Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето

Търсят сезонни работници в курортите по Черноморието
Обновена: 18 мар 2019 12:51 | 18 мар 2019 07:00, Елка Василева
319
Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето
Снимка: архив, Булфото

Начална заплата от 730 лева предлагат за мияч в ресторант край морето. Това показва обява за работа, в която от голям български курорт търсят персонал. Предлаганото възнаграждение е бруто, като бъдещите работници ще се осигуряват на цялата сума, се посочва в обявата.

Предлаганото възнаграждение за сервитьор-бригадир, готвач, сладкар, транжор, пицар и администратор в хотел е 820 лв. Предвидената заплата за бармани е 780 лв., пише „Труд“.

Заплатите в сектора хотелиерство и ресторантьорство традиционно са най-ниски и има недостиг на хора. Затова хотелите край морето още отсега започват да търсят персонал. През декември средната заплата в бранша е била 719 лв., сочат данните на НСИ.

Заради постоянната липса на подготвени кадри за сезонна работа част от хотелите са принудени да внасят работна ръка от чужбина. Според българските работници обаче предлаганото възнаграждение е изключително ниско предвид факта, че работата е сезонна и заетостта е едва за 3-4 месеца през лятото.

За да си осигури необходимия персонал, един от курортите на морето осигурява безплатен транспорт от Добрич. Освен миячи за ресторант вече се търсят хора за още 15 позиции.

Най-висока брутна заплата ще взимат готвачите-бригадири – по 880 лв. на месец. За хаускиийпинг мениджър (ръководителят на звеното с камериерки), отговорник за мини бара и сервитьор предлагат брутна заплата от 760 лв. на месец. По 720 лв. е предвиденото възнаграждение за камериерка, нощна камериерка и пиколо в хотел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
20
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Брейййй, искате квалифицирани кадри, но пари не ви се дават, че искате и по 16 часа да ви бачкат... Ама, то така няма как да стане. Мхм... Квалифицираните кадри са за тези които плащат и се съобразяват с всички норми.
202
0
 
21
 
! Отговори
Дядо от село преди 5 години
Внуците ,вече избягаха... Много ме боли !!!Алчни и лоши хора с хотели по морето , няма вече кой да назначат .Време е да навиват ръкави , и цялото им семейство да работи и да сервира на малкото останали клиенти ..
201
1
 
16
 
! Отговори
Не работя преди 5 години
Не ми харесва офертата да продавам време за пари,всеки един от вас има я наследствен имот я наследствена земя ,която да му носи някакви приходи ,просто трябва да се оползотвори правилно ,а не да се продава за бързи и лесни пари .и в един момент да се окажеш роб в собствената си земя която вече е на някой зъл тираничен арендатор!!!
200
0
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Капитализъм е това ти даваш 2лв другия дава 10лв и ти взима кадрите лестно и просто.
199
0
 
12
 
! Отговори
до Предприемач преди 5 години
дай си адресчето да отида до НАП. че им дам едни 10 хиляди лева да те поръчам и ше да дойдат да те поотръскат малко. ше видиш след това пенсионерки и 600 лева.
198
0
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
В България няма европейски капитализъм.Тук, дивия капитализъм се строи от чорбаджии-изедници,дето ни връщат в 18-ти век.
197
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хаускиийпинг мениджър? хаускийпинг меринжей имате предвид нали?
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са във евро можеш да се замислиш
195
0
 
23
 
! Отговори
гладен работник преди 5 години
730 лева за мияч на чинии и 18 часова смяна на ден. къде да се записвам? ПС: червилото на духачката на мутрата която държи заведението е сигурно по скъпо..... без коментар
194
0
 
19
 
! Отговори
... преди 5 години
Добре де проста сметка! 820лв от които чисто вземаш към 670лв Квартира по морето лятото най-най-евтино25лв на ден! 31*20=620лв. Та сега ми кажете как така бре драги ми зрители!?
193
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хванете Африканци и Индийци за 700лв. да видим дали ще ви мият чинии.. Защо да върша работа която най-черния не иска да работи..
192
3
 
28
 
! Отговори
Лек съвет преди 5 години
Преди 20 години бях закостенял патриот за нищо не света не бих напуснал България. Стига вече с този псевдо патриотизъм ,за 20 години съм работил и бил в почти всички европейски държави !!! Нямам никакво намерение да се връщам в Бг , светът е отворен живота е кратък ,пробвайте вижте как е по Света ако не ви хареса знаете че имате Родина къде да се прибирате!!! От години живея в Тайланд женен съм за тайландка ,и по празниците не се прибирам в Бг а роднините ми идват тук !!!
191
1
 
17
 
! Отговори
4040 преди 5 години
Колко по различно звучи 720 лева от средната за страната? С одръжки и данъци стаеат около 600 лева. СРАМ и ПОЗОР за думите на развитието "уж". Само ашлаци ще работят за тия пари.
190
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ако не им осигурят храната и спането са загубени с тези пари.
189
35
 
4
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Какво джафкате ве ей. 700 лв. даже са много за миячки/ прислужници. Да сте учили, не по цял ден да кибичите у фейсбук. 2 хотела въртя, прислуга земам пенсионерки, за 600 лв ръка ми целуват края на месеца. Пък вий си стойте безработни и псувайте системата
188
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Морски вълкТи ако искаш и си плащай да бачкаш, но осави хората да си ценят труда, колкото и неквалифициран да е, защото доктори от медицинския бол, ама не останаха миячи. А на запад хората плащат така, че и един мич успява да живе нормално и даже да си спестява.
187
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
730*22%=160лв удръжки кадо данъзи здравни пенсии и тем подобни и опа минимална заплата не е проблема че е минимална проблема е че не стига това са 280 литра бензин за разлика от другаде където минималната заплата е 1 тон бензин ай малко и на покупателната способност да обърнем внимание
186
1
 
24
 
! Отговори
Почиващ в Гърция преди 5 години
И после се чудите защо обслужването, храната и всичко свързано с БГ туризма е на дъното. То при тези смешни заплати "Готвач бригадир 880лв бруто", какво може да се очаква. Ай сиктир на Бг хотелиерите, да си почиват те в тях. Обявил съм пълен бойкот от 10 години на сам. Качествения персонал от България работи вече в чужбина.
185
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук е пълно със соц носталгици, които мечтаят държавата да ги дундурка по-социалистически, ама да мога да пазаруват по капиталистически !Не ревете, а станете и вие предприемачи !Не разхте ли, че при капитализма заплащането е според свършена работа, а не според това - на вас колко ви трябва !
184
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мияч на чинии това и най-черната раса не го работи, ако ще и чувал пари да му дават..Това е вредно за здравето..