Драмата на самотните: Баба Йова "дарила" дома и парите си на гледачка

Възрастната жена се съмнява, че дори била тровена
12 мар 2019 09:00, Петя Славова
57

Спор за наследство накара възрастна жена да напусне дома си и скара съседите ѝ. Скандалът е за къща и пари в ловешкото село Казачево, където 82-годишна жена е напуснала дома си след съмнение, че се опитват да я отровят.

След смъртта на мъжа си, баба Йова, която почти не вижда, остава сама в къщата си. Тогава съседи започват да се грижат за нея. Докато се е грижила за възрастната жена д-р Жанета Кушева е получила чрез дарение къщата и всичките спестявания от 13 хиляди на баба Йова, предаде Bulgaria ON AIR.

Един ден възрастната жена осъзнала след разговор със съседи, че имота и парите ѝ вече не са на нейно име."Реших да избягам, че ще ме отровят", споделя тя. Вече е приютена от брата на починалия й съпруг.

От обвинението, че вероятно е тровила възрастната жена, Жанета е шокирана. "Като лекар не бих си помислила такова нещо!", категорична е жената и допълва, че е носила лекарства, храна на баба Йова и хладилникът й винаги бил зареден.

Жанета твърди, че имотът и парите са прехвърлени на нейно име по молба на баба Йова, защото имала съмнения, че други хора искат да й ги вземат.

Съседкатата Радка разказа, че баба Йова е занесла у тях напитки, в които се съмнява, че има отрова, тъй като се чувствала зле. 

Йова споделя още, че се чувства свидетел на измама и е подала сигнал до кмета на селото. С фактите вече се запознал адвокат.

"От фактите ще направим заключение, извършено ли е престъпление и какво е то", обясни специалистът, а дотогава баба Йова ще живее в страх и напрежение.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
19
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
Нека разследващите да си свършат работата и ако мед сестра е наистина виновна да си понесе наказанието, но не смятам, че е честно да се представя в медията само едната гледна точна. Пак казвам не защитавам никого, просто ми прави впечатление, че е много едностранчиво и заклеймително написано
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова има старчески домове, социални грижи или социално подпомагане .... , но те и там ще взимат пенсията на бабето
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам, защо някои тук защитават криминални елементи?Ако на тая медицинска сестра и се размине днес,утре тя ще повтори същото, превръщайки се в рецидивист,без наказание!То се вижда ,че бабата не я иска,та камо ли да и дари имот доброоволно!Но все пак е добре да се разследва случая и да се вземе кръвна проба,ако все още е останало нещо в организма на бабата,защото това е опит за убийство.Не е скарване или случайно,а УМИШЛЕНО.И тази жена,ако има склонност към убийство,ще повтори и потрети
21
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като остареят, стават животни, егоисти и енергийни вампири. Нищо не става от прос човек, бий му шута и не се занимавай. Собствените си деца ще изядат ако могат с това да си удължат живота, какво остава за чужди хора. Способни са на всякаква подлост.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато възрастта напредне човек става ту наивен и доверчив, ту болезнено мнителен. Добро решение срещу подобни измами е даряване на имот на близките, с право на ползване до живот, докато възрастният човек е все още с бистър ум. Тогава, каквото и да го излъжат да подпише, поне запазва покривът над главата си.
19
1
 
3
 
! Отговори
! преди 5 години
До Анонименщот е полусляпа и доверчива и при МЪКАТА й по мъжа й се е доверила на съседите, иначе в репортажа казваше, че иска и може сама да се грижи за себе си, а съседите сами са й предложили помощ
18
1
 
1
 
! Отговори
гг преди 5 години
До Анонимен Тази жена няма деца.
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, и?След като и е дала пълномощно, има право да го дари сама на себе си.
16
3
 
8
 
! Отговори
88 преди 5 години
Жената вече изпитва големи затруднения да живее сама - както чисто физически - да си чисти, готви, пере, къпе, поддържа дом, пазарува, плаща сметки, така и психически - изпитва страх, самота, разни мании и т.н. Това е неприятно, но често срещано при хора над 80г. Смятам, че съседката наистина е помагала - както с труд, така и с финанси и е решила, че с къщата и влога на бабата евентуално след години пак ще е на печалба. Вероятно ще върне всичко и ще ес прости с малко пари и вложен труд.
15
4
 
2
 
! Отговори
не преди 5 години
До Анонименпак не разбрал - не бабата дарява, а ЛЕКАРКАТА ЖАНЕТА (чрез пълномощното), дарява на ЛЕКАРКАТА ЖАНЕТА имота!!!!!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди години бяха хванали една мед. сестра в Германия,която се оказа серийна убийца,тя също се е "грижила' за самотни или болни хора в домовете им или болницата и е крала пари,ценности и т.н. от тях и я осъдиха.Тая сега може да обвини бабата във всичко,за да отърве кожата,включително и че бабата не е адекватна.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До репортаж, Нищо и няма на бабата! Все едно ги е хвърлила на Ало апашите. Ако това с пръстовият отпечатък е вярно, питам: къде и е бил акъла тогава, че за една пенсия и лекарства пълномощно! На баба ми (бог да я прости) при живи деца, и хора които я обгрижваха, аз съм виждал как пощальонката и носи пенсията. Това не е голям град!!
12
2
 
12
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Затова, каквото и да се прави става ли дума за пари и имоти се викат 3-*** свидетели и всички се разписват какво са видели.А не сега да развяват историята си пред медиите само и само да докажат, че те това е не е вече точно така.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълномощно за взимане на пенсия и лекарства със сигурност и е трябвало, така че защо да е предлог? А имота правилно е прехвърлила - иначе ще се грижи 5-6 години и бабето ще се отметне. Както и става сега.
10
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам една такава селска в Ловеч зе да гледа едно приятелско семейство ония им приписаха първо вилата после като гледам апартамента тя така гледа чее се проведе кафета хората са без деца изведнъж казаха че са болни питам тая кое е болното акъла ли камелия
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами на кого да ги дари?Естествено, че този който я обслужва той получава възнаграждение. При нас имаше неписано правило имота да се дава на най - голямото дете, като то поемаше функциите по обгрижването на родителите си. Сега никой не иска да ги "гледа", а гледат само имота!
8
3
 
7
 
! Отговори
репортаж преди 5 години
Очевидно никой от тук коментиращите не е гледал репортажа, излъчен за тази баба. Въпросната лекарка рентгеноложка, веднага след като си е отишъл мъжа на бабата, я е накарала да си сложи пръстов отпечатък на няколко празни листа под предлог, че и трябва пълномощно за взимане на пенсия и лекарства. После е прехвърлила имотът на свое име, като показаха документа - Жанета (лекарката) дарява на Жанета имота. Също така е прехвърлила спестяванията на бабата (около 8 000) лева във своята сметка........
7
5
 
47
 
! Отговори
Жена преди 5 години
Собствената ми майка, за която се грижех, непрекъснато му упрекваше, че я тровя! Почина на 84 години, като последните 3-4 от тях бяха ад за мен и съпругът ми. Ту сме я тровели, ту сме я биели, крещи за помощ от съседите, абе направо ужас. Та затова не вярвам на тези глупости. Ще я тровят, защо? Тя и без друго ще си отиде сама скоро. Ама лаф да става и да се пишат глупости.
6
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докъде докараха народа.....
5
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба Йова вероятно е с деменция и не помни какво е правила преди три минути. Параноидните страхове са типични за хора в нейното състояние. Колко до въпросните роднини - защо сега са се сетили да защитават интересите й, къде са били толкова време, докато бабата е имала нужда от обгрижване, защо се е наложило чужди хора да се грижат за нея. Хайде холан - нещата са ясни - усетили са че са изпуснали имота и сега дирят под вола теле.