Плевен ще отнема общинските жилища на хора с влезли присъди

Общинските жилища в Плевен са 620
26 мар 2019 17:30,
5
Плевен ще отнема общинските жилища на хора с влезли присъди
Снимка: архив "Булфото"

В Плевен наемателите на общински жилища ще губят правото да ги ползват, ако имат влязла в сила присъда. Това съобщи кметът Георг Спартански, пише БТА.

Още по темата

Има договореност с полицията и съда за предоставяне на информация за наематели на общински жилища, срещу които има повдигнати обвинения, уточни кметът. По думите му Общинският съвет ще разгледа в четвъртък нова наредба за ползване на тези имоти. Ще бъдем безкомпромисни към некоректните наематели, коментира Спартански.

Общинската фирма "Жилфонд" е извършила 71 проверки на общински жилища през изминалата седмица. На наемателите на две от жилищата, които не са поддържани, са връчени предписания да бъдат приведени в добър вид. В едно жилище е открито лице, което не фигурира в заповед за настаняване. Наематели на други осем жилища са в чужбина, по сведение на техните съседи.

Общинските жилища в Плевен общо са 620. В около една трета от тях /223 жилища/ са настанени хора с малцинствен произход, посочват от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търся си жилище с малко дете съм имам нужда щото нямам дълги финанси казвам се Гергана Антонова
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да, ама ...Процедурата е същата ... Ако не искаш, семйствтото ти да страда, заради теб, не бъди такъв ***. Ще имат определен период да се изнесът, но тъй като те са социално слаби и имат нужбда от жилище, много е вероятно, да им бъде дадено същото.
3
5
 
2
 
! Отговори
Да, ама ... преди 5 години
Той е в затвора за 5, 8 или 10 години. Общинското жилище е дадено на него. Но там живеят и други негови родственици, например - възрастна майка, умствено изостанал брат, бременна 13-годишна сестра, която вече има едно родено дете от неизвестен баща. И как ще се постъпи в такива случаи?
2
0
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Стане ли истина, значи имаме малък напредък в развитие. Отдавна трябваше да се събудят управляващите!
1
1
 
18
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Добре ще предам на братята.