Прострелялата се курсантка – стабилна, няма опасност за живота й

Тя бе приета в болница във Велико Търново
5 апр 2019 08:40,
62
Прострелялата се курсантка – стабилна, няма опасност за живота й
Снимка: архив, Булфото

Пламен Богданов, началник, Национален военен университет "Васил Левски" потвърди, че състоянието на курсантката, която се самопростреля, докато почиства оръжието си в Националния военен университет, е стабилно. Това съобщиха от bTV по-рано днес.

Тя се е наранила, докато е почиствала автомата си „Калашников”.

Още по темата

Ранената в областта на гърдите млада жена била приета в болницата във Велико Търново. За щастие нито сърцето, нито важни артерии са засегнати, каза ген. Богданов. Той поясни, че на мястото на инцидента е имало и други хора, но не коментира дали има и друга версия освен самопрострелване.

Богданов обясни,  че курсантката е на 20 години, справя се много добре и дори е назначена за командир на отделение в нейния взвод. Сподели още, че инциденти при почистване на оръжие са изключително редки.

Военната прокуратура е започнала разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 5 години
Бог да помага на това младо момиче.Дано се управи,да оздравее без последствия от травмата.Бог да бди над теб.
49
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 5 години
АК има 5 основни недостатъка.1 Липсата на устройство или механизъм което да показва дали оръжието е заредено или не.2 Липсата на ус-во или механизъм което да индикира броя на патроните в пълнителя.3.Невъзножност за стрелба на къси редове3-5патрона,няма го в селектора.4 Елементарни мерни прибори,трудна стрелба в сумрак.5Невъзможност за скрито носене,ръкохватката на затвора стърчи отстрани.
48
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
Съжалявам за момичето, дано се оправи, но дали е редно тези Спартани да се ползват за щяло и не щяло. Ако помислим реално не е пострадала при спец акция или при учение а по невнимание. Не знам дали биха пратили самолет ако някой се простреля със ловното си оръжие също по невнимание.
47
3
 
8
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Абе на жена автомат и кредитна карта дава ли се??
46
0
 
10
 
! Отговори
ОЗ преди 5 години
Хммм ... нещата не се "вързват" ако помислите ... Оръжие почва да се почиства след изваждане на пълнителя и провеждане на контролен изстрел , и след изваждане на затвора . Интересни са няколко неща ... на първо място момичето не е новобранка , а е втора година ... после , защо раната е около сърцето , което лично мен ме навява на мисълта за самоубийство или опит за убийство . Ако продължите да размишлявате , ще се досетите и за няколко вероятни причини за това ... Защо не се задават правилните въпроси ...
45
2
 
16
 
! Отговори
До Служил преди 5 години
Първо се маха пълнителя, пич. ))) Ако тръгнеш да проверяваш за патрон в цевта с пълнител - става като в статията.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би в този момент някой е лайкнал селфито й в Инстаграм и се е разсеяло момичето, случва се.
43
3
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Безопастност, жени, деца, игра с оръжие!? Ти за какво пишеш въобще, това да не е детска градина или фризьорски салон!? Това е място за подготовка на войници, хора които трябва да се готови да воюват и понеже виждам, че умствено си поизстанал, да поясня, че война се ходи с оръжие, а не с частичка за гримове.
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте българският филм Граница. ;)Препоръчвам!И на такива сега ще им наливат милиони всичко платено с кървавата пот на обикновения трудещ се и плащащ данъци българин.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До баровецаМи тя я държа, ама пълнителя свърши за 3.2 секунди и се чу, че не презареждаш за поне ден...
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъж, жена мена.... Все тая. Има си началник, който отговаря за тея работи. Някой слабо заинтересован и е дал автоматично заредено оръжие, без да е сигурен, че тази жена е способна, д борави БЕЗОПАСНО с него. Ако дам зареде пистолет на 9 годишен и той гръмне някого, докато си играе, чия е вината?
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айдяяяяя! "*** - Военен Специалист".
38
3
 
26
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Сещате ли се онзи нов военен кораб на норвежката армия при натовско учение където удари един танкер и се потопи, докато на танкера му нямаше нищо?Еми 4 от 5-те навигатора са били жени, понеже в Норвегия са се хванали да овластяват жените на военни позиции за да има разнообразие. Просто припомням, нищо не се опитвам да намеквам.
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените нямат място в армията. С женички от двата пола на война е равносилно на провал.
36
4
 
31
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Богданов обясни, че курсантката е на 20 години, справя се много добре и дори е назначена за командир на отделение в нейния взвод.- Щом командира им се простреля поради не добре боравянето с оръжия не ми се мисли за подчинените им!
35
8
 
6
 
! Отговори
Коча преди 5 години
И в двете гърди ли се е простреляла :(
34
3
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Сега като я изпишат от болницата, да й подарят една мотика и на къра. Повече никакви автомати!
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната некадърна връзкарка на място, където не й е работа да бъде!
32
2
 
39
 
! Отговори
Служил преди 5 години
Абе пубери и авторката на статията,явно сте от поколението което ,,всичко знае" а всъщност !?!?!?.ЗА ДА СЕ ПОЧИСТВА АК-7"62мм.ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛОБИ,извършва се за около 30 секунди.Най -напред се проверява за патрон в цевта!!!След това се маха капака,затворната рама със затвора и възвратният механизъм .Чак тогава влизат в употреба шомпола и зипа.Две години и два месеца служих в ,,триъгълника на смърта" такова чудо не се е случвало. Как се чисти автомат без да е разглобен? Е гати Гугълпоколението
31
4
 
21
 
! Отговори
Радо преди 5 години
При курсантите е лошо, че влизат различно умни, а излизат еднакво *** от този университет///