К'во праим ся? Средната заплата 1000 лв., катаджии - няма

Над 20% от предвидения щат - незает
30 мар 2019 08:10, Александър Попов
81
К'во праим ся? Средната заплата 1000 лв., катаджии - няма
Снимка: Булфото, архив

Професията, която отдавна се е превърнала във фолклор сред шофьорите, става все по-невпривлекателна. КАТ изпитва сериозни трудности да попълни екипа си, а над 20% от предвидения щат за пътни полицаи са незаети. Това призна директорът на главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

"Хората навършват пенсионна възраст, други получават по-добри предложения за работа", обясни отлива Терзийски.

В сектора средната заплата е 1000 лв., а и легендарните подкупи сякаш са останали в миналото. Което също може да е причина за слабия интерес да си униформен на пътя.

За да се справят с проблема, от МВР обмислят да изравнят задълженията на КАТ и Охранителна полиция по контрол на пътя.

Чакат се нови 300 коли, които ще бъдат оборудвани с камери и микрофони, след което може да се пристъпи към промяна в наредбата. Тя ще позволи на Охранителна полиция да извършва дейности по Закона за движение по пътищата, обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: КАТМВРПътна полиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кой е луд да става КАТаджия? Нали детето му ще бъде подложено на всекидневен тормоз не само в училище. Да станеш КАТаджия трябва много да сиси плюл в сурата. Такъв е имиджа на тази "професия".
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Import ot Albania, Ukraina, Turkie, Romania, Moldova, Guadelouppe, Malta, Sicilia
20
3
 
25
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Тия и заплата ли получават?
19
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то ако ударят и НАП - а с рушветите и там няма да има кадри.
18
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е видяхте ли ,че 1000 лв заплата не стига ако няма нещо странично.
17
3
 
36
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Не са свършили мераклиите, ами много пари се искат, за попанеш в системата. Не всеки има толкова, като за първоначална инвестиция.
16
8
 
14
 
! Отговори
как си платих преди 5 години
Оня ден карам те се скрили бия спирачка задния състезател щеше да ми влезе в багажника --на снимаката аз с със превишението на задния-- сега плащам здрава глоба защото на снимката съм аз--клипове млипове, ако искаш ходи на съд ако изгубиш делото защото нямаш сигурност задния дали се вижда гориш поне 1000лв. --е те така се дерат кожи ,ако си богат може да рискуваш и да се съдите ,но ако не си по-добре не се захващай....
15
6
 
31
 
! Отговори
Бяха по -добре преди 5 години
Няма катаджия, освен ако е без един ден стаж, който да взима чисто 1000 лв + това те добавките за храна извънреден труд нощни и всичко друго + стаж безплатно здравеопазване имат и мн. др. привилегии, безплатни униформи, дрехи ,обувки--- и другите хора имат нужда от всичко това ,ама си го купуват сами от магазините т.ест --те си вадят от заплатите--истината е ,че през последните години им вдигнаха мерника и ги държат постоянно под напрежение и по улиците ,а всеки говори лошо къде вярно къде не .
14
1
 
16
 
! Отговори
NN преди 5 години
Свършиха връзкарите или много вдигнаха мизата!
13
5
 
40
 
! Отговори
алек преди 5 години
герб сътвори голяма част от бедите на бг,аз съм на 52 и не си спомням и при бкп да са ме спирали за рутинна проверка сега му викат полицейска акция .по умните полицаи не работят и напуснаха но плебса се натега за заплатка , крият се по завой и храсталаци.затова да изметем герб и сложим край на средновековната им свинщин.а
12
2
 
43
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Кой е луд да стои в КАТ,след като умря далаверата за дребните риби на пътя?Що няма недостиг на началници и администрация?
11
4
 
20
 
! Отговори
до7 преди 5 години
и аз като бях в Италия ни видях никъде да се крият с камери ама тука трябва да се пълни ограбения бюджет 20 км отгоре ей ти 50 лв дали не е ваче и повече рекет трябва да има над тоя народ
10
3
 
39
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
Хахаха, че те половината катажии не знаят ЗДП-то , и все ми е че тези от охранителна ще успеят да напишат един фиш като хората. Само изместват проблема, вместо да направят промени .с които да го решат
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук в по-големите градове откриха специално звено към испанския еквивалент на "Паркинги и гаражи" , та тези служители бръмчат с моторчета и фотоапарат в ръка и глобяват яко, а извън града си имаш стационарни радари .Аз също не се хващам да гълтам прахоляка и да се моля да не ме отнесе някой пиянка.
8
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое е по-евтино да научиш хората да карат и да спазват правилата или да туряш катаджия на всеки 5 метра, че да си пъ.ниш хазната нали има камери бе за кво са ни тия катаджии. Навсъкъде се напълни с куки, катаджии и охранители кой ще ти живее в такава държава. В цяла Европа като обикалях видях две патрулки тука на всеки сокак патрулка.
7
0
 
70
 
! Отговори
Вин преди 5 години
Територията, все по непривлекателна за когото и да е! Медици ли има, персонал в туризма ли има, инженери, заварчици, техничари ли има програмисти ли има? Само за политици, общинари, НАП-аджии, митничари няма липси! *** селските тарикати, ДЕ!
6
1
 
49
 
! Отговори
Жо преди 5 години
КАТАДЖИЯ влиза при шефа си-Шефе, родиха ми се близнаци!О, честито, ще наредя да ти отпуснат по 2000 лв помощ за всеки близнак!Шефе, родиха ми се близнаци!Ще говоря с министерството да те уредим с тристаен апартамент на минимална цена.Шефе, май не разбираш- родиха ми се близнаци!Добре де, разбрах те, вземи от съседната стая един знак за ограничение 30 км/ч, но само за три дни ти го давам!Мерси, шефе, другите награди не ги ща!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рушвети все още има. Наскоро ми разказаха за такъв случай.
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжат,просто са окупирали и запазили места за децата дето още са в училище,внуците и правнуците.
3
12
 
5
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
И кво ся? Когат катаджиите взимат бакшиши, има по-голям респект към тях, щото все имаше някво възмездие за гяволъците. Сега, като са само на една мижава заплата и не взимат рушвети, никой не ги бръсне за сливи.