874 извънредни проверки по курортите, два обекта - затворени

БАБХ състави и 42 акта за нарушения
27 мар 2019 18:45,
2
874 извънредни проверки по курортите, два обекта - затворени
Снимка: pixabay.com

Приключиха регулярните тематични проверки, които извършва Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ в курортите по време на зимния туристически сезон.

За периода от 10 декември 2018 г. до 15 март 2019 г. контролните органи на БАБХ извършиха 874 извънредни проверки в заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, туристически, подвижни, временни, сезонни, с дейност "кетъринг" обекти, както и такива, предлагащи услугата "All inclusive" на територията на Смолян, Благоевград, София-град и София-област, съобщиха от БАБХ.

Съставени са 42 акта за установяване на административно нарушение, 132 са издадените предписания за отстраняване на установени несъответствия.

Възбранени и насочени за унищожаване са около 330 килограма хранителни продукти от животински произход и готови за консумация кулинарни изделия, 22 литра прясно мляко и 14 литра бира без етикетировка и с изтекъл срок на годност.

Два са обектите спрени от експлоатация за постоянно. Тези с временно преустановена дейност за лоша текуща хигиена са също два.

Целта на традиционните тематични проверки е да се осигури безопасност на предлаганите храни, да се гарантира сигурността и здравето на потребителите при увеличеното търсене и предлагане на стоки и хранителни продукти в този период на годината в зимните ни курорти, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от собственици на заведения и хотелиери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Ясно става колко са обективни и безпристрастни ''извънредните'' проверки, щом от 874 са затворени само 2 обекта...Ама... ***, кво' да се прави !
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възбранени - Български!Без коментар!