От МВР уверяват: Няма да се строят бежански лагери

Трябва да сте спокойни, увери заместник-министър Ципов
24 мар 2019 14:38, Красимир Ангелов
66
От МВР уверяват: Няма да се строят бежански лагери
Снимка: Булфото

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма и подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това увери заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР.

Още по темата
Повод за думите му стана изказване на водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, че социалистите са против обявената поръчка за изграждането на бежански центрове. Самата Йончева попита управляващите дали се крие информация от българската общественост за връщането на мигранти към България от Западна Европа, предимно от Германия.

В отговор Красимир Ципов се обърна към гражданите на трите населени места: "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове.

Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница", посочи още Ципов и подчерта, че центровете са от затворен тип.

Заместник-министърът на вътрешните работи нарече "откровени лъжи" изказването на БСП. Той уточни, че има голяма разлика между бежански център и временен кризисен център.

Ципов посочи, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев. "След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена регистрация и ако не разполага с документи за самоличност, ще бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност", посочи Ципов, цитиран от "Фокус".

"Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск", попита още зам.-министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте да се организираме и пред народното събрание, щото тия предатели от добро не разбират! Ние им казваме, че неискаме бежанци араби и ннегра в България! ТОЧКА!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бежанци от къде ще вземат за лагерите?
15
0
 
19
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Кой ще храни и облича бежанците ?
14
25
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Винаги съм знаел ,че българина е гостоприемен и състрадателен,а то сега какво излезе.Както прабългарите са бягали и търсели спасение и по добър живот,така и тези хора тарсят спасение.Толкова много емигранти изпратихме по света,а при нас сакън да не доиде нито един.Не е честно...
13
1
 
24
 
! Отговори
,.,., преди 5 години
МВР могат да си "уверяват" колкото си искат.Но народа не им вярва.Не могат да се справят с битовата престъпност,убийствата и криминалните типове вътре в страната.А тези който напират отвън са още по кофти "материал".Какъв смисъл има за нарушител на границата да се хабят ресурси за ...регистрация,интервюта/представете си все едно кандидатства за работа/от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност".Обратно откъдето е нахлул и точка.Така се пази граница
12
1
 
38
 
! Отговори
От от от преди 5 години
От горе прочетеното, се разбира, че няма да са бежански лагери, а бежански центрове, което си е същото и пак ще е пълно с джихадисти. Жените и децата от Сирия, отдавна са се изнесли на запад , сега това са бивши членове на ИД, изнасилвачи и общо взето престъпници.
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А КАКВО СТРОИТЕМи ако се интересувахте щяхте да знаете. Строят се кризисни центрове при евентуална вълна от турската граница.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те бежанците бягат от България, какви лагери ще им стоят!
9
0
 
20
 
! Отговори
Аса преди 5 години
*** що съ тривожите? Те и македонците навремето пуснаха, хуманитарно, около 250 000 албанци, а сега са 1/3 от населението. Ама ние, за разлика от тях, само временно ще ги настаняваме, на границата ни сигурно цели тълпи от бежанци.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им вярвам аз. Една жена със снимка на спящо котенце в фейсбук каза, че ще бъдат лагери за джихадисти и аз и вярвам защото тя знае по-добре!
7
3
 
23
 
! Отговори
КОГАТО ГЕРБЕР КАЖЕ преди 5 години
Добър ден, погледни небето дали слънцето е изгряло
6
0
 
21
 
! Отговори
А КАКВО СТРОИТЕ преди 5 години
Почивна станция за Министерския съвет?!!
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бежанци от къде ще вземат за лагерите?
4
1
 
28
 
! Отговори
зам министъра преди 5 години
Не правим бежански лагери, а правим лагери за бежанци.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А МВР какво уверява относно резервати за бели мечки? Ще се строят ли в България резервати за бели мечки.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е каква криза се очаква, та ги правите тези центрове?! По-вероятно е да става въпрос за тези, които Германия е решила да ни връща, защото са регистрирани у нас и после забегнали.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове."А бежанските лагери не са ли временни кризисни центрове?