Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!

Не трябва да генерираме измамно спокойствие, заяви вицепремиерът
Обновена: 12 апр 2019 08:14 | 12 апр 2019 08:14, Петя Славова
229
Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усилията ни не могат да са само за въдворяване на ред, а трябват мерки. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг в Габрово по повод размириците в града след  побой на служител на местен магазин от трима роми. Той уточни, че не може да се позволява хаос, заплахи за здравето на когото и да е. По думите му, държавата е взела всички мерки във всички посоки без да се съобразява с етническия произход на никого.

Още по темата

"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията не е тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото, а да пазят обществения ред", каза още вицепремиерът

Дончев категорично заяви, че ако няма закони, обществото може да се самоунищожи. "Първата цел е да се възстанови редът. Илюзия е, че ще продължим по старому. Едва ли очаквате да го кажа, но гневът на хората е справедлив. От усещането на някои хора в обществото, че други имат повече права от тях." заяви той.

По думите му, всеки български гражданин има правото да протестира, на уточни това да става по мирен начин.
Вицепремиерът не скри, че създалата се ситуация е заради трупани с години грешки. По думите му, усилията не могат да са само за въдворяване на ред, а са необходими и точни мерки за постигането им и държавата е добре тук да не бяга от час.
 
Томислав Дончев уточни, че при снощната операция в Габрово са участвали 50 служители от областната дирекция на Габрово, 100 жандармеристи. На мирния протест в града са се събрали над 800 души. Задържани са четирима, срещу трима от които  ще се образуват досъдебни производства. Пострадал е леко и един служител, на когото е оказана медицинска помощ.

Кметът на Габрово Таня Христова също уточни, че от миналата година са съборили къщи на самонастанили се ромски семейства и са закрили напълно сегрегирано училище. "Тази седмица разпоредих да бъдат приети спешни мерки за опазване на реда и сигурността в нашия град. Сформиран беше и координационен щаб. Мерки за решаването на поблема сме предприели", отсече тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 91-ви: Ох герберстче, как мазно ни пропагандираш да гласуваме за ГЕРБ, нямало за кого да се гласува, демек гласувайте за ГЕРБ! Тази изтъркана мантра я развявате вече 10 години!
78
2
 
34
 
! Отговори
До 95 преди 5 години
Прави си! Майсторско отвличане на вниманието от огромните корупционни сделки с апартаменти и обществени поръчки!
77
0
 
23
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
Против съм, да говорите, че нищо не се правило в България, през едикакво си време !Ето, в нашата община се строи много. Реки от бетон се леят, въпреки, че дойдоха първитетуристи.Елате да видите, как действат нЕкои на първа, втора, трета линия и т.н.Само не питайте с какви пари се строи !Може да ви се случи случка ... неприятна.
76
1
 
21
 
! Отговори
Какво да очакваме преди 5 години
Ами задържаните в Габрово протестиращи българи осъдени,а *** оправдани.То си е ясно
75
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГРОБ пак ли размахата етническата карта за да потулят скандалите с апратаментите на върхушката им ?
74
0
 
20
 
! Отговори
Дедо Либен преди 5 години
Нищо няма да направят на електората си, вервайте ми!
73
2
 
14
 
! Отговори
НАЙ-ГОТИНИЯ НАРОД преди 5 години
Партийна сигурност (ДС) намери решение на проблема на властта клатещата се от корупционни скандали и съмнителни имотни зделки. Използва журналистите от ключови медийни позиции да раздуха една случка в Габрово, намериха се провокатори, които да спретнат бърз протест, който да се раздуе по медиите и имотният скандал да бъде заметен тихомълком от страстите на обикновения българин, за когото *** са отдушник за неговите неволи.
72
2
 
27
 
! Отговори
Габровец преди 5 години
Това ми звучи като...кой ми ака в гащите! Толкова ли няма някой да го попита , като беше кметче на Габрово и почнаха да внасят *** от Сливен, Казанлък, Ловеч по некви европрограми. Случайност!!!
71
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Има ли свестен политик вече?! Кой ще замести ГЕРБ, БСП ли? Та, те са олигарсите на държавата! Корнелия Нинова ли ще ни управлява, както управлява БСП? Всички са имотни, без значение на партия и цвят, а от другата страна сме ние, смазаните през всичките 30 г. преход, обикновени хора, в държава без икономика и без бъдеще!
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предизборната кампания започна хахаха
69
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О Дончев, благодарим за защитата! Абе да не идват избори!?
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полиция няма да пуснат Войската да охранява без тва нямат никаква работа , пари за обучения няма поне да свършат нещо полезно
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десет години вярваме и вървим като зимните след Тиквата, за това България е все по-назад а Румъния с 10 години напред!
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Електронното правителство в България струва 2 милиарда лева, в Естония - 50 милиона .... в Естония се регистрира фирма за 15мин и почваш работа В СЪЩИЯ ДЕН!! При нас е нужен месец и то в най-добрият вариант....дотук с привидната загриженост на Томи
65
1
 
11
 
! Отговори
Българина преди 5 години
До 90г нямаше американски и юдейски НПО и ц те бяха интегрирани и три пъти по малко! Сега с външно финансиране е така, дебългаризацията дефакто е направвна и процеса е необратим, а вие 10 се погрижихте това да се случи. Нямате оправдание нито повече място във властта.
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томчев и жена му вече стават смешни с тия си онлайн изяви и постоянното им правене на ощипани.Та нали те управляват - какво направиха за 10 години.НИЩО.България с всеки изминат ден става все по-зле.
63
1
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Тук, колега пита - Докога така ?Ами, докато новите господари, променят нещата.Обаче, силно се съмнявам, като виждам какво става ...
62
1
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Аз ли нещо бъркам или тоя философ е вицепремиер ...ако той не е държавата то тогава сигурно и СЛЪНЦЕТО няма нищо общо...
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой мисли ли че нещо ще се промени???:))))
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости!!! Приказки за наивници каквито сме 30 години, предстоят избори и отново слушаме "мъжки" приказки! Нищо няма да се промени, само да минат изборите и ще ни покажат пак среден пръст