К'во праим ся? Средната заплата 1000 лв., катаджии - няма

Над 20% от предвидения щат - незает
30 мар 2019 08:10, Александър Попов
81
К'во праим ся? Средната заплата 1000 лв., катаджии - няма
Снимка: Булфото, архив

Професията, която отдавна се е превърнала във фолклор сред шофьорите, става все по-невпривлекателна. КАТ изпитва сериозни трудности да попълни екипа си, а над 20% от предвидения щат за пътни полицаи са незаети. Това призна директорът на главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

"Хората навършват пенсионна възраст, други получават по-добри предложения за работа", обясни отлива Терзийски.

В сектора средната заплата е 1000 лв., а и легендарните подкупи сякаш са останали в миналото. Което също може да е причина за слабия интерес да си униформен на пътя.

За да се справят с проблема, от МВР обмислят да изравнят задълженията на КАТ и Охранителна полиция по контрол на пътя.

Чакат се нови 300 коли, които ще бъдат оборудвани с камери и микрофони, след което може да се пристъпи към промяна в наредбата. Тя ще позволи на Охранителна полиция да извършва дейности по Закона за движение по пътищата, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: КАТМВРПътна полиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
17
 
! Отговори
смях преди 5 години
То хора няма вече алооо,В Столипиново Факултета да вземат войници и милицонери.РазпадА се всичко но парламента не Сидеров седи с Симеонов и ГЕРБ,Кой ще управлавате?
41
5
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Днес, който има среден успех 3.00 в училище и не е кадърен за нищо става ПОЛИЦАЙ .
40
0
 
30
 
! Отговори
да преди 5 години
Не само за катаджии, въобще за полицаи кандидати няма. Най забавно е в Комуникационни и информационни системи, където на конкурсите няма никой. Кой от сферата на комуникациите и софтуера ще дойде за 1000 лв начална заплата? Ха сега е шанса на тези, дето обясняваха какъв трябва да е полицая- 1,90 метра с два три четири езика, спортист, морален, трезвен, безкомпромисен, отдаден на обществото, експерт и какво ли не, да заемат свободните места и бодро и уставно да стоят зимата в патрулките. Хааахаха
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При средна 1000, катаджиите са на 500, а министъра на 5000.
38
9
 
27
 
! Отговори
55694 преди 5 години
АРЕ ВЕ ЕЙ, КЪДЕ СЕ ИЗГУБИХТЕ ВСИЧКИ, КОИТО ЛАЕХТЕ ПО ФОРУМИТЕ КАК, ЗА ДА СТАНЕШ ПОЛИЦАЙ /КАТАДЖИЯ/ ТРЯБВАЛО ВРЪЗКИ. ЕТО ВИ СЕГА ВЪЗМОЖНОСТ. ПОДАВАЙТЕ СИ ДОКУМЕНТИТЕ И СТАВАЙТЕ Я ПОЛИЦАИ, Я КАТАДЖИИ. НАЛИ САМО КАФЕТА ПИЕХА И РУШВЕТИ ВЗЕМАХА, А ВИЕ ИМ ЗАВИЖДАХТЕ. ХАЙДЕ СЕГА ВЪРВЕТЕ ВИЕ КАТО ТОЛКОВА МНОГО ИМ ЗАВИЖДАТЕ. ВЪРВЕТЕ ВИЕ НИЩО ДА НЕ ПРАВИТЕ И ПАРИ ДА ПОЛУЧАВАТЕ. ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОЛКО КАНДИДАТА ЩЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ.
37
1
 
21
 
! Отговори
фен преди 5 години
Най-добре е да направят 1000 лв заплатата на депутатите,да им отнемем колите и да ходят пеш и със автобусите. Нека са близо до на и да им се радваме и обичаме порядъчно!
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ceлянията съсипа България!
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото чакате 300 коли с камери и микрофини и подкупите стават по трудни ... за твя няма хора пак ли аз да ви уча.А заглавието трепе рибата.
34
0
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Катаджия беше престижна Професия , преди да дойдат Партииците .
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намалете в парламента на 800 лева на дупетат, защото МВР секретарката ББ избяга от пожарната в ГЕРБ. Пазарна икономика е и всички бягат където са по-високи заплати. Живота е кратък и хората не могат да чакат в КАТ заплати от 5-6 бона.
32
6
 
19
 
! Отговори
Име преди 5 години
Закривайте тази безсмислена структура от тунеядци!
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи в бантустана всяка работа се върши за рушвети ами като свърши всичкия рушвет ще закрием държавата ли ?
30
3
 
3
 
! Отговори
you преди 5 години
Сашко пише се какво правим сега,ей аман от прости драскачи.И вие сте като полицаите от кол и въже събрани.
29
5
 
18
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Ми що само охранителна полиция? Направо дайте права на всички, които работят в МВР да спират за щяло и нещяло шофьорите, да им се ежат и се правят на велики, макар да са с основно образование. Наскоро един такъв екземпляр ме спря и искаше да ме бие, защото съм му свирнал да се изнася по-бързо от оживено кръстовище. Сега си давам сметка, че ако имаше права на КАТ-аджия, щеше да ме одруса най-малко с фиш.
28
5
 
33
 
! Отговори
Каракачанов преди 5 години
Ако сте забелязали в системата работят главно хора които нищо друго не става от тях!
27
5
 
48
 
! Отговори
фалшива новина. преди 5 години
Нямало кадри, а тогава защо в мевере се влиза само по шуробажанашко-роднинска връзка. Външни хора са единици, ако ги има въобще.
26
2
 
32
 
! Отговори
Е как преди 5 години
Как пък няма кандидати. Нали и те работят по системата бонус маус. Крият се като мишоци в храстите и излизат да си вземат рушвета
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За поповете и мюфтиите нали има пари. Остави ги медицинските сестри, спешната помощ, учителите и полицайте заедно с катаджиите.
24
2
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Не им е толкова лека работата и не всияки искат да им се даде нещо на ръка.Живея в в северо западна България това което не ми харесва,че те да отчетат някава дейност търсят как глобят обикновения българи и търсят причина без да си виновен.Има при нас един стнос и една малка част от тях не спазват правилник,ограничения за скорост застраховки нямат коли не изправни,някой и шофьорски книжки нямат и те тях нито ги спират нито ги глобяват.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местата са незаети, защото повечето кандидати имат проблеми със свидетелството за съдимост. Много млади хора вече са обсъждани от ЧСИ или за други провинения кражби, наркотици, хулиганство....