Багери влизат в ромската махала на Стара Загора

Бутат 54 незаконни постройки, първите още в понеделник
42
Багери влизат в ромската махала на Стара Загора
Снимка: Булфото, архив

54 незаконни постройки в местността "Карасиврия" в Стара Загора ще бъдат съборени в началото на следващата седмица, предава Дарик радио.

Още по темата
Собствениците са получили предизвестията си преди 6 месеца и са били длъжни да премахнат постройките си в 30-дневен срок, който отдавна е изтекъл. Процедурата е обжалвана пред ВАС, но е потвърдена от съда.

Шест от собствениците на къщи са започнали доброволно премахване.

Със специално разлепени съобщения Община Стара Загора е уведомила обитателите да освободят помещенията от имущество и домашни животни. Предупредени са EVN и ВиК да прекъснат снабдяването с ток и вода преди принудителното премахване.

Първите три незаконни постройки в местността "Карасиврия" ще бъдат съборени в понеделник сутринта.

172 незаконно построени ромски къщи в кварталите "Лозенец” и "Кольо Ганчев” са премахнати от началото на мандата на кмета Живко Тодоров досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
5
 
! Отговори
Никк преди 5 години
Някои хора го плюят кмета на СтЗ, но аз лично смятам че е пич. Верно бавят се нещата с някои от ремонтите, но града се подновява и поддържа. Градинки, паркове, капково напояване, мият улиците, метачките реално метът, улиците са ок, опера, театър - пълни, има събития. Сравнявам го с люлин/младост- които по размер и население са даже по голями. СтЗ е 100пъти по добре
27
0
 
20
 
! Отговори
кой прекара ток и во преди 5 години
КАК "ДА ПРЕКЪСНАТ ТОКА И ВОДАТА"????? НАЛИ БУТАТЕ НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ - КОЙ ИМ ПРЕКАРА ТОК И ВОДА И НАЙ-ВАЖНОТО, КОЙ И ДАЛИ ГИ Е ПЛАЩАЛ???? Е ТОВА Е ПРОБЛЕМА - ВСЯКА КАРТОНЕНА БАРАКА В ПОЛЕТО Е С ТОК И ВОДА????? И НЯМА ВИНОВНИ И ОСЪДЕНИ???
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ами връзката е Мъст !"Видял си ти мъст. Моли се да не те огрее някой ден.
25
2
 
18
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Истината е че швейцарци и всякакви от западна Европа много ни съчувстват, и хич не могат да ни разберат, но когато тръгнат багерите да оправят нещата, започват да скачат всякакви псевдо либерали да ни обясняват как им нарушаваме правата на беззащитните ромчета. Видяхме и какво става като отидат там - връщат ни ги със самолети. Не съм расист, но законите трябва да се спазват от всички.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо няма да съборят!Багера ще бутне дъсчената к0чина на Пурко колкото за пред камерите и това е!Тоя филм сме глеедали..глеедали!
23
1
 
21
 
! Отговори
мак преди 5 години
Кой с години толерира незаконното строителство? Спят, никакъв контрол, после- вършим си работата, законите са за всички. Смешно е.
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде и старозагорския гербер удари едно рамо за изборите , а после па същото ,може и по едно държавно апартаментче да им даде - нали са Електорато !
21
2
 
35
 
! Отговори
Йовко преди 5 години
А това чудо на архитуектурата и гнездо на бактерии около Мъглиж КОГА?Като минавах отта миналата година с гости от Швейцария .... бяха шокирани и ме питаха това мигранти ли са?Викам не,тук живеят роми от десетки години.Недоумяваха каква е тази държавна власт,кмет и община която може да допусне това.
20
14
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Отлично начало! Излиза, че за да стигнем еврипейците, е необходимо премиерът трябва да се казва Борис Бойков!
19
18
 
8
 
! Отговори
На ромите -- преди 5 години
--точно предизборно им бутат картонените бордей след като те са там от по 20-г и им викат да отидат там откъдето са дошли --- те от там дето са дошли прогонени от още по-голяма мизерия да нямат палати ? Ако не идваха избори дали някой щеще да се захване с тази доста укорима и спорна и до нищо неводеща война м/у кашони и трактори--НО ще видите като тръгнат техници по българските къщи за всякакви нерагламентирани конструктивни промени и др нарушения --воя ще е нейстов !
18
19
 
8
 
! Отговори
Ама ако... преди 5 години
Всички дето им бутат къщите започнат да се събират на софииското поле откъдето идат заповедите и направят един палатков бежански лагер под егидата на ес с помоща на разни неправителствени организации итяхни си ромски и др. ще съборят правителството --незаконното строителство и не само от роми е в такъв размер ,че ако тези се съберат на палатки ще предизвикат дори хуманитарна криза ,а и тя е в процес на реализация, то така безалтернативно ,ако се бута...тези къде ще идат--айде на палатки аиде при
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интегрирайте ги в "Златен век". Интеграторите да купят фалиралата сграда и да построят образцов дом на 34 етажа. Да се подредят по етажите политик-ром, политик-ром.
16
15
 
1
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Държавата- Романо Дуняс,.Е, обявена,.Още, от- 1996година,...Като, парцел,. Със- съседи, ЮГ,.Кърджалийска- страна,.Север,.- Българйя,.Изток,.- Българйя,.По- на- изток,...Пирнска- Източна, автономна,.. Александър Македонски, парцели ,...Сйрна Македония ,...- Само, да- сй- изплати, дълга,.България,....
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Ами връзката е Мъст !
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е връзката между побоя в магазина и събарянето на къщите !?
13
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прекарах сумарно часове в ЧЕЗ докато се разберем да ми пуснат партида на място където преди месец е имало елктроподаване. А същите тези без да са собственици на нещо - имат. Е как??
12
5
 
5
 
! Отговори
Ти, под мен,11 преди 5 години
Я сега го напиши бавно на български
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката: Спомени от турско робство на живо !
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nay mnogo se rushat kushti na bednqci v BG v cqla Evropa,rasistite vzeha prives nad GERB ,bog da pazi BG
9
7
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Сорос ще дърпа непослушни ушички !По-внимателно, че ........ двама щатски сенатори идват ... край.