им. За това занаятчиите плащали данък, че използват чуждата урина като материал, а не че римляните са плащали, за да ползват тоалетни. А и са минали 2000 години, би трябвало поне да не издребняваме толкова :-)
50
10
 
6
 
! Отговори
аман преди 5 години
обиколил съм 35 държави, почти няма такива в които тоалетната да се заплаща, особено по бензиностанции!!
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редно е. Парите не миришат. Още древните римляни са вземали пари за обществените тоалетни.
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромна активност по въпроса с тоалетните в чужбина???Да се чудиш какви хора ходят от България по чужбина!!!Може би основно дрисльовци.
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в интерес на истината не можеш да задължаваш хората да ти честят л_йната ,още по-малко безплатно.А за сведения на "разбирателите"на Европейската култура първи пари за тоалетни са започнали да събират в Римската империя и от там е тръгнала и приказката ,че ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ.
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая дето се оплаква за единия лев в тоалетната какво ли работи и как ли дере хората в своя бизнес ама когато я дерат нея реве като Бога.
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ходих до Солун за ден. Влизах на 5 места само за тоалетна без консумация. Питах дължа ли нещо, а хората се чувстват неловко дори. Усмихнати и приветливи. Един ми каза, че му дължа само любовта си. Викам си, друга България е Гърция.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука в Германия безплатни тоалетни вече няма, ама хич. На времето казвахме че където тоалетните са платени там започва Ориента. Явно сега Ориента вече започва от Германия.
43
5
 
13
 
! Отговори
До анонимен 46 преди 5 години
Че нали сме уж в Европата .*** в Париж влез в което и да е кафе, попитайте за тоалетна и веднага ще ви я покажат. Няма значение че не сте клиент. Но тук е България. А парите не са за персонала,а за собственика.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом *** ти е под наем,ще си го бършеш.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния ултра глупав въпрос.
40
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като иска безплатно, да се изтропа в храстите край пътя.