19-годишен, болен от диабет, се оплака от полицейско насилие

Той пък хапал цивилно ченге от страх при ареста
Обновена: 26 мар 2019 10:34 | 26 мар 2019 10:10, Петя Славова
49
19-годишен, болен от диабет, се оплака от полицейско насилие
Снимка: архив, Булфото

19-годишно момче от Карлово твърди, че върху него е упражнявано полицейско насилие. Сигналът е подаден от адвокат в града, който е и баща на младежа. По думите на 19-годишния, преди дни полицаи извършвали проверки за наркотици. Адвокатът твърди, че въпреки че не открили наркотици в момчето и то не е криминално проявено, те го ритали, удряли и обиждали. Момчето има и здравословен проблем – болен е от диабет. 

Случката е от 22 март. Към 20:.30 часа Петър се прибирал към дома си. По пътя го настигнал автомобил. От колата слезли двама непознати мъже. Момчето се изплашило и побягнало.

"Не разбрах, че това са полицаи. Шофьорът слезе и ми каза да си дам документите за проверка. В следващия момент си показа значката, но за мен това не бяха истински полицаи. Не носеха униформи. Приличаха на крадци. Започнах да бягам. Чух щракване на пистолет. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме обиждат и бият. След това дойдоха хора, които ми помогнаха”, разказа пред Нова тв Петър Маринов. Бащата Станко Маринов е извадил медицинско заради нанесените травми.

От полицията заявиха, че момчето е оказало съпротива срещу проверката и дори е нанесло лека телесна повреда на един от служителите.

"Не съм оказал съпротива. Не съм удрял полицая. Ухапах го, защото много се уплаших. Бяха ми затиснали много силно крака. Това беше инстинкт за самосъхранение", заяви Петър.

"Разпитват се както полицаите и Петър, така и други лица, които са били в района. Момчето е било проверено случайно. Действително те са били цивилни. По време на задържането му, момчето отново е оказало съпротива. Тогава е била причинена и телесната повреда на полицая. Момчето е било освободено след около 2 часа", обясни наблюдаващият прокурор Димитър Димитров.

Той допълни, че случаят е започнал във връзка по специализирана полицейска операция. Момчето случайно е решено да бъде проверено като самоличност, но не е имало информация то да е имало наркотици. Станалото е било заради нетипичната му реакция, след като органите на реда са му се представили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: младежполицаикарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Станко Маринов преди 4 години
РЕШЕНИЕ 1925гр. Пловдив, 11.10.2019 год.В ИМЕТО НА НАРОДААДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ПЛОВДИВ, ХХV състав, в открито заседание на деветнадесети септември през две хиляди и деветнадесета година в състав: ПРЕДСЕДАТЕЛ : ВЛАДИМИР ВЪЛЧЕВ ЧЛЕНОВЕ: ДАРИНА МАТЕЕВА ВЕЛИЗАР РУСИНОВ при секретаря К.Р.и участието на прокурора Данаила Станкова, като разгледа докладваното от председателя КАНД 2335 по описа на съда за 2019 година, за да се произнесе взе предвид следното: Производството е по реда на чл. 208 и сл. от АПК, във връзка с чл.
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Помислил ги за престъпници.Алоооо пъпчивия кой крадец те спира на улицата и ти иска документите."Пръво - Научи се, да не бъдеш такъв груб селянин. Живееш сред хора, в общество, а не сред *** в обор.Второ -Не знам! Н не дружа с крадци и не споделям личната си информация с непознати хора, нито си вадя портомонето пред тях, защото е ОПАСНО!
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво доказва достоверността в думите на младежа?Вдигна врява до небето, за лекарска експертиза и проверка на случилото се нищо не се споменава. При едностранчиви твърдения и липса на доказателства няма основания за провокация и манипулиране на общественото мнение.
34
5
 
15
 
! Отговори
Ирис преди 5 години
Реакцията на момчето е нормална.У нас всеки може да бие и убива безнаказано.Те са били цивилни , които искат да го проверят, но той от къде да знае кои са.Впоследствие се легитимират.Произволът на полицията е неоправдан в случая.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 31Съчинявате измислени истории.Братчеда на Гала са го засъреляли защото е нападнал полицаи,гол,омазан с кръв и голям нож. Не са го питали за документи скочил да ги коли,пиян и надрусан. Толкова надрусан че докато е къртил вратата на банята е трошил всичко наред и се е нарязал.А за негърчето...кое негърче ?
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заптиета баце...
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Кефиш се, когато умират хора, нали?
30
15
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ако си беше дал документите за проверка нищо лошо нямаше да му се случи.Ама като се прави на интересен,че баща му е адвокат,да не се сърди.Да се благодаря,че е жив,защото е в България,а не в Америка.ПОМНЯ ЕДНО НЕГЪРЧЕ ГО УБИХА,ЗАЩОТО НЕ СЕ ПОДЧИНИЛ НА ЗАПОВЕД ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА,СЪЩО И ПЛЕМЕННИКА НА гАЛА ТАКА СИ ОТИДЕ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ"ГЪК" НА ПОЛИЦАЯ.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28А как да разбере, че са истински?
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Трябва, ама 500 лева ти е смао разговора с адвоката. Така с но направен и законите, че не може д имаме достъпна правна защита. Ще ти трябват поне 3000 лева + риска да загубиш делото, че дори да започнеш. Повечето "полицаи" са наясно. На мен ми се е случвало, да ме спре полицай, да се държи с мен, все едно съм най-големия крадец, защото бях бягай сутринта. А на другия ден, след работа в костюма ми говори на "гуспъдиние, извинкети ***"... Двоен стандарт си е...
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах ,как е преценил ,че значките им са фалшиви !И ,какво очаква от полицаите ,когато им откаже проверка за самоличност ?!
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22 ШматкаИзлез на19 години по улиците, гледай да не си с дрехи, дето крещят "Тати работи в общината и не си знаем парите". Е да де, ко си от Тея, дето до 20 години самоо вкъщи, после 5 години академия и накрая работа в офис за 3000 лева, едв ли ще знаеш...
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24Така! Оплаче ли се някое посолство, полицейчетата горят - ни работа, ни пенсия, па може и затвор...
24
3
 
12
 
! Отговори
до шматка преди 5 години
Ушев, пак ли грухаш понички пред компютъра , купени от нашите данъци. Май основна работа ви е да следите форумите и да дефикирате лъжи през устата? Полицай=мижитурка, крадец и разбойник - правилно ги е помислил човека за престъпници!
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
следващия път просто почнете да им говорите на английски, немски, френски и им гледайте сеира на шкембелите. до 2 минути са ви оставили. гаранция. жена ми е чужденка и няколко пъти съм отървавал проверка защото си мислеха че и аз съм чужденец. смешковци андрешковци.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите действали като бандите (не е ясно дали не да и такива), а после имало било съпротива. ХАХА !!!
21
20
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Защо ни показвате само едната страна.Дайте показанията и на другата защото едва ли е било както го разправя адвоката.Помислил ги за престъпници.Алоооо пъпчивия кой крадец те спира на улицата и ти иска документите.Май наистина гузен негонен бяга
20
5
 
17
 
! Отговори
M. преди 5 години
Гадните уши много си позволяват, свикнали са да репресират още като милиционери, но вече хората си знаят правата, имат адвокати, камери, знание и ще им се разкаже играта лека полека на всички ламтящи за власт и 1000 лв. Съд до дупка, и без това са неграмотни и веднъж като трябва да си вземат неплатен да идват на дело и после ти се молят "да се разберем нещо". Мишки!
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма лошо да правят проверки, ама защо се избира по цвета на кожата? има едни където не ги спират, а те лични карти нямат.
18
4
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
вчера в Благоевград арестуваха баща и дъщеря в карлово бият младеж другиси купуват апартаменти на килограм какво става съвсем се обърках