Съпрузи "ужилиха" руснаци с 600 бона за ваканционни имоти

Съпрузи са мамили руснаци по морето
4 апр 2019 23:30,
9
Съпрузи "ужилиха" руснаци с 600 бона за ваканционни имоти
Снимка: БулФото
Съпрузи се изправят пред съда за имотна измама за близо 600 000 лв., съобщава Районната  прокуратура във Варна, цитирана от news.bg.
 
Срещу двамата собственици на фирмата "Риком" АД, с регистрация в Бяла, са повдигнати  обвинения за измама в особено големи размери - 587 561 лева, извършена в съучастие в периода от 12 юни 2008 г. до 3 декември 2009 г.
 
Обвиняемите са извършили общо 6 измами с руски граждани.
 
"Риком" АД придобива няколко строящи се имота в Бяла, закупени с няколко ипотечни кредита. Чужденците - руснаци,  проявили интерес към ваканционните апартаменти. Поискали да ги купят по нотариален ред, за да придобият виза за България. Сключени са предварителни договори за продажба и строителство на бъдещи имоти. В споразуменията било посочено, че "Риком" АД се задължава да прехвърли имотите с нотариални актове и без тежести. Двамата обвинени обаче решили да не изпълнят договорката, но си присвоили парите на руснаците. 
 
Така след като купили апартаментите с нотариален акт, измамените разбрали, че са осъдени като ипотекарни длъжници - закупили са имоти с ипотека в полза на банка по теглените от  "Риком" АД кредити. Общата сума възлиза на близо 600 000 лв.
 
За такова престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 3 до 10 години.  Ако бъдат признати за виновни може да им бъдат конфискувани и до една втора от имуществото им. Делото предстои да бъде разгледано във Варненския районен съд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Варнаизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре Путин ще каже в бг руснаците са малцинство трябва да стане като с крим.Дахо хухат.
7
14
 
3
 
! Отговори
Гога преди 5 години
Тези са за орден и държавна награда, какво по голямо добро да сториш на човечеството от това да прекараш и оскубеш няколко dебилни и deгенерирали путинопитека до шушка
6
16
 
5
 
! Отговори
Мразя Русия преди 5 години
Нямат работа у нас!Каквото са търсили, са го намерили!
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз винаги съм се отнасял много скептично към такива истории.Руснаците са хора като всички останали нито по-глупави,нито по-умни. Хайде запизнайте се в интернет с няколко заможни руски семейства и ги накарайте да ви пратят 100 000 лева ,хей така само заради няколко снимки на лачена къщурка и обещание,че ще е тяхна.
4
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Българи са ужилили руснаци- тройно наказание викаш а ако руснаци бяха ужилили Българи- нанай наказание!
3
2
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
смърди на ганювски номераза последвалите главоболия и дертове дали си заслужава да прилагат балкански чалъми?
2
4
 
16
 
! Отговори
Тео преди 5 години
*** ... сега ще търкат наровете, не за друго, ами защото са се омазали с документи, а и сумата е прекалено малка за да може да я делнат със съдията и да излязат сухи. Най-вероятно са се сетили на къде духа вятъра и са прехвърлили всичко на близки и роднини, но ако са настъпили неправилния руснак по-добре за тях ще е да са в затвора!
1
4
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Еми да ги съдят!Както сега са руснаци, така утре ще са българи! ДА ЖИВЕЯТ РУСНАЦИТЕ !ДОЛУ ПУТИН!