Helpbook сигнали: Мръсотия, смрад, проблеми с паркирането...

Ако видите нередност, подайте сигнал към платформата на Investor Media Group
12 апр 2019 16:52, Анисия Иванова
17
Helpbook сигнали: Мръсотия, смрад, проблеми с паркирането...
Снмика: Helpbook

В продължение на темата от предишния ни обзор от платформата на Helpbook.info за нерегламентирани сметища, ще ви запознаем с поредното, образувало се в коритото на Суходолска река.

От едната страна на реката се виждат саморъчно изградени постройки, заформили катун, а в реката е пълно с всякакъв вид боклуци. Ужасяващата гледка между кварталите "Захарна фабрика" и "Модерно предградие" е възмутителна - смрад, мизерия, изхвърлени бутилки, дрехи, мебели, найлони и хартии. А различни отпадъци задръстват реката и поляната около нея.

Преминаваме към проблемите на друг столичен квартал - "Полигона". След построяването на няколко големи обществени сгради движението по улиците във вътрешността на квартала е силно затруднено. Пътникопотокът е увеличен многократно като условията за придвижване са твърде ограничени. Нашият читател  предлага да се помисли за въвеждане на еднопосочно движение по някои улици и забрана за паркиране в определени участъци.

При положение, че това се случи, ще се създадат допълнителни затруднения с паркирането заради недостатъчно паркоместа в района, което е факт и в момента - водачите паркират, където намерят.

Проблеми с паркирането и в квартал "Яворов“. На снимките се вижда как автомобил с варненска регистрация е паркирал върху тротоара, перпендикулярно на платното за движение. Часове наред е било невъзможно преминаването на пешеходци оттам.

Със същите проблеми се сблъсква друг наш потрепител от Пловдив. По протежение на централна улица в града ежедневно се паркира на разбит тротоар. Автомобилите са в плътна редица като често нощуват джипове и бусове. Авторът на сигнала риторично пита: "Как недобросъвестните стопани ще научат елементарното правило, че тротоарът принадлежи на пешеходците, ако не им се бръкне в джоба?"

Пътни неволи изпитват и преминаващите през разбита улична настилка в столичния квартал "Младост". Нашият потребител се опасява, че ако не се вземат мерки за възстановяване на настилката сдобилите се с травми пешеходци ще се увеличават заради многобройните дупки, неравности, разкъртен асфалт.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проблеми с паркирането има в цяла софия защото градска мобилност прибира вече години наред парички от боядисани тротоари и поставени знаци вместао да прави поднземни паркинги и да разширява булеварди...метроот още се строи въпреки че е започнато преди много време градкса кръгова железница нема а булеварда в младост 3 свършва в полето с мантинела вместо да се свърже с дружба и цариградско ...
14
0
 
1
 
! Отговори
DE преди 5 години
Искам да питам до кога ще се разделят хората на провинциолисти , една *** Германия е на провинции и системата им работи и никои не обижда на провинция , как да се оправи държавата като всеки се е коплексирал кои от къде е
13
0
 
0
 
! Отговори
амчи преди 5 години
голям праз
12
0
 
2
 
! Отговори
Турист преди 5 години
На *** номерата минават само в българия.В Германия нашите са много примерни и послушни.
11
0
 
4
 
! Отговори
mnbv преди 5 години
Заслужили сме си това,*** не е научен от майка си и баща си да пази,да не изхвърля *** си където свари.Най-*** е,че *** заживява в Германия и помен няма от свинщините които е правил в Бг.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре ама след тези снимки има ли санкции или са само така - за разнообразие?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на местните кметове на софийските райони,каква им е работата?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ема едни розови грухтящи бозайници на които броят им рязко намалява по Коледа. Та въпросните бозайници много обичат къщичката да им е подредена и чиста, но не могат да пазят.
7
0
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
До АнонименЧовек може у нашенско и в палат да живее но след като излезе от там веднага попада в сметищеБГ, отвсякаде!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе с две думи както всички си знаем-тотална ***
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато провинциалистите започнаха да назначават управниците и да диктуват дневният ред в държавата се случва ТОВА !!! ........една голяма ***.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите от ГЕРБ и днес живеят в палати и са над закона, точно както техните предци от полибюро на ЦК на БКП.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла България е потънала в смрад и ужас, а комунистическата върхушка от ГЕРБ-#KОЙ се вози в асансьори със златни бутони и се излежава (в отпуск) на тераса със сауна и каручка...
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с ремонта на Графа бе ?Няма ли да свършва тоя безкраен ужасТ ?
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Фандъкова некадърната послушница и крадла, има ли кой да я разследва за имотите й ?Или тя е под пряката закрила на Банкянското шкембе и е недосегаема.