За Тодоровден: Разследват жесток побой над коне в Русе

Насилието е заснето във видео, не било единичен случай
35
За Тодоровден: Разследват жесток побой над коне в Русе
Снимка: архив, БулФото

Жесток побой над коне предизвика вълна от възмущение в интернет. В навечерието на Тодоровден русенец е заснел как пред дома му пребиват от бой коне, впрегнати в каруци. От полицията разследват случая, съобщи БНТ.

Побоят е заснет вчера в квартал "Селеметя", на поляната пред някогашното училище, което вече е разрушено.

На кадрите се вижда как мъже бият впрегнатите в каруци коне. Чуват се гласове, които залагат кой кон е по-силен и ще издърпа другия.

Русенецът, заснел видеото, не пожелал да застане пред камерата от страх за саморазправа, но пуснал кадрите в интернет, защото за пореден път ставал свидетел на подобни покъртителни сцени.

Хората, които живеят в квартала, казват, че почти всеки ден идват търговци на коне с фургони, но не са чували да има залагания. Полицията обаче ще разследва и за това.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
11
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Някогашно училище, вече разрушено, коне с каруци на същото място, насилие над животни - всичко това прави една цялостна много тъжна картинка, особено ако човек се замисли повечко.
3
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв Тодоров ден е без кушиите? Какъв Тодоров ден е без десетките и стотици волни чааввета яхнали неоседланото хергеле и подгонили го с вятъра? Кой ще брани и съхранява вековните български обичаи и традиции? А тези негодяи тръгнали да бият благородното животно донесло ни на гърба си отсам Дунава...
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А познайте кой живее в "квартала"
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тодоров ден е голям празник за българи и роми.