ЧЕЗ: 728 фирми крадат ток в Западна България

Един търговски обект краде ток колкото 100-150 домакинства
11 мар 2019 21:45,
19
ЧЕЗ: 728 фирми крадат ток в Западна България
Снимка: архив "Булфото"

Общо 728 нарушения на стопански обекти са регистрирали през 2018 г. екипите на ЧЕЗ Разпределение за борба с кражбите на електроенергия, съобщиха от дружеството. Сред тях 121 са ресторантите и питейните заведения, 38 производствени и складови бази, над 90 търговски обекта, над 40 офиса, 11 игрални зали, дървопреработвателни предприятия, строителни обекти и др., пише БТА.

Още по темата

Открити са множество обекти с инсталирани машини - "копачки" на виртуална валута, които се захранват от електрическата мрежа незаконно. Измерванията показват, че откраднатата електроенергия от един подобен обект достигат 50 000 кВтч. за един месец, като това е потреблението средно на 100-150 домакинства. Рискова група са и хотели, ваканционни селища и къщи за гости, като проверки на такива обекти се извършват постоянно от дружеството. През годината са разкрити над 30 нарушения на подобни клиенти.
Фирмените кражби представляват 11 на сто от общо установените кражби, които през изминалата година са общо 6646.

Необходимо е да бъдат установени санкции, които да имат превантивен ефект. Те трябва да бъдат строги не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване. В Чехия периодът на дотаксуване е 24 месеца, а в Германия 6 месеца назад. Ускорените процедури, ефективните и по-тежки санкции срещу извършителите ще помогнат да бъдат защитени интересите на коректните клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократи са - български и чешки.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ако не са червените бизнесмени то пък на!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години по-късно, комунизъма ви треси на МАХ. Какъв ток по 2 стотинки ви се привижда, какви безплатни жици.... Осъзнайте се.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са................
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SHEFAТи пак нещо слъгваш.Гледам си фактурата от ЧЕЗ.Цена ток 13.5ст ( преди ДДС ).Всички такси мрежа - 4.7ст.И естествено, че ще ти ограничат соларната енергия.То вие с фотоволтаиците, срама нямате, цяла нощ ток произвеждате по 50ст/квч.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрах,че става въпрос за хотели,ресторанти,производствени бази.Не става ясно,те ли са виновни за скъпия ток,или производителя на енергията.
5
3
 
2
 
! Отговори
Дано има Господ преди 5 години
А защо свички забравихте за великия ДрагалЪвский Ай дук,за Сашо Нереза, Бакъра,прероден Пасторкин,за Катъра, за Цвък Молитвата, Ниновица, Куневица,за Фандъка и за Тиквата!?
4
1
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
А мвр ту на герб ко каза ??? Масово се краде и нищо .А иначе Европа тва онова . И крадат чорбаджиите .Те все са не наяли . Затова ще изчезнем като народ .Тях просто няма кой да ки окъуши . А народа си плаща . А иначе те били много хубави хора . Бандити
3
3
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Винаги е тежко на крадеца, когато някой открадне от него...
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно всичките тези обекти са ромски и според каракачамаковата контрацепция трябва да бъдат разрушени...
1
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е голяма работа!ЧЕЗ пък крадат от 72800 фирми и от 728000 домакинства.