От мечтана почивка - кошмар: Пътници изоставени посред нощ

Хората смятат да съдят фирмата, организирала екскурзията
15 мар 2019 10:00, Петя Славова
22

6234 гледания   |  Още видео
Вместо приятна почивка, пътуването на група българи се превръща в истински кошмар. Хората, които бяха изоставени от автобусна компания посред нощ, подават жалба в Държавната автомобилна администрация. Групата смята да заведе и колективен иск срещу фирмата и да я осъди.

Всичко се е случило преди десетина дни в Пловдив, когато група българи се прибирали от екскурзия в Египет към София.

Още по темата

"Преди три месеца закупихме билети за превоз до Истанбул. Групата беше от 20 души, 5 души бяха от София, 14 от Пловдив и един от Хасково. Автобусът тръгва от Благоевград-София-Пловдив-Хасково-Истанбул, на връщане трябваше да е същият маршрут по обратен път", споделиха част от потърпевшките пътници за "България сутрин".

Проблемите обаче не спират през цялото пътуване. Преди да преминат границата на отиване, на всеки пътник, който не е имал алкохол в себе си, е раздадена по една бутилка, която да пренесе.

Тоалетната в автобуса също не е можела да се използва, като пътниците са били осведомени, че не работи, но според тях причината е била друга.

На връщане към България групата е била прекачвана няколко пъти от един автобус в друг. След това от Истанбул до Пловдив няма нито една почивка, а шофьорът кара нервно и бързо, за да навакса време.

Около час след полунощ автобусът пристига в Пловдив и оставя пътниците там, за да чакат друг автобус до София. Такъв обаче не пристига до 3 часа сутринта.

Пътниците многократно звъняли на шофьора, който трябвало да дойде и да ги върне в София, но така и не получили точна информация дали и кога ще се появи. След няколко часа на студа започнали да търсят алтернативни варианти, за да се приберат в столицата.

След злополучното прибиране, двама от мъжете многократно търсят контакт с представител на автобусната фирма, но среща им е отказвана.

"Искаме да заведем жалба срещу тях. Имаме намерение и да осъдим тази фирма. Цялата група сме готови да заведем дело", категорични бяха пътниците пред Bulgaria ON AIR.

 


22
Още от Страната
Децата хванали "хорера", краста... Роми без вода, сметките - 100 бона!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 1 седмица
За съжаление ще трябва да изчакат до 20 април за да подадат жалби - компетентната институция няма да работи с граждани до 20 април заради траур, обявен по повод кончината на цариградския патриарх архиепископ Месроб Мутафян.
19
7
 
2
 
! Отговори
Родолюбец преди 1 седмица
А къде са тръгнали на майка им в детеродния орган малоумниците. Селски сноби решили да си правят селфита пред пирамидите.те какво искат,да ги извозят с президентския самолет че и да им подарят хавлиите от хотела.тия бутилки с алкохол надали някой насила им ги е бутнал в ръцете.но сигурно и затова е виновна фирмата.трябвало е да ги оставят в египет да радват местните манафи.егаси и дебелогъзите номенклатурчици мислещи си че цял,свят работи за тях.
18
1
 
5
 
! Отговори
мда преди 1 седмица
Не пътувайте с тази фирма!
17
0
 
9
 
! Отговори
Трол Горянин преди 1 седмица
Заради подобни фирми , магистралите за гърция са задръстени от лични автомобили. Един познат опита да не се блъска с леката кола и като се върна каза че повече на екскурзия с автобус не отива. Между седалките тясно, не можеш да ги свалиш - все едно си в нискобюджетна авиокомпания- но с разликата че пътуваш цял ден а не 2-3 часа.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много писане и нито едно име или фирма.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Директно отварям бутилката и си къркам. И после "бутилка ли? къде видя бутилка?"
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЪЛХАРСКА МУ РАБОТА..
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За какво ги пишат тези статии, като го няма името на фирмата?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Алкохолния глад е подгонил шофьорчето.
За това е карал нервно и бързо !
Всичко останало е само последствие на жаждата за дънкане !
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а те защо не са казали на гранична полиция, че алкохола не е техен? Защо са приели да носят алкохол, какво ще ги свалят от автобуса ли?
10
1
 
23
 
! Отговори
Горан преди 1 седмица
Е, как така ще им раздадат по една бутилка с алкохол, която да принесат!? Що за щуротия е това!? Ако не приемеш бутилката, какво? Свалят те от автобуса, ли?
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Narmalno s mutrenski fa v bg e taka
8
4
 
5
 
! Отговори
Потърпевшите жени преди 1 седмица
бяха написали жалба, в която искаха да им бъдат съобщени имената на виновните чиновнички, за да изискат за тях дисциплинарно наказание. защото пред тях тези чиновнички били отворили справочници, за да проверяват кои са най-удобните влакове! Значи или не са знаели чужд език, или просто са гледали през пръсти.
Но отговорът на жалбата беше, че не са установили кои са виновните, макар че потърпевшите бяха посочили точно на коя дата и към колко часа са купили билетите!
Отговорът не съдържал извинение
7
4
 
2
 
! Отговори
Ако тези две жени преди 1 седмица
нямаха близки в чужбина, които да им дадат пари, валутата, с която пътуваха, е нямало да им стигне, за да си купят сами нужните им билети.
Освен това, в един от влаковете, за който платили за спален вагон, всъщност такива вагони нямало и нямали дори запазено място!
Преходът от Манхайм до Париж пък също трябвало да е с нощен влак, но се оказало, че ще трябва да се прекачват на две места и едва от Страсбург до Париж да са в спален вагон.
После тук само им върнаха парите за неизползваните билети.
6
4
 
1
 
! Отговори
Когато се върнаха, преди 1 седмица
разказаха, че половината от предварително закупените билети са останали неизползвани, защото се оказало, че нашите служителки са им продали билети за влакове, КОИТО СЕ ПУСКАТ САМО ПРЕЗ ЛЯТОТО, заради туристическия сезон!
Наложило се в чужбина да си купуват с валута билети за други влакове, а валутата им не е била неограничена. Заради "Голямата екскурзия" на турците, точно в този период беше трудно да ти разрешат да теглиш колкото си искаш пари дори от собствената си валутна сметка.
(Продължавам)
5
4
 
2
 
! Отговори
Еееех преди 1 седмица
Това не е от днес и вчера.
Мои познати, майка и дъщеря, пътуваха през1987 или 1988 г. до Западна Германия и Франция, на гости. Имаха познати и в двете държави, имаха си и долари, преди също бяха ходили неколкократно на Запад.. Затова по лесно получиха разрешение.
Прекараха там февруари и част от март, като предварително тук, в България, си бяха купили билети за всички възможни влакове, с които ще пътуват - на точно определени дати, в спални вагони.
И какво се оказа?
(Продължавам)
4
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
Приемам всякакви оплаквания!
Ваш: Карекин II
3
1
 
8
 
! Отговори
Gio21 преди 1 седмица
Случката с Бутилките ме връща в далечната 1992-93, когато над Либия бе наложено въздушно ембарго и трябваше да пътува за България през Тунис. Тогава Либийските Шофьорчета ни раздаваха на влизане в Тунис стекове Червено Боро, което в Триполи се продаваше в държавни магазини (субсидирани от Полковника) за жълти стотинки, докато в Тунис беше майка си и баща си. Уви на връщане не можехме да вкарваме Червено Джони, което в Триполи на черния пазар беше майка си и баща си.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ви дам един безплатен съвет - Оплачете се на арменския поп.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това с бутилките алкохол е доста забавно. Да бяха ги изпили поне, та да са квит.