Спец прокуратурата подхвана и кмета на Червен бряг

Данаил Вълов е разследван за нарушение при обществена поръчка
20 мар 2019 09:00, Александър Попов
47
Спец прокуратурата подхвана и кмета на Червен бряг
Снимка: община Червен бряг

Специализираната прокуратура започна разследване срещу кмета на Червен бряг. Образувано е досъдебно производство срещу Данаил Вълов, съобщиха от прокуратурата.

Оперативно-издирвателните действия са възложени на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Наказателното производство е започнало по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на "Господари на ефира", излъчено на 7 май 2018 г.

Установено е, че Вълов е нарушил задълженията си като длъжностно лице и възложител на обществени поръчки по програмата "Топъл обяд". Тази програма е финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане и съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещи се лица. Стойността й е 229 106, 22 лв. с ДДС.

През април 2017 г. община Червен бряг обявява обществена поръчка за две позиции - "Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд" в Червен бряг" и "Приготвяне и доставяне на храна "топъл обяд" в Койнаре".

Документи подали три фирми, отговарящи на условията на обществената поръчка. На базата на критерий "най-ниска цена" е отговаряла фирмата "М.-П." ЕАД, София. Но вместо да сключи договор със спечелилата фирма и да обезпечи безвъзмездното изхранване на социално слаби в община Червен бряг, Данаил Вълов е прекратил обществената поръчка на 16 май 2017 г.

Целта му е била да облагодетелства другите две фирми, които са печелили обществени поръчки със същия предмет през предходната година.

Данаил Вълов спечели изборите за кмет на Червен бряг като независим кандидат, той е начело на общината за втори мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз да съм кмет и аз ще гепя.Такава е системата.Пилето веднъж каца на рамото.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е дребна риба..............цаца!Кога ще закопчеят големите акули??
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нищо за оня ,ци рея от ДС ,с новият апартамент от 330 кв и собствени асаньори ? Нищо за къщата в Барцелона и милионите дошли от Кипърските офшорки ? Нищо за далаверите с оръжието за ислямистите от ИДИЛ? ГРОБна тишина !
25
2
 
4
 
! Отговори
наму преди 5 години
До добре е.Бе то че си *** си личи ,не мислиш и това си личи.Кметове в цяла България окрадоха милиарди и те не са цветни , те са крадци ,те са мафиоти от класа!Караме из дупките, гинем по националните пътища ,живеем в мръсни градове защото гадни ,лакоми кметове и общинари крадат до размери които нямат поносимост!Т Е СА ТАМ ЗА ДА КРАДАТ ДНЕС ЗА ГЕРБ УТРЕ ЗА БСП , КОЙТО Е НА ВЛАСТ !
24
3
 
12
 
! Отговори
факт преди 5 години
Този ми прилича на дърт крадлив комунист...
23
2
 
6
 
! Отговори
Градски на кмета преди 5 години
Много късно го погнаха кмета,а колкото до партията му никой не знае стига да има далавера - цвят като мъгла.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Искаш ли да го вземеш да си поиграеш.?
21
2
 
11
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Ха-ха поредния кьорфишек!!! Пада люта борба и забележете борят само кметове които са или от други партии или независими в най-тежкия случай от тях да мине оня на Созопол издигнат от гербавите, но не е член на глутницата им.
20
3
 
17
 
! Отговори
кокош преди 5 години
Има по - интересен случай, един със шест апартамента и собствен асансьор !!!
19
1
 
14
 
! Отговори
софия? преди 5 години
А в София кога? Всички видяхме некомпетентните фирми извършващи ремонт на ремонта и ремонт *** ремонт на ремонта, ама там всеки мълчи!! Хванали се за ,,топлия обяд,, за 10 бона ама за някви си 30 милиона в некачествени ремонти в София никой нищо не каза!
18
3
 
10
 
! Отговори
добре е преди 5 години
Абе то добре, това е хубаво! Ама кога ще чуем новина разследват кмет от герб??? Тях много не ги закачат! А крадат и те и то доста!
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА този със седемте апартамента Кога ???За него никой не смее да пише.а ти откъде разбра за това бе каскет омачкан? Нали никой не пишел? Или така ти казаха от бсп? Що не питаш за офшорното Ленче как си е давало 12700лв заплатки?
16
3
 
16
 
! Отговори
ПИРОНКОВ преди 5 години
СТИГА ИЗБИРАТЕЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА СЕЛСКИ КМЕТОВЕ , ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО ВЪВ ВАРНА , СОФИЯ , ПЛОВДИВ , БУРГАС и т.н.т , ОТ ТОЗИ PR АКЦИИ СЕ ЦЕЛИ САМО ЗАБЛУДА !!!!
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не види, какво кредене беше на всички кметве по европейските програми, кадето се откраднаха над 1,5 милярда лева... да провери водните цикли, транспорт и инфраструктура и т.н.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И парички да е краднал..каква е тая показност все едно арестуват терорист убил 20 човека ..и телевизии...можеше двама полицаи да извършат ареста ..прости е смешно ..като знаем че след два дни ще го освободят
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има кандидати за кметове. Те всички се надяват да отклонят няколко милиона в техни сметки през мандата.
12
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А този със седемте апартамента Кога ???За него никой не смее да пише.
11
6
 
27
 
! Отговори
питанчо преди 5 години
За кметовете разбрахме- на прицел са.Но кога ще започне разследване за придобитите имоти на Цв. Цветанов ?
10
6
 
20
 
! Отговори
Кмет преди 5 години
този кмет май е бил независим. За това е номера!
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КПКОНПИ, АДФИ и накрая ... "Господари на ефира". Агенцийки, комисийки, инспекции, съвети и накрая нищо. Няма корупция, няма осъдени, няма виновни. Но всичко е точно!