Гонят зам.-кмета на Хасково от жилището за бедни

Милена Янузова плащала 70 лв. наем при заплата близо 2 бона
16 мар 2019 08:15, Александър Попов
25
Гонят зам.-кмета на Хасково от жилището за бедни

Зам.-кметът на Хасково Милена Янузова има един месец, за да напусне общинското жилище за социално слаби, което заема в момента, съобщава "Монитор". Янузова стана заместник на кмета Добри Беливанов през декември м.г. и отговаря за евро проектите в общината.

Тя взима заплата около 1900 лв., а в същото време плаща наем като за социално слаба - 70 лв.

Още по темата

"Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартира. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво", коментира вчера Янузова.

Изнасянето става по заповед на кмета Беливанов. Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

"Проблемът е в това, че общината разполага само с 5 ведомствени жилища, които може да предоставя на свои служители, които не са от Хасково. Ще търсим начин да увеличим броя на ведомствените жилища, ще го предложим на общинския съвет тази промяна", каза кметът.

На практика няма как ведомствените общински жилища да бъдат увеличени без това да е за сметка на намаляване на апартаментите за социално слаби. В момента такива жилища заемат неправомерно полицай, семейство лекари и психиатър. Техните заплати обаче на са като на зам.-кмета Янузова и е по-лесно да се приеме, че трудно ще останат на работа в Хасково, ако плащат и наем по пазарни цени.

Разкритията в Хасково станаха след разпоредена проверка в цялата страна от Върховната административна прокуратура, след като се оказа че общините масово нарушават сами наредбите, които са приели.


25
Още от Страната
Земетресение край Девин тази сутрин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Joko преди 6 дни
Миленче, до там ли я докара. Няма ли работа в София та чак в Аскьово. Да не говорим, че по професия си юрист и от енергийна ефективност разбираш олокото баба ми !
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Свършиха ли се кадрите по местоживеене,та се викат хора от другаде?Толкова некомпетентни ли сме,че назначаваме "чужденци" от други населени места?Или пак наши-ваши?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В нашите магазини също се продават стоки с изтекъл срок , закуски които не се държат в хладник , гнили плодове и зеленчуци Но ние купуваме и си мълчим Дори в диктаторска Русия хората сами се борят с това Снимат на видео , искат да бъдат утилизирани пред тях Гледайте '' Хрюши против '' и много други подобни в ютюб Като видите храна с изтекъл срок , искайте да я махнат от рафта , Искайте да сложат закуските в хладилника , бъдете активни граждани Имате право да снимате на видео в магазина
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Държавните служители правят каквото си искат а бедните го таковат защото сме заспал народ и нямаме гражданско общество Гледайте например в Украйна как се борят с такива като тая Вижте в ютюб '' Потон '' - борят се с нелегалната продажба на алкохол , викат полиция , районния инспектор и му казват че ако другата седмица пак видят това заведение да продава алкохол бе лиценз , ще го хвърлят в контейнера защото е *** Полицаят гледа в земята и обещава да си върши работата
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Наемат ги за 70 лева, а след това ги купуват на данъчна оценка, която ще е 15-20 хиляди лева. Опцията е висока заплата, нисък наем и закупуване без пари. А бедните да го...
13
1
 
2
 
! Отговори
до градския преди 6 дни
Колега и на мен първото което ми мина през акъла, беше че на дали двустайните в Хасково ще са по 4-500€ , та да търси кирията, отделно на това , ако не й се осигури жилище ще и дават квартирни и пак няма да се разори .
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тази е протеже на Таско Ерменков от БСП. Не е хасковлийка. ГЕРБ изостави кмета и той се извъртя към БСП. Тази тарикатка е резултата.
11
1
 
16
 
! Отговори
Нов преди 6 дни
Чудя и се на акъла. Да се хване зам. кмет за 1900 лв. Толкоз ли няма какво да работи
10
5
 
33
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 дни
Аайде стига с тия социално слаби. Никой не им е длъжен. Нали ги знаете кои са. Ще им дадат жилище да вкарат вътре коня. Жената е служител на общината и като такава е сигурно даста по-полезна от някой социално слаб, дето го мързи да работи
9
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хора, помислете малко! Поне 80% от нуждаещите се от общинско жилище нали се сещате кои са... Обикновенно се затрудняват да си плащат наема... В същото време общината за да се пребори за кадърни хора като лекари, учители и всякакви специалисти е много добре да им предложи настаняване на ниска цена, ако се нуждаят. От това ще спечели цялата общност!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абу, ми братчедката на Деляно ся ко шъ праий
7
3
 
11
 
! Отговори
да попитам преди 6 дни
И тази ли е от Кум Гейт ?
6
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В нормална държава щяха да я изгонят от зам. - кметския пост, а най-вероятно и щяха да я подведат под съдебна отговорност!
Разбира се нормална държава и Боков Герберистан са две различни вселени
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако се чудите дали казва истината, наистина вижте й пак лицето, мисля че в предишния си живот е била лисица.

1900лв за Хасково са МНОГО добра заплата наистина, и е чисто нахалство че не си е наела апартамент. Цените в Хасково са ниски но понякога липсват качествени оферти в средния клас в и обявите са фрапиращо малко. Хората стискат апартаментите въпреки че са им празни от години а те даже не живеят в града. Невероятно е.
4
3
 
26
 
! Отговори
БЛЯК преди 6 дни
Практиката на властта в България е "Ако мине..." Мислела че е ведомствено жилище MY ASS... Наглостта им расте с всеки изминал ден.
3
3
 
35
 
! Отговори
11 преди 6 дни
Аз само да си кажа като местен , че тук наемите са много добри в града. Не е като в София. Може да си наемете 3стаен даже обзаведен с съвременни мебели в центъра (все пак е малък градът) на цена от около 300лв на месец. Двустаен за около 200лв. При закупуването цените са още по-добре! С такава заплата на тези цени не се водиш социално слаб!! В тоя случай аз с 1000 лв се водя не социално слаб а преживяващ...... такава трябва да я съдяд за ограбване! Прокуратурата да се сезира!!
2
4
 
41
 
! Отговори
ай сиктир преди 6 дни
Егати наказанието трябва да я уволнят като възстанови всичко в троен размер и да няма право повече да заема държавни и общински длъжности. Като това трябва да се отнася за абсолютно всички които се възползват от служебното си положение без значение от коя партия са.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Между другото...всеки търси лекото и на хляба мекото... Като го пипнат и започва да увърта - ми не знаех ми нямаше друга възможност ми... или че вземе я да вдигне кръвно я да получи амнезия я да се разболее тежко... Номерата ги знаем, но си траем дано дойде и нашия ред.