Десетки старозагорци почистиха "Бедечка"

Това е поредната акция в парка, който бе пред застрояване
18 мар 2019 10:05, Красимир Ангелов
5
Десетки старозагорци почистиха "Бедечка"
Снимка: Запазете Бедечка

Десетки старозагорци се събраха в събота и неделя в Стара Загора, за да почистят емблематичния за града парк "Бедечка". Организторите от "Запазете Бедечка" бяха осигурили чували, ръкавици и щипки за събиране на боклуци за всички участници, а от общината осигуриха контейнер за извозване на отпадъците.

Още по темата
З00-декаровата паркова площ бе занемарена от десетилетия, но вече втора година текат традиционни акции по почистването й. Този път надсловът на почистването беше "Възраждане на парка".

С появата на световноизвестното #trashtag предизвикателство, почистванията получават нов импулс. Предизвикателството се развива в социалните мрежи и изисква от хората да правят доброволни почиствания. Така, с каузата Бедечка, Стара Загора се оказва пъвият български град, в който предизвикателството беше масово подето, отчитат от "Запазете Бедечка". 

Както е известно, в парка имаше планове за пълно застрояване на зелената площ, но след дълги години борба те бяха осуетени след граждански протести и последвали действия на местната власт след проведен местен референдум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
До ниеманд преди 5 години
Я кажи, полигонът в Змейово ли произвежда серен диоксид и централите на лигнитни въглища? Защото пепел и сяра има в нискокалоричните лигнитни въглища.
2
7
 
2
 
! Отговори
ниеманд преди 5 години
Стара Загора е отровена и убита от полигон ЗМЕЕВО !!!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
444posvalno no pti nas chistqt slujbite i nikoi ne myrsi