3000 военни на границата – заради опасността от мигрантска вълна

Няма опасност за България, увери Каракачанов
7 апр 2019 18:36,
74
3000 военни на границата – заради опасността от мигрантска вълна
Снимка: Reuters, архив

Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България, успокои вицепремиерът и министър на отбраната красимир Каракачанов, във връзка с напрежението в лагера "Диавата" край Солун.

Още по темата

Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция, през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение", увери военният министър в официалната си страница във Facebook.

Той допълни, че има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. До момента няма опасност за България.

"Въпреки всичко, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре рано сутринта, заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще докладваме на министър–председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност, при нужда, да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти", завършва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВанкатаЩе стрелят.... Голям го вадите тука, клавиатурни бабаити......А че *** още искат България да екстрадира граничаря, който употреби оръжия срещу гаджалския бракониер в нашите води и че има вероятност да лежи в затвора в Анадола не ви е на акъла.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 51 Стар наборМного ти е ракията
56
2
 
4
 
! Отговори
няма мигранти преди 5 години
само късаме мрежата и минаваме без проблем.
55
0
 
0
 
! Отговори
Малкият Мук преди 5 години
,,....Няма опасност за България, увери Каракачанов...''
54
7
 
4
 
! Отговори
Мария Габриел преди 5 години
Това са малки деца, бебета, бременни жени и старци! Ние от ГЕРБ сме за повече бежанци, защото така ни е казал преЦедателя Жозеф Дол! Нека им покажем колко сме хуманни в Европа и да отворим за тези страдалци границите, къщите и душите си! Нека им дадем дъщерите си! #refugees_welcome, #bring_them_here, #je_suis_refugee.
53
4
 
0
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Няма- мигрантско- лице,...Със, по- малко, от- 3- 4, деца,. Дорй, имат- по, 25- 35деца,. Ще- изядат, войската, за- един- час .....
52
0
 
6
 
! Отговори
Ние знаем ; преди 5 години
Че и да има опасност няма да кажете....
51
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 5 години
До 51тия приказки ги напиши на парче тоалетна хартия и влез да се забършеш.Що да е дълг за мен,няма ли да е по справедливо за ония хрантутници дето се пенсионираха на 45год и взеха по 20брутни заплати.Или някой ще защитава родината а друг ще си пие кафето в Лондон,или Париж.Синчетата на министрите ще дойдат ли с мен на фронтовата линия?Или маминото скоросно ще избяга като стане напечено.
50
6
 
6
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
"Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин " ! Спомням си още и клетвата и това, че 3 пъти на учебни стрелби бях награждаван с по два дни домашен отпуск. Ако потрябвам, готов съм и сега на 60 години да действам, както се полага.
49
0
 
11
 
! Отговори
SS преди 5 години
Българи въоръжавайте се кой с каквото може.При миграционна вълна пазете си жените не разчитайте на държавата че ще ви защити.Ще стане страшно.Вярно бг-я е бедна страна и никой няма да иска да остане,но е достатъчно само да преминат от тук ще ни опоскат като скакалци.Още нищо не сме видели.ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и 30000 да са пак няма да свършат работа със сакатото управление на гроб.българийката го докара до нетърпима необходимост от диктатура;никакви простотии наречени демонокрация няма да ни спасят от погрома наречен герб/гроб
47
1
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
В спешен порядък приятеля на Бойко да пусне малко имигранти към границата за да може бандата която е на власт да има повод да заема героични пози по телевизиите и да забравим за апартаментчетата на промоция
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да поискаме помощ от русия братушките да дойдат
45
2
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
никакви мигранти няма, всичко е за отвличане на вниманието...
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бледоликите юдейо-християни съсипаха и разграбиха държавите на тези хора в Близкия изток и северна Африка. Разбутаха кошерите в Ирак, Авганистан, Йемен, Либия, Сирия и пр., и сега искат да никой да не ги закача за нищо! Както са казали хората навремето, "Алчен ..зз кръв ..!"
43
0
 
22
 
! Отговори
SS преди 5 години
Някой трябва да преподава как се правят трайни и ефективни инженерни съоръжения.Трябва бетонна ограда 6метра висока,отгоре бруно(вид бодлива тел) зад оградата ров 2метра дълбок,с бруно,на всеки 20метра вишка,прожектори,кучета,картечници(за сплашване)гранати със сълзотворен газ.Сега същесвуващата ограда е пълен ***.Вземете пример от американците.
42
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лудият Ердоган трябва да засили една част от емигрантите, които храни и пои от собствен джоб към великата еврейогейталащистанска котчина ЕС! И пътьом да подобрят генофона и разрешат демографската криза във великия балкански кеннефисттан буллггаристан!
41
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 5 години
Има опасност и всеки го знае. Как ще спрат тези разярени пълчища? Вместо да се опитват да ги отблъснат, ще внимават да не ги наранят, че ще се вдигне вой до небесата. Нали помните, как заради един ритник по "бежанец" си изпати унгарката. Или ще ги пуснат да продължат пътя към Европа, или ще ги настаняват тука.
40
2
 
17
 
! Отговори
Бивш граничар преди 5 години
Тая оградка ще свърши работа САМО ако след нея има поне 200м минно поле....
39
5
 
3
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Поради- що- се- срами, Юнкер,..Да- да- се- срещне, със- хората.....