От МВР уверяват: Няма да се строят бежански лагери

Трябва да сте спокойни, увери заместник-министър Ципов
24 мар 2019 14:38, Красимир Ангелов
66
От МВР уверяват: Няма да се строят бежански лагери
Снимка: Булфото

Няма да се строят бежански лагери на територията на Любимец, Малко Търново и Елхово, няма и подготовка за заселване на територията на тези населени места с бежанци. Това увери заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов по време на брифинг в МВР.

Още по темата
Повод за думите му стана изказване на водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева, че социалистите са против обявената поръчка за изграждането на бежански центрове. Самата Йончева попита управляващите дали се крие информация от българската общественост за връщането на мигранти към България от Западна Европа, предимно от Германия.

В отговор Красимир Ципов се обърна към гражданите на трите населени места: "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни. Това, което предстои да направи МВР, е да проведе процедура за подготовка на площадки за временни кризисни центрове.

Тези центрове са предвидени в един план за действие за справяне със засиления миграционен натиск на българо-турската граница", посочи още Ципов и подчерта, че центровете са от затворен тип.

Заместник-министърът на вътрешните работи нарече "откровени лъжи" изказването на БСП. Той уточни, че има голяма разлика между бежански център и временен кризисен център.

Ципов посочи, че миграционният натиск към страната ни в момента е нулев. "След като един незаконно преминал държавната граница мигрант бъде задържан, ще бъде отведен в тези кризисни центрове от затворен тип. Там да му бъде извършена регистрация и ако не разполага с документи за самоличност, ще бъдат направени интервюта от органите на "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност", посочи Ципов, цитиран от "Фокус".

"Как България може да си позволи да не е готова за справяне с евентуален миграционен натиск", попита още зам.-министърът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е врат, ами шия. Че ще обитават там с години, докато им оправят документите да се подразбира. Избиха агнетата в района, та има и с какво да ги хранят. Гадна работа. Петнят земята.
56
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""В отговор Красимир Ципов се обърна към гражданите на трите населени места: "На територията на вашите населени места няма да се строят бежански лагери. Това трябва да стане ясно на всички вас, трябва да сте спокойни"""Ако е вярна паговоката ,че "На лъжата на краката са къси",то всички политици и министри през последните 30 години ,трябва да се тътрят по .........,и да са високи по 90см.За да вярва на български политик,човек трябва да е по наивен и от мен
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смях! Не можем да се справим с невъоръжени нашественици. Ами ако идваха с оръжие?
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Границата ни с Турция е дълга ок.130км. Ако по нея, през 500м се разположат огневи точки, това прави 260 поста. Ако държавата осигури оръжието и патроните, съм навит да давам наряд през ден. Мисля си, че и за другите постове ще се намерят доброволци. Покажат ли се араб.елите - огън! След първата седмица каналджийте и кандидат-търтеите ще са разбрали как се охранява българската граница, и няма да смеят да доближат. Така се пази държавна граница! Кога нашите мекотели ще го проумеят?
53
2
 
5
 
! Отговори
кристалинка преди 5 години
нема се паушите плебси. нема да са бежанци а обогатители на генетичния матриал. бащата на нацията ви го каза, лош матриал сте и сега зима стъпки да въ поопраи. арапите са потентни, помпят здраво, и могат да забременят по 20 женки на нощ. от личен опит го знам това. освен това почти не останахте. като щъркелите поехте към топлите страни всички. не ви се стои на студено зимата и така. площадките са за родилни домове.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да се купуват апартаменти на промоция от Артекс трябва някъде за нещо да се усвояват пари и да се строи - магистрали, пътища, ремонти на булеварди, кризисни центрове, огради по границата...
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в първо действие на стената има окачена пушка, във второ действие тя непременно ще гръмне. Не вярвам, че някой прави бежански центрове просто ей така, без да има намерение да ги използва.
50
0
 
6
 
! Отговори
степан преди 5 години
Иде време разделно те р оми те се изселиха камоли араби да стоят цялата работа е да щипнат парите друг мандат добре знаят че няма да витяд пък останалия народ кучета го яли ще изкочат някое друго хотелче върху плажовете заедно с ;кризисните;.
49
0
 
12
 
! Отговори
SS преди 5 години
Не кризисни центрове,а БЕТОННА ОГРАДА,ПРЕЗ 20 МЕТРА ВИШКИ С КАРТЕЧНИЦА,КУЧЕТА,ТЕРМОВИЗИОННИ КАМЕРИ,ГАЗОВИ ГРАНАТИ,СЪС СЪЛЗВОТВОРЕН ГАЗ,И ВЗВОД СНАЙПЕРИСТИ,ЗА ЕЛЕМИНИРАНЕ НА НАЙ АГРЕСИВНИТЕ.Това е спасението!
48
0
 
10
 
! Отговори
ниво Винету преди 5 години
Тоя наистина ли е толкова елементарен?!
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено временните кризисни центрове се препълват и стават затворени бежански лагери. В Гърция имаше един такъв с 10 000 емигранти. За да гепят от евросредствата за строеж са готови да докарат и бежанци. Това ми се струва бизнесът на Далавери Симеонов
46
0
 
17
 
! Отговори
Американ преди 5 години
Тоя защо не каже по какво "временните" кризини центрове се различават от бежанските лагери? Освен по наиментованието. Шикалкавят, щото имат един 160 милиона да опапат, па после - и потоп!Поне в Америка такива работи не стават без местен миниреферендум, що не и в България? ( може би щото "краварите" са мъжкари, и българите - пки )
45
0
 
14
 
! Отговори
8 преди 5 години
А защо трябва да имаме капацитет да приемаме пришълци?Така само ще им пречим да продължат на Запад и май това е целта. Затова и домъкнаха Фронтекс тук, да седят на границата и да се грижат да задържаме и да регистрираме *** тук, а не да ги пропускаме. Не ни трябва капацитет, който арабин влезе тук трябва да знае, че ще го настанят в *** с прасетата заедно, по-добра превенция от това няма
44
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 5 години
Кой ще гарантира, че ще приемете в криза само толкова, колкото са местата? Семействата им ще приемете ли? Колко време ще останат, как ще ги депортирате, какво ще правите с тези без документи (май всички са такива тарикати). Който иска да ви вЕрва, аз смятам, че готвите постоянни лагери, Европа натиска, на вас в главите са само европ. ценности, но не и български, тъй че горко ни.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро нашествениците ще научат,че сме им построили места,където да пият,размножават и плюскат безплатно.Няма как да устоят на такава покана.Търсете си втора работа.Трябва да платим,като сме ги избрали...тия...
42
0
 
19
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 5 години
Лагери - няма,но жилища -да!
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миниране на границите с Турция и Гърция и няма нужда от никакви лагери,центрове и подобни глупости.Така се пази държава от нашественици.
40
0
 
3
 
! Отговори
Thomas Linke преди 5 години
Между смъртта на Тито и идването на Слобо Милошевич в края на ноември 1986 г. има 6 години и половина гап .
39
0
 
5
 
! Отговори
Thomas Linke преди 5 години
ТИТО беше ВЕЛИК СЪРБОМАН КРОВАТИН...На погребението ми на 1 май 1980 г. дойдоха --- Леонид Брежнев, Джими Картър, Жорж Помпиду и Валери Жискар-Д'Естен, Канцлера на Зап. Германия, Джулио Андреоти, Майката на Тереза Мей - Маргарет Татчър, Дън СЯОПИН, САДДАМ ХУССЕЙН, Николае Чаушеску, Фредерик де Клерк от Белите Господари от ЮАР , Раджив Ганди, Ясер Арафат, Муамар Кадафи, Ал Насър от Египет, Редица Адрикански Комунарски Маймунни с Униформи от КПСС .Та между ТИТО и идването на Милошевич -- в края
38
0
 
22
 
! Отговори
съчувстващ преди 5 години
Хич не искам да съм на мястото на Бойко ! Ей така,отникъде му се завихри този скандал с апартаментите...тъкмо още не го е оправил.......протести по повод бежански лагери на границата.....айде и това да потули....най-важното ще го връхлети съвсем скоро..."ПАКТА ЗА МОБИЛНОСТ НА МАКРОН.Смятайте ,че еврогейовете са го приели! Не ми се мисли как ще обяснява на превозвачите банкянският тигър,че нали уж щяха да го оставят за следващия европарламент...нали уж беше замразен проекта......! Брей беля !