Убиецът от Крайстчърч спал у нас в Плевен

МВР: Няма данни за терористична дейност на наша територия
Обновена: 16 мар 2019 13:34 | 16 мар 2019 12:46, Александър Попов
68
Убиецът от Крайстчърч спал у нас в Плевен
Снимка: Reuters

Брентън Тарант, който ще отговаря за убийствата на 49 души в две джамиии в Нова Зеландия, е пътувал сам в България в края на миналата година. Той е бил у нас в периода между 9 и 15 ноември.

Според данните на службите австралиецът е пътувал из страната ни като турист. Наел е кола от София. Използвал е истинските си документи за самоличност и по време на престоя си у нас е преспивал на няколко места в страната. Всички те са ясни за МВР.

Още по темата

"През нощта колегите не са спрели да работят. Искам да успокоя всички, че до този момент няма никакви данни за дейност, свързана с тероризъм на територията на България. асега данните, които имаме е, че той е бил в България като турист. Няма данни да се е срещал с някого. Сега се проверяват местата, където е преспивал. Продължава работата, все пак е бил една седмица. Да, може да проверим дали се е срещал с български граждани или с чужди граждани на територията на страната", обясни главният секретар Ивайло Иванов.

Тарант е посещавал исторически обекти, засега се знае, че е спал в Плевен.

Той е посетил още Дряново, Плевен, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково и Банско. На 15 ноември е заминал за Букурещ, където отново е наел автомобил до Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Как пък преди 5 години
не се намери един ТИР... Жалко, много жалко...
32
1
 
29
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Брентън Тарант, който ще отговаря за убийствата на 49 души в две джамиии в Нова Зеландия, е пътувал сам в България в края на миналата година. ==================Аууу, и какво правим сега?! Я, за по-сигурно, да вземат Бойко, Цецо и външната министърка (не си струва човек да си хаби мозъчни неврони запомняйки името й) да се извинят на цялата световна мохамеданска общност за случилото се в Нова Зеландия и да кажат, че България поема 100% вината! Това решение само ще покаже Евроатлантизъм!
31
4
 
28
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Ст.Загора-Шипка-Шейново-Плевен пише на паметника на свободата на връх Шипка построен от Българския народ В Ст.Загора следите от гюлетата по камбанарията на църквата Св.Троица стояха допреди 30 години. Там са избити 2500 Българи. Тези, които не са се скрили там са били изклани и изгорени живи. Заедно с всички мъже от махалата, мой прадядо е бил изгорен на чардака на къщата до църквата жив. Който ме си познава миналото не може да има бъдеще.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно,бързо го засякоха къде е спал преди време -5 месеца,а не можаха да го засекат за 10 минути от началото на излъчване на предаването на живо в ефир на което е бил водещ и изпълнител в следващите 6 минути от него предаване в последствие клип,койт бързо изчезна как смъкнато предаване от местото на събитието от такваз известна медиа,чрез коят веднага може да се провери къде е местото,къде е той и къде се установява снимачната група,че накъде се насочват в рекламно време с таз реклама и т.н.
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Искам да успокоя всички, че до този момент няма никакви данни за дейност, свързана с тероризъм на територията на България"Че кой се е притеснил? Онези в Брюксел са тези, които трябва да се тревожат, щото тука не реагираме с песни и меченца след изцепките на тъмните етноси.
28
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен за всичката лудост в света през последните три десетилетия, вината е на така наречените "либерали", сбърканата им представа за демокрация, нелепия хаос който се опитаха да превърнат в Нов световен ред и изкривения от тях смисъл на толерантността. Когато бомбардираш чужди култури, а бежанците приемаш в своята страна, за ужас на собственото си население и наричаш това толерантност...Толерантност е да оставиш мюсюлманите да си живеят както искат в страните си, обратното е война.
27
0
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Няма нужда да ни успокояват.
26
0
 
14
 
! Отговори
??? преди 5 години
Защо му крият лицето от сутринта, след като вчера вече се знаеше кой е?
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Убиецът от Крайстчърч спал у нас в Плевен"Спал, с кого?!
24
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Митака Май не е посещавал, иначе, вместо пълнител, щяха да ни показват сандъчетаот картечна лента.
23
3
 
37
 
! Отговори
Хибридна ОпорнаТочка преди 5 години
В Нова Зеландия било терористичен акт, а на гара Буново какво се води, че и чешма им построиха.
22
5
 
25
 
! Отговори
Митака преди 5 години
А Батак и Кърджали посещавал ли е?
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога мюсюлмански групи и лидери ще заклеймят взриваяването на цркви в БИ и десетките атентати в Европа?
20
7
 
1
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Къде у вас,при *** ли?
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си преведете името на града, от английски, ще ви изглежда ли логично в него да има джамия, че даже и две? Инцидентът е бил заложен още когато нагли-те *** са започнали да строят джамии в град с неподходящо за тях и тяхната религия име. Но нали стратегията на исляма е да завладее и унищожи всичко християнско. Справка - историята на България в средновековието. ....Сами са предизвикали съдбата.
18
1
 
22
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Има ли информация в колко часа е заспал?
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Федотов е спал в Плевен !
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Убиецът от Крайстчърч спал у нас в Плевен"А къде е ***, има ли данни?
15
5
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИ преди 5 години
НИЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ ДА СИ ГОВОРИ САМ!
14
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният психопат, страхлив нехранимайко !Не случайно е тръгнал (като Брейвиг) да убива невинни и беззащитни хора там където има най-малко вероятност да загуби собствения си живот, а след като бъде осъден, ще лентяйства доживотно в първокласни затворнически условия !Такива в България ги наричаме "лек,е" !