Пловдивски съд с историческо решение: "Джендър" е обида!

Така мъж нарекъл полицай в социалната мрежа заради глоба
Обновена: 16 мар 2019 19:07 | 16 мар 2019 16:30, Екип на Bulgaria On Air
218

Съдът в Пловдив с парадоксално решение - думата "джендър" е обида. Окръжният съд под тепетата наложи глоба на мъж, написал във Facebook, че глобилият го полицай е "джендър".

На 19 ноември миналата година в Пловдивско мъж е глобен от полицаи и излива гнева си в пост в социалната мрежа.

Впоследствие полицаят разбира, че е наречен "джендър" и търси защита от Пловдивския районен съд. И там, за първи път в света, е осъден човек, нарекъл друг "джендър", предаде Bulgaria ON AIR.

Процесът протича без защита, максимално бързо, в рамките на 1 заседание, в 3-дневен срок се насрочва пред Окръжен съд и там приключва.

От правна гледна точка това не е обида, това не е нищо, това е просто правно нищо, казват адвокат.

Парадоксално е, че и Районният, и Окръжният съд в Пловдив определят думата "джендър" за обидна. Според юристите, за да може пост в социална мрежа да бъде доказателство, трябва да бъде потърсена експертиза от централата им.

Практиката досега сочи, че това се е случвало единствено когато се касае за доказана терористична група.

Засега е неясно защо магистратите в Пловдив определят "джендър" за обида. Не е ясно и как превеждат думата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТЕЗИ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ПЪРВО ДА ДАДАТ ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДУМАТА *** ЩОТО ТАКАВА ДУМА В БЪЛГАРСКИЯ ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК НЕ НАМЕРИХ!
84
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МАФИЯ !!!САМО ТОВА ЩЕ ВИ КАЖА!!!ПАЗЯТ СЕ ЕДНИ ДРУГИ МАФИЯТА!!!СЪДИИ, ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ!НА ТАКИВА ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОБЯВЯВАТ ИМЕНАТА ПУБЛИЧНО И НА ОКРЪЖНИЯ И НА РАЙОННИЯ СЪД СЪДИИТЕ!НА ГИ ЗНАЯТ БЛИЗКИТЕ , ПОЗНАТИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЦАТА ЩО ЗА ***-ОТИ СА!
83
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
*** НЕ Е ОБИДА!!!! БИХ ОСЪДИЛ ПЛОВДИВСКИЯ СЪД БЕЗ ПРОБЛЕМ!*** Е ПОНЯТИЕ КОЕТО ОБХВАЩА ВСИЧКО ВКЛЮЧИТЕЛНО И ХЕТЕРО
82
5
 
14
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 5 години
Един от най великите български революционери ,а след това писатели ,Захари Стоянов ,е с рождено име Джендо Джендов !!!Питам аз пловдивските съдии името на тоя човек обида ли е ???
81
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мола ,моля! *** е демократична и Европейска ценност . Граждани за Европейско Развитие на България =ГЕРБ! Мисли за вас ! И безплатен сю.нет, от Мюфтииството ,за членове на ГЕРБ.
80
1
 
13
 
! Отговори
Я да видим... преди 5 години
поредната фалшива новина. Преди няколко дни други сайтова вече писаха за случая. И в тези сайтове беше обяснено, че има няколко обидни израза в поста на осъдевия. Та покрай тези изрази и наред с тях, "***" можело да се тълкува в обиден смисъл.
79
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати пропадналата държава и пропадналия съд!
78
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феминистките трябва малко да влязат в час с твърденията си и разбиранията си! Не може хетеросексуален мъж или жена да са социална конструкция, а хомосексуализма да е нещо натурално. Което било съществувало и в животинската природа. Разчитат на необразоваността и на социалната недоразвитост на децата ни за да им наложат изкуствени социални конструкции, които нормално са заболявания. За това трябват строги закони срещу феминизма в детските градини и училищата. ТОВА ВОДИ ДО САМОУБИЙСТВА НА ДЕЦА!!!!
77
0
 
7
 
! Отговори
майна преди 5 години
До юбералес....но в върховния в София ще ''поправи грешката''
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Омръзна ми от политически коректни журналисти. В таканаречените бели държави от момента, в който феминистките започнаха да популяризират думичката ***, започна лавинообразно увеличение на опитите за самоубийства. ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА ИСТИНАТА за това, защото ЛЪЖАТА ВОДИ ДО НЕСЪОТВЕТСТВИЕ МЕЖДУ РЕАЛНОСТТА И ПРЕДСТАВАТА ЗА НЕЯ КОЕТО ВОДИ ДО САМОУБИЙСТВА! Моля *** да поемат социалната си отговорност и ДА СПАСЯТ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА! Въпреки, че не е политически коректно!
75
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Сега ще ги емнат от БХК. Ще има смях
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спри да ми триеш коментарите. Това, което пиша е истина и отговаря на обективната реалност. Не се опитвам да обиждам никого, а се опитвам да спестя много болка и страдания - 80% от хората с *** разстройства правят поне 1 опит за самоубийство. 40% повтарят. Опитвам се да спася много български деца и родителите им от страдания, за това, моля не трийте ИСТИНАТА! Повтарям, не се опитвам да обидя някого. Опитвам да СПАСЯ ЖИВОТИ! Позволете си да се образовате по въпроса и статистиките!
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма част от идеите на феминистките са много объркани, непълни и крайно неверни. Причината е ниското им ниво на образованост и научна култура. Поради това често попадат на някоя дума, която не разбират съвсем и и придават някакво значение, което им се иска. На базата на това дори създават нови теории, които нямат никаква връзка с реалността. И гледаме видеота в тубата как жена има претенциии, че ще бие всеки американски военен в директен двубой... И бива смачкана за половин секунда...
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1955 година *** се е използвала само в лингвистичен контекст - мъжки и женски род. През 1970 година феминистката теория въвежда някакво ново, феминистко значение на думата, което се опитват да наложат от тогава. Но извън лингвистиката, думата вече се употребява от сексолози и психиатри в медицински контекст от 1955 година. В момента феминистките се правят, че те първи са я употребили и се опитват да изкривят истинското и значение, просто защото не могат да си измислят своя.
71
0
 
7
 
! Отговори
Калинки преди 5 години
са превзели цялата територия, няма отърване,ей!
70
0
 
10
 
! Отговори
Гарга преди 5 години
Какво очаквате да стане живеем в ченгеджийски казан
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** е човек,който не възприема физичесата реалност обективно,и поради това страда от разстройство на личността. От своя страна това разстройство би отключило куп други ментални и душевни проблеми.
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** не е еквивалент на пол. Sex е еквивалент на пол. *** е отношението между физическия пол и сексуалното поведение на индивида. Поради необразованост ще докарате обществото до тотално изфирясване и объркване. Обикновено думата *** е съкратено от *** дисфория, което е заболяване, при което физическия пол и сексуалното поведение на индивида се разминават. Проблема е ментален и почти нелечим и поради това психиатрите са решили да не го наричат заболяване - помага на болните.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, Пловдив все пак.
66
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не обичам куките,но ако написаното е вярно,адмирирам действията на полицая...Обаче тоя случай май ще "разръчка жаравата"...Защото възниква въпроса:-Само в случая ли е "обидна" тая дума,или..по същество?На какви разписани текстове са се позовали магистратите?..Изобщо има ли "списък" с думи,които са дефинирани като "обидни"?.........Виждате ли в какви КАШИ непрекъснато ни забъркват СИНЕКУРИТЕ?!Така ще е докато ОБЩЕСТВОТО ТОТАЛНО Е ОТСТРАНЕНО от събитията,ставащи С НЕГО