Зам.-кмет в Хасково в жилище за социално слаби. Защо не?!

Аз мислех, че съм във ведомствено жилище, заяви Милена Янузова
26
Зам.-кмет в Хасково в жилище за социално слаби. Защо не?!
Снимка: архив, БулФото

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, без да отговаря на условията за ползването му.

Още по темата
"Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартира. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво", коментира Янузова пред репортер на БНР.

Кметът на Хасково Добри Беливанов назначи проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи.

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Всъщност по наредба Янузова е трябвало да получи ведомствено жилище. Тези жилища обаче са само 5 на брой. Докато общинските са над 450. За да получи едно от тях, Янузова е картотекирана като крайно нуждаеща се от Комисията, съобщи bTV.

"Янузова може да е общински служител, но тя е настанена по общия ред на наредбата", каза Велин Балкански - зам.-кмет на община Хасково.

Така в социалните жилища в Хасково се настаняват висши общински чиновници, полицаи, дори лекари. Въпреки че противоречи на наредбата, според общината практиката не е проблем.


 


26
Още от Страната
Враца ще има 900 нови работни места до края на 2019 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако няма друга опция, в смисъл да откраднеш няколко милиона от държавата и общината, защо да не бъдеш честен? Ако има опция, защо не? Милионите са много хубави.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората кметове милиони преведоха на свои сметки, а тези за едни 70 лева наем се заяждат.
23
0
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 1 седмица
До Анонимен22-ТИЕ НЕМАТ СРАМ БЕ.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
на другарката заела жилището на някой нуждаещ се пожелавам да живее по кофите един ден
21
0
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 1 седмица
ПИСНА МИ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТЕ.
УТРЕ СЕ СЪКРАЩАВАМ И 6 М СЪМ НА БОРСАТАААААААА-90%ОТ ЗАПЛАТАТА.
-НЕКОИ ЩЕ ВЗИМАТ ПО 74.50 СТ-НА ДЕН-ТАКА Е ПО ЗАКОН -НЯМА НИЩО НЕРЕДНО.
-САМО КМЕТО ЛИ МОЖЕ?-НЕМА ДА ЖАЛЯ НИКОЙ-ДАЖЕ ПОСЛЕ ЩЕ ТРЪГНА ДА ДОСАЖДАМ И НА СОЦИАЛНИТЕ-ДА МЕ ИЗДЪРЖАТ БЕ-КАКТО ПРАВЯТ ЕТНОСИТЕ.
А? ЩЕ МИНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕЗ ТЕЛК-ПА ЩЕ ВИДИМЕ.
20
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
Какво е "опция"?
19
3
 
23
 
! Отговори
,.,., преди 1 седмица
Още от соца в такива жилища с евтини наеми настаняваха само роми и свои люде от администрацията.Нищо не се е променило защо всички политици у нас са наследници на БКП.
18
3
 
14
 
! Отговори
до14 преди 1 седмица
дори и в САЩ има пидобни жикища с временен статут до една година. Да си стъпиш на крака , с работа, курсове квалификация.
17
1
 
25
 
! Отговори
Хари преди 1 седмица
"не съм знаел..." да бе, много добре знае, в София за такова жилище за 2-стаен апартамент плащаш около 20-30-лв на месец, в Хасково вероятно и по-малко, е как да не се пишеш соц.слаб и да се правиш на луд? айде стига глупости. И от общината си казват "ми да ОК е - стандартна практика".....
16
4
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 седмица
Дамата е роднина на Делян Добрев ! Какво лошо има ?!
15
1
 
30
 
! Отговори
Българка преди 1 седмица
До Не съм от Хасково
Отличава се по това, че заплатата й е висока и не отговаря на критериите за соц. слаби. Може да си плати пазарен наем. Заела е жилище, а десетки +семейства с болни деца например не са настанени и изнемогват. Нарушен е законът, за морал да не говорим!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не трябва да има общински жилища изобщо, защото това е врата към далавери.Свободен наем,кредит за закупуване на жилище - и нищо друго.
13
1
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
ами мария Габриел в какво жилище живее когато е в софия няма пари да си
купи ново така ли
12
17
 
12
 
! Отговори
Не съм от Хасково преди 1 седмица
Не познавам тази Милена Янузова. Но за да бъда настанена в общинско жилище, значи тя няма свое, а сигурно има семейство и работи в полза на града.
Стотиците други кандидати за такова жилище с какво се отличават, освен с това, че не работят но създават много деца и чакат помощи от джоба на работещите данъкоплатци?
Докога ще възнаграждаваме безотговорността?
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Още през 1944 г. крадливата партия ектернира, затвори и изби жителите от центъра, "Оборище" беше прекръстено на "Тодорище", лозята на Корубаглар се превърнаха в семейни семейни къщи в "Лозенец" и до ден-днешен нищо не се е променило; за комуноидите "светлото бъдеще" отдавна е факт, че защо за една туркинка - а турците са са тържествено разцелувани от БКП - благинките ще са по-различни?
10
1
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 1 седмица
от колко ли още други благинки се възползват общинари и всички по държавните хранилки за което ние преуспелите и никога не нуждаещи се от нищо държавно да не знаем?
от коя партия е ?
9
0
 
27
 
! Отговори
Чакат стотици жители преди 1 седмица
Но защо етническият произход представлява привилегия, ако претендентът е от точно определено малцинство.
Помните ли колко дискутирахме тук във връзка с кончиината на известен в близкото минало наш кинорежисьор-документалист.Останал сам и с мизерна пенсия, години наред, макар и болен, не успял да се дореди за общинско жилище. Казали му "Ромите са с предимство".От статията за него научех, че в София общинските жилища
били 1 030 на брой, но за творец с над 30 международни награди не се намери едно!
8
0
 
22
 
! Отговори
Напишете преди 1 седмица
И за зам.кмета във Варна и той е социално слаб.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Роднина ли е на някого?
6
2
 
12
 
! Отговори
<<< преди 1 седмица
До Пародия

крадливата партия