Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово

Премиерът пита защо са пуснали биячите на магазинера
12 апр 2019 15:55,
110
Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово
Снимка: БулФото

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габрово.

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Държа отговорен шефа на полицията. За мен оставката трябва да бъде дадена от този шеф, когато министърът се върне. Защото е позволено месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да се вземат мерки", отсече премиерът от Хърватия.

Още по темата
"Защо никой не докладва? Като се прибера, и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром за престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други организации няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции като се прибера", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят е в Хърватия на среща на държавните и правителствените ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Той посочи, че вече са подписани договори за пристанища и жп линии и че следващата среща ще бъде в Китай.

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обяви също Борисов.

Премиерът коментира и сделката за закупуването на изстребилите F-16 от САЩ. По думите му парите вече са отделени, защото той вече е обещал на летците ни нови самолети, които да издигнат българската авиация.

"Преди парламентът да излезе във ваканция, въпреки че някои са във ваканция от доста време, ще решим за тази сделка. Искаме най-доброто и най-сигурното. Аз отговарям за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. Оттам нататък пред вас ще отговарят съответните органи. Целта е да имаме най-добрия самолет на най-добрата цена. Правят се компромиси и от двете страни", каза още Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
45
 
! Отговори
Ельоменат преди 5 години
Биволите преди час изнесоха информация за Александър Манолев. Същият с европари си е построил уж къща за гости, в която за 4 години не е отсядал никои. Страхотни наглеци и крадци
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пребиха военен и имат условни присъди за това , виновните свободни за нови побоища .Става дума за Войводино !Оставки там ще има ли или ще минат метър ?
24
0
 
7
 
! Отговори
Вица, на-Мечо..... преди 5 години
Дедее, я- чекай ,...Кажи, за- баничарницата ,...Днеска- става, на, 18 години ....- А, тъй- ли ,...Ми- чи-- ас, сйе- бързам ,...И, ни- съм- съ, спрял .....
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До sasНе, бе, надяват се че ще си купиш F 16.
22
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая страна ако не бъде поискана от Мутрагеньо оставка не се подава!А то поне Мутрагеньо иска оставки, че аз не знам някой от БСП да е извършил някаква мизерия и някой да му е поискал оставката камо ли той да си я подаде.БСП на ***!
21
2
 
45
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Потъваш ,Борисов,потъваш !!!
20
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Пацо-терасата кога?
19
2
 
22
 
! Отговори
sas преди 5 години
заради българските летци ли ми се върти реклама на локхийт мартин и ф16 нон стоп. Като ще ми го показват все едно е автомобилна реклама, кажете поне колко струва.
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов си прави предизборна реклама с искане на оставки. Знае, че на мнозинството българи това ще допадне и той ще мине за безкомпромисния и взискателен лидер, който мисли за гражданите и наказва лошите чиновници. Така ще е до изборите, после - по старому.
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов само това умее, да гаси пожари, които не без негова помощ са запалени.
16
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът е по други градове, където на подобни групички същото е разрешено, включително София, дали Борисов също ще поиска оставки на шефовете или ще чака нещата да излязат от контрол.
15
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми като е тръгнало на оставки - да иска, няма лошо. Въпросът е защо никога не се сеща за своята.Все пак той управлява еднолично страната вече дестет години. Той посочва лично и конкретните назначения.Нищо в България не се случва без одобрението на Банкянския тлъстак.Институциите умишлено са парализирани.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джипситата били роми - приведено , хора , ми другите маймуни ли са
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Държа отговорен шефа на полицията."Това е обида! Кои са тия, които "подклаждат" случващото се, ако не самите р.оми и служителите на "реда"? Хората съвсем логично и правомерно си протестират, защото им омръзна само да ги стрижат с данъци като овце и да ги пращат за зелена трева, когато се раздават облагите.
12
0
 
34
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всеки позволил си да пусне побойници няколко часа след престъплението,да се съди по бързата процедура,неискам оставка искам присъда,да се научат другите съдии....иначе време разделно и всички пред парламента с по едба тояга...
11
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая страна ако не бъде поискана от Мутрагеньо оставка не се подава! В конкретния случай шефа на МВР не е за оставка + ранно пенсиониране с почести и 20 заплати, а за дисциплинарно уволнение. Задържали са биячите и са ги пуснали, очевидно нищо не са смятали да правят, докато не се разшумяха медиите и видеото не се завъртя из новините. Тогава се сетиха да правят арест и откриха че биячите били криминално проявени..
10
2
 
34
 
! Отговори
Как е в БГ преди 5 години
Човекът с апартаментите избира човека с терасите.Сега човекът с терасите ще проверява човека с апартаментите.
9
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защото е позволено месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете."Не е месеци. Години станаха!
8
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите бяха заселени в Габрово именно по времето когато Дончев беше кмет.За да усвои парите по Европрограмите.Защо журналистите не разследват какви имоти имат семейство Дончеви и дали отговарят на доходите им ?
7
2
 
42
 
! Отговори
Олд Чатърхенд преди 5 години
Винетуто се скъса да плаща ромски помощи а сега иска да се спаси като си реже опашките. Долу!!!!