Убиецът от Крайстчърч спал у нас в Плевен

МВР: Няма данни за терористична дейност на наша територия
Обновена: 16 мар 2019 13:34 | 16 мар 2019 12:46, Александър Попов
68
Убиецът от Крайстчърч спал у нас в Плевен
Снимка: Reuters

Брентън Тарант, който ще отговаря за убийствата на 49 души в две джамиии в Нова Зеландия, е пътувал сам в България в края на миналата година. Той е бил у нас в периода между 9 и 15 ноември.

Според данните на службите австралиецът е пътувал из страната ни като турист. Наел е кола от София. Използвал е истинските си документи за самоличност и по време на престоя си у нас е преспивал на няколко места в страната. Всички те са ясни за МВР.

Още по темата

"През нощта колегите не са спрели да работят. Искам да успокоя всички, че до този момент няма никакви данни за дейност, свързана с тероризъм на територията на България. асега данните, които имаме е, че той е бил в България като турист. Няма данни да се е срещал с някого. Сега се проверяват местата, където е преспивал. Продължава работата, все пак е бил една седмица. Да, може да проверим дали се е срещал с български граждани или с чужди граждани на територията на страната", обясни главният секретар Ивайло Иванов.

Тарант е посещавал исторически обекти, засега се знае, че е спал в Плевен.

Той е посетил още Дряново, Плевен, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково и Банско. На 15 ноември е заминал за Букурещ, където отново е наел автомобил до Унгария.

6526 гледания   |  Още видео


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
КАКВО ИЛИ КОЙ ПРОИЗВЕЖДА ТАКАВА ТЪПОТИЯ ??? ДА ТЕРОРИЗИРАШ / ОСОБЕННО ГОЛЕМИ ГРУПИ ОБЕДИНЕНИ ХОРА / Е ДА ИМ ВЛИАЕШ НА ПСИХИКАТА И СОЦИАЛНОТО САМОЧУВСТВИЕ !!! НЕ Е НУЖНО ДА ТРЕПЕШ КАТО ЛУД ... ТРЯБВА САМО ДА ОЧАКВАТ, ДА БЪДАТ УБИТИ ИЛИ ЗАСТРЕЛЯНИ !!!??? НЯМА ВЕЛИКИ ДЪРЖАВИ --ВИНАГИ МОЖЕШ ДА СМАЧКАШ САМОЧУВСТВИЕТО НА НАРОДА ИМ / БЕЗ КИТАЙ И ИНДИЯ / !!!!!!!?????????!!!
53
0
 
4
 
! Отговори
шш преди 1 година
Защо е пропуснал Каспичан??? Ние да не сме по-долни от другите??? Сърдити сме му..-
52
1
 
8
 
! Отговори
Розата преди 1 година
Ех,че се объркал милият.Как не дойде да ни отърве от тия метили,че да НАСТАНАТ всенародни тържества.
51
0
 
7
 
! Отговори
Иф преди 1 година
Днес оня ,дето не може да чете на български-прави поклонение.Кога ще направят за Батак,Перущица ?Айде стига глупости сме слушали.Не всички в тая държава сме с кухи мозъци като Оня ЮДА с фес от Банкя.
50
0
 
4
 
! Отговори
земеделец под пагон преди 1 година
Той добре че само до Плевен - щото ако се беше замотал към Коиловци - ДОТАМ ! ! !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали няма нещо общо със случая Гебрев? Все пак оръжието е българско...
48
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ви преди 1 година
И кво?? Той и Джон Кенеди е имал гадже от Лом!!!!!!!!!!!!!!!
47
0
 
4
 
! Отговори
не разбрах преди 1 година
Като цяло не става ясно - ние искаме ли туристи или не искаме ? ? ? ! ! Щото ако ""НЕ ! "" се сещам за едно министерство за закриване ! ! ! А и не мисля че ноември месец тоя индивид е разправял наляво-надясно - "" аз само да си ида до Крайстчърч - м:миц:та ще им разгоня на ония ! ! ! "" . . . . още по-малко пък на български :–“
46
1
 
8
 
! Отговори
:))) преди 1 година
Може би МВР мисли че от 9 и 15 ноември човека само е будувал.Турист като турист,даже интересуващ се от история ,не като онези които идват само да се наливат с алкохол и да скачат от балконите.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И никоя българска медия не съобщи какво пише на пълнителите? пише "константин и фружин 1404", "Шипка 1877". Че е луд, луд си е. Но явно му е писнало да му лаят под прозореца "правоверни" бежанци.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво.
43
1
 
1
 
! Отговори
Арменец преди 1 година
бил като турист а станал терорист
по пътя някъде
отказали да го вземат на автостоп и се вбесил
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми спал спал... може би и е ял? И какво? Аман от евтини статии..
41
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 година
ПЕНКО АТЕИСТЪТ В МЕН ПИТА ... : " АБЕ НЕДОКАТИ -НЕ ЗНАМ КАКВО Е "КРАЙС " ...АМА "ЧЪРЧ" ЗНАМ !?!? - "ЧЪРЧ "Е "ЦЪРКВА" НО ПРОИЗНЕСЕНО С АНГЛИЙСКО КЛАТЕЩО СЕ ЧЕНЕ - ПРОТЕЗА - ЗЪБНА БЕ !!! КОЛКО ТУРЦИ КОМУНИСТИ АТИЕСТИ ИМАШЕ В БЪЛГАРИЯ И КОЛКО БЪЛГАРИ КАТО МЕН И СИ БЯХМЕ ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ ...А ПРИ КАПИТАЛИЗМА РЕЛИГИОЗЕН ...АЗ СЪМСИ ПАК БРАТ --АМА НАЙ -ОБИЧАНИЯ ОТ МЕН МЕХМЕДОВ /ОТ РАЗГРАДСКО /ШОФЬОРА НО КОМБАТА ????????
40
1
 
9
 
! Отговори
Ач преди 1 година
Нали вчера въртяха по новините , че имало надписи на български и сръбски по оръжията, че нещо пишело Шипка и други такива...какво стана с това, днес никъде не го срещам ?
39
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голямото зло сполетяло нявга рода адамов е доминацията му от кръвожадната и безкрайно алчна юдейо-християнска религия. Затова ислямът е под постоянна атака, но въпреки това се разпространява като пожар из сух храсталак.
Всяка година броят на хората преминаващи от другите религии в исляма се увеличава с близо 10%.
Дори дясната ръка на пиддала Герт Вилдерс, Ван Клаверен след като започна да проучва исляма, самият той стана мюсулманин!
38
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мюсюлманските атентатори нямаше по 10 статии на час...
37
2
 
21
 
! Отговори
цирк преди 1 година
Дайте по едно гърне на ГЕРБ НА милиционерите да не се страхуват повече.Минал туриста оставил пари разбрал истината за османското робство.ТОВА Е КЪРВАВАТА ИСТОРИЯ НА България истината ББ не можеш да промениш колко да се навежадаш на USA.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СПАЛ Е В ПАЗАРДЖИК ПРИ СВОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ
35
1
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Онези дето направиха атентата на летище Бургас също спаха у нас. България е чудесно място за спане.