Спец прокуратурата подхвана и кмета на Червен бряг

Данаил Вълов е разследван за нарушение при обществена поръчка
20 мар 2019 09:00, Александър Попов
47
Спец прокуратурата подхвана и кмета на Червен бряг
Снимка: община Червен бряг

Специализираната прокуратура започна разследване срещу кмета на Червен бряг. Образувано е досъдебно производство срещу Данаил Вълов, съобщиха от прокуратурата.

Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на "Господари на ефира", излъчено на 7 май 2018 г.

Установено е, че Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата "Топъл обяд". Тази програма е финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица. Стойността й е 229 106, 22 лв. с ДДС.

През април 2017 г. община Червен бряг обявява обществена поръчка за две позиции - "Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд" в Червен бряг" и "Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд" в Койнаре".

Документи подали три фирми, отговарящи на условията на обществената поръчка. На базата на критерий "най-ниска цена" е отговаряла фирмата "М.-П." ЕАД, София. Но вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил обществената поръчка на 16 май 2017 г.

Целта му е била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.

Данаил Вълов спечели изборите за кмет на Червен бряг като независим кандидат, той е начело на общината за втори мандат.


47
Още от Страната
Идея: Нов общински налог - пари за външните фасади на блоковете
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И аз да съм кмет и аз ще гепя.Такава е системата.
Пилето веднъж каца на рамото.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя е дребна риба..............цаца!
Кога ще закопчеят големите акули??
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И нищо за оня ,ци рея от ДС ,с новият апартамент от 330 кв и собствени асаньори ? Нищо за къщата в Барцелона и милионите дошли от Кипърските офшорки ? Нищо за далаверите с оръжието за ислямистите от ИДИЛ? ГРОБна тишина !
29
2
 
3
 
! Отговори
наму преди 4 седмици
До добре е.Бе то че си *** си личи ,не мислиш и това си личи.Кметове в цяла България окрадоха милиарди и те не са цветни , те са крадци ,те са мафиоти от класа!Караме из дупките, гинем по националните пътища ,живеем в мръсни градове защото гадни ,лакоми кметове и общинари крадат до размери които нямат поносимост!Т Е СА ТАМ ЗА ДА КРАДАТ ДНЕС ЗА ГЕРБ УТРЕ ЗА БСП , КОЙТО Е НА ВЛАСТ !
28
3
 
11
 
! Отговори
факт преди 4 седмици
Този ми прилича на дърт крадлив комунист...
27
2
 
5
 
! Отговори
Градски на кмета преди 4 седмици
Много късно го погнаха кмета,а колкото до партията му никой не знае стига да има далавера - цвят като мъгла.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 19

Искаш ли да го вземеш да си поиграеш.?
25
2
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 седмици
Ха-ха поредния кьорфишек!!! Пада люта борба и забележете борят само кметове които са или от други партии или независими в най-тежкия случай от тях да мине оня на Созопол издигнат от гербавите, но не е член на глутницата им.
24
3
 
16
 
! Отговори
кокош преди 4 седмици
Има по - интересен случай, един със шест апартамента и собствен асансьор !!!
23
1
 
13
 
! Отговори
софия? преди 4 седмици
А в София кога? Всички видяхме некомпетентните фирми извършващи ремонт на ремонта и ремонт ма ремонт на ремонта, ама там всеки мълчи!! Хванали се за ,,топлия обяд,, за 10 бона ама за някви си 30 милиона в некачествени ремонти в София никой нищо не каза!
22
3
 
9
 
! Отговори
добре е преди 4 седмици
Абе то добре, това е хубаво! Ама кога ще чуем новина разследват кмет от герб??? Тях много не ги закачат! А крадат и те и то доста!
21
7
 
3
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 седмици
Значи в нашите червени редици сме само честни и почтени хора.Гергов,Нинова,Йончева,Кирето Добрев,ето на все хора с морал,които не биха си позволили да се възползват от властта и да забогатеят неправомерно.Ние ще помогнем на бедните.Палци горе.
20
6
 
6
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 4 седмици
Само от герб крадат.Ние от БСП никога и не сме си и помисляли за кражби.Палци горе.
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен
А този със седемте апартамента Кога ???За него никой не смее да пише.

а ти откъде разбра за това бе каскет омачкан? Нали никой не пишел? Или така ти казаха от бсп? Що не питаш за офшорното Ленче как си е давало 12700лв заплатки?
18
6
 
13
 
! Отговори
Баба Кута преди 4 седмици
А Фъндъка кога ще го .......... "закопчеят" !?
17
3
 
15
 
! Отговори
ПИРОНКОВ преди 4 седмици
СТИГА ИЗБИРАТЕЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА СЕЛСКИ КМЕТОВЕ , ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО ВЪВ ВАРНА , СОФИЯ , ПЛОВДИВ , БУРГАС и т.н.т , ОТ ТОЗИ PR АКЦИИ СЕ ЦЕЛИ САМО ЗАБЛУДА !!!!
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо не види, какво кредене беше на всички кметве по европейските програми, кадето се откраднаха над 1,5 милярда лева... да провери водните цикли, транспорт и инфраструктура и т.н.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само да ви кажа че докато спец Гешев и казионните медии се занимават със селски кметове и с бащата на Тита, БЕНЗИНА ОТНОВО СТИГНА 2,20лв., А СКОРО ЩЕ ПОДГОНИ И 2,30лв. и тъй нататък, докато цени от 2,50лв. започнат да ви се струват нормални!
Иначе много е важно че арестували селския кмет! Разбира се Фандънджа, Тотев и пр. наглеци които откраднаха милиони, са правилните хора и според спец Гешев и казионните медии са света вода ненапита...
Само в Лаура Кьовеши е надеждата!
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И парички да е краднал..каква е тая показност все едно арестуват терорист убил 20 човека ..и телевизии...можеше двама полицаи да извършат ареста ..прости е смешно ..като знаем че след два дни ще го освободят
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма да има кандидати за кметове. Те всички се надяват да отклонят няколко милиона в техни сметки през мандата.