Сграда на здравна инспекция стана дом за наркомани

Бившите лаборатории на инспекцията в Русе са разграбени
4 апр 2019 17:45,
4
Сграда на здравна инспекция стана дом за наркомани
Снимка: bTV

Сградата на бившите лаборатории на Здравната инспекция в центъра на Русе днес се е превърнала в сборище на наркомани и дом на клошари. Постройката, която се намира в непосредствена близост до училище и жилищни блокове, притеснява хората и те настояват да се вземат мерки.

Три години по-рано в сградата на бул. "Скобелев" са се помещавали лабораториите на Регионалната здравна инспекция, но след освобождаване на помещенията мястото е изоставено и разграбено.

За двама клошари, мъж и жена от Разград, това е дом от няколко месеца. Те са принудени да делят жилище с преминаващите наркомани, пише bTV.

След подавани сигнали на проверка са ходели както от полицията, така и от Здравната инспекция, но проблемът остава, тъй като достъпът до сградата е свободен.

От април 2018 г. сградата е прехвърлена на Министерството на здравеопазването, обявиха от Здравната инспекция. Вече е обявена обществена поръчка за превръщане на постройката в център за деца с увреждания, изграден с европейски средства. Центърът трябва да е готов догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 5 години
До Анонимен 2Не си виждал, защото много отдавна се поръчват по интернет. Преди по скайп, сега - по вайбър. Кой ще виси по градинките с пакетчета. Цивилизация и прогрес; и технологии, майна.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Rusenskite doktori sa christianski teroristi.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преекспонира се проблемът с наркоманите поне в София аз от години не съм виждал някой да продава наркотици особено както се опитват да показват медиите едва ли не все едно се продава зарзават на сергия.Тук там някои заблудени тийнове да пафнат някоя трева обикновено се крият в големите паркове но обикновено бързо ги арестуват защото ушев знае че са лесна плячка а и винаги изглежда добре в служебното досие -заловили наркотици и дилър!Ехее ,видяхте ли сега колко работим?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се нарича "ентропия" - евентуалното изпадане на една система в хаос... България е много добър пример.