Helpbook сигнали: Дупки, мръсотия, изкривени колчета...

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group
19 мар 2019 17:07, Анисия Иванова
6

Снимка:Helpbook

Виж други галерии »
В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал лично от управител на туроператорско дружество, който е наемател на помещение в Несебър. По думите му в началото на март се появила фирма, която предприела поставянето на ограда пред единствения вход за офиса му.

На снимките се вижда бял бус, който е запречил входа и допълнително ограничава достъпа до помещението. Според  Закона за  устройство на територията се предвижда наличие на проект и разрешение за строителство на ограда, с цел тя на никой да не пречи. Авторът на сигнала апелира към ДНСК и ГДНП за проверка, като моли да се вземат всички необходими мерки, за да се премахнат ограниченията за достъп и привличане към отговорност, ако бъде установено нарушение.

Преминаваме към сигнал за повторно унищожаване на антипаркинг колчета на пешеходната част на бул. "Черни връх". В средата на януари потребител засне изкривени колчета и подаде сигнал към район "Лозенец", откъдето  предприеха мерки и възстановиха пътните съоръжения. Месец по-късно положението е същото - някой отново е съкратил завоя и е налетял на огражденията.

Получихме снимки от район "Искър" за обширен пътен участък, осеян с дупки и разрушен асфалт: "На ул. "Димитър Пешев", в близост до ул. "Капитан Любен Кондаков", пътната настилка е в безобразно състояние! Грамадни дупки, изровен и напукан асфалт, и то на завой. Изпотрошихме си колите, а плащаме огромни данъци!“

Завършваме днешния обзор със сигнал за "идилия" в столичния район "Илинден". На фона на изрисувано българско знаме са разпръснати всевъзможни мебели отдавна излезли от употреба като стари дивани, седалки на коли и щайги. Според автора на сигнала мястото представлява сборище на пияници, клошари и съмнителни личности. След всяка тяхна седянка на мястото остават празни бутилки, боклуци и мръсотия. "Така вместо да имаме приятна, макар и необлагородена зелена площ, всеки ден се разминаваме с купчина стари мебели, боклуци. Надявам се все някога ще можем да разходим децата си около блока без притеснения на едно малко по-приятно място.“

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в платформата на Investor Media Group!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
в русия има 6 мес.сняг на асфалта за това имат и дупки в бг също ли има 6 мес.снягда имате толкова много дупки по асфалта
3
1
 
1
 
! Отговори
трол горянин преди 5 години
Това с мебелите е запазена марка, пред нашия вход се опитаха да си трупат 60клусите и на събранието предложих да се купи или направи нещо културно, но веднага викнаха, след някой време мебелите изгоряха мистериозно.
2
1
 
8
 
! Отговори
Джоко преди 5 години
Как се произнася на японски София ..... Яма до Яма !
1
1
 
7
 
! Отговори
2019 преди 5 години
ГЕРБ = отчаяние и разруха