Добра новина: Спасиха дете от удавяне в Карловско

Паднало във вир на водопад, но очевидци го извадили
2

11-годишно дете е спасено от удавяне. Около 17.40 часа вчера е получен сигнал на тел. 112 за паднало дете във вир на водопад в землището на община Карлово.

На мястото полицейският екип установява двама мъже на 29 години от Карлово, които се борят за спасяване на живота на детето, което сами са извадили от водата. С тях са били и приятелките им, като една от тях е подала сигнала на спешния номер, съобщи на брифинг ст. комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР-Пловдив.

Единият от полицейските служители остава да окаже допълнително съдействие, а другият се връща обратно и посреща линейката. "Не след дълго положените усилия довеждат до положителен резултат, като възвръщат жизнените функции на детето“, каза още ст. комисар Илков.

По думите му детето е транспортирано в болницата в Карлово, където му е оказана допълнителна медицинска помощ и впоследствие е транспортирано в УМБАЛ "Св. Георги"-Пловдив.

Детето е в добро здравословно състояние, без травматични увреждания.

Други две деца пък са свалени благополучно от опасна скала в района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
баща на ученик преди 5 години
Наистина добра новина, да е живо и здраво детето , респект на спасителите !Да ви имам методите ,писачи на статии от gнес.бг !! !Как може такова подвеждащо и стряскащо подзаглавие ???Аз живея в село с име Карловско , има и още няколко села в България с името Карловско , дъхът ми секна , докато прочета, че е община КАРЛОВО , не можахте ли така да го пишете и в подзаглавието ?!Не знам откъде сте сдобили с дипломи , но явно не сте за тази работа !
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да благослови спасителите, че са запазили хладнокръвие и са оказали първа помощ правилно. Спасили са детето!