От днес по бензиностанциите - подробни касови бележки

Те ще съдържат информация за данъци, акцизи, цена
11
От днес по бензиностанциите - подробни касови бележки
Снимка: Булфото, архив

От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойността на тяхното придобиване.

Това гласят последните промени в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин, съобщиха от НАП. Промяната влиза от 1 април.

Съгласно новите изисквания, при продажба/зареждане на течни горива, във фискалния бон, издаван на бензиностанциите, ще трябва да е отпечатана на отделни редове по вид гориво и информация за размер на ДДС за продаденото/зареденото гориво; размер на акциза за продаденото/зареденото гориво; продажна цена на горивото без акциз и без данък върху добавената стойност (нето стойност); покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност).

От НАП обръщат внимание, че разликата между крайната продажна цена и покупната му цена не трябва да се възприема като печалба за търговеца, тъй като в този марж се включват и други разходи на съответната бензиностанция за продажбата на горивото – заплати, обучения, сервиз и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така си е , лъжат яко с литрите.един познат му заредиха 67л при капацитет 59 , а на мен според където заредя газ, разхода се движеше +- 3литра
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е защото тубите имат малко доп. обем и ако е 5л може да събере малко повече (5.5 ако не се лъжа 10% е за леко разширяване), но винаги може да се провери с вода.на мен фабричното ми газово което е ограничено на 27л с тотален капацитет 30 като сложат 32 напълниха мрака. Питах го човека как ги е събрал той гледаше като изумруд.предната година един с едно бусче викаше проверяващи, напълниха му с 10л повече от капацитета. Та шефа на бензиностанцията идваше да го подкупва да не завежда дело...
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моя опит с зареждане в туби показва, че средно с 0.5 л. на 5 л. туба показва повече!На 1 тон това са си 100 литра по 2 лв. са си 200 лв. обаче никои това не го интересува.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои шофьори съм чул да казват като заредя на тази бензиностанция минавам повече или по малко километри!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето бензиностанции имат политика да не дават да се зарежда в туби!Когато съм успявал да зареждам в туба винаги тубата е събирала повече от обема иМетална туба 20 литра за бензин събра почти 22 литра
6
1
 
3
 
! Отговори
до2 преди 5 години
и кво те бърка Марешки, че продава 30 ст по евтино ли, цър.ул
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не познахте, 1 ноември
4
5
 
19
 
! Отговори
... преди 5 години
Вместо да дават информация, която мен не ме касае а касае НАП, да вземат да ми дават точните литри, които плащам. Всяка бензиностанция лъже в литрите, една няма която да ти дава реално това което плащаш. Не стига че плащаме скъпо гориво ами и в литрите ни лъжат. Изберете си произволна бензиностанция, където и да е. Отидете и налейте бензин в 5 литрова туба. На колонката ще ви покаже най малко 6 литра, които трябва да платите. Е, питам аз. Докога така????
3
4
 
17
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
Изключителна простотия която не интересува никого.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и при Марешки ли?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алооо това го отмениха за 1 октомври.Дубрутру.Спите още