Със заповед на Ангелкова: "Липите" остават без нов стопанин

Причината е невъзможността да се гарантира пешеходен достъп до плажа
27 мар 2019 16:30, Красимир Ангелов
19
Със заповед на Ангелкова: "Липите" остават без нов стопанин
Снимка: БТА

След заповед на министър Николина Ангелкова няма да бъде сключен договор за стопанисване на плаж "Липите", съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата
Причината е, че въпреки очакванията да бъде осигурен пешеходен достъп до ивицата, това няма възможност да се случи до откриването на летен сезон 2019. Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие безплатният пешеходен достъп е задължително условие, което трябва да бъде осигурено за туристите, подчертават от министерството.

От там уточняват, че идеята за намиране на стопанин за морския плаж е целяла да се гарантира сигурност за туристите с водно спасяване и медицински пункт.

Факт е, че на ивицата, вероятно заради отдалечеността й, предните години са регистрирани инциденти с плажуващи, съобщават от министерството на туризма и уточняват, че преди началото на процедурата, експерти на министерството са извършили обстойна проверка, която е доказала, че за ивицата няма екологична забрана за отдаването й.

Основната задача по закон на Министерството на туризма е да осигури стопани за морските плажове. Считаме, че това е най-добрият начин на първо място да се гарантира безопасността на туристите, както и да се осигурят постъпления за държавния бюджет.  Друг положителен ефект е, че плажовете се поддържат в добро състояние, което води до повишаване на качеството на предоставяните услуги и влияе положително на имиджа на българския туризъм, се чете в позицията на ведомството на Николина Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Скръбна вест преди 5 години
Тая се е срещнала с новия стопанин и човекът е получил сърдечен удар от уплаха!И няма вече стопанин...
9
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МОЖЕ ДА ИГРАЕ ВЪВ ДОСТА ФИЛМИ НА УЖАСИТЕ И ДОРИ НЕ Е НУЖНО ДА Я ГРИМИРАТ
8
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ГЕПБ СЕ ТРЕСЕ ОТ СКАНДАЛИ И ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА И ТАЗИ ДА СЕ СТРАХУВА ЗА МЕСТЕНЦЕТО СИ
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм виждал по-красива жена от тази!!!Няма и да има!Поклон за тази естествена красота!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази фирмичка проверихте ли я дали си е платила 50-те хиляди глоба за незаконния добив на злато в Лесичево преди 2 години ?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама Госпожо, ти била ли си някога на Липите, за да видиш какво представлява ?Знаеш ли, че лятото пеша през гората ще те изядат щръклиците и комарите докато стигнеш ?И като си загрижена за плажа защо не отидеш на Джулая да глобиш хипарите, които отиват там с колите си ? Или тези с АТВ-тата, които унищожиха лилиите ?И че като завали летен порой и реката се вдигне не може да се мине оттам към Бутамята и трябва да се обикаля два часа пеша и 4 километра до Силистар ?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе красавице кво стана с оня дето разора дюните да му се подобри гледката. Нищо. Нали. А ония дет бият бетона уж да подпират скато да не падне и с тех ли нищо. А тия дето харчат парите ни от пирамидите и бетонираха морето и за тех ли нищо. Знаеш ли красавице защо по онова време беше създаден Народен Съд. За да съди точно такива наглеци като теб и всички останали. Нали не си мислиш че ще ви се размине линчуването. Времето наближава. Нема да ви спасят и жандарите.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господи, тая всеки път като я видя изпадам в потрес!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, тази година няма да го развалят, но свърши ли летниоя сезон, се почва със сечта и строежите... :(
1
2
 
18
 
! Отговори
МИНИСТЪРКА НА МАФИЯ преди 5 години
която ВИНКЕЛА щеше да сваля от власт. Оказа се, че бандитите зад Ангелакова са по-силни и на ВЕТКО му теглиха ножа, а ВИНКЕЛА се сниши и забрави за проблемите с мафиотските заведения на пясъка