Кметът на Габрово: Това са проблеми на цялата държава

Тя се закани, че в града никога няма да има ромска махала
Обновена: 12 апр 2019 19:27 | 12 апр 2019 18:40, Нели Христова
52
Кметът на Габрово: Това са проблеми на цялата държава
Снимка: БТА

"В Габрово не е имало ромски гета, няма и да има", категорична бе кметицата на града Таня Христова пред bTV. Тя заяви, че в момента обстановката в града е спокойна и нов протест няма да има, но дори и хората да се съберат - те ще са мирни.

"Днес тук в Габрово се проведе среща на общинския съвет. В нашия град няма ромско гето, няма ромска махала. Благодаря на съветниците, че всички застанахме зад едно мнение, че в нашия град не се заселват умишлено роми", обясни Христова.

Още по темата

"Не трябва да отхвърляме факта, че има справедлив гняв, който е натрупван с времето. Той е свързан с това, че някой смята, че може да не спазва закони. Най-важното е ситуацията да бъде овладяна и да не се стига до нови безредици", каза още тя.

"Трябва да си признаем, че всички имаме вина за ситуацията в Габрово. Проблемите, които изникнаха тук, са проблеми и на цялата държава. Полицията вероятно можеше да предотврати случилото се. Надявам се всички да се научим от този урок. Община Габрово предлага законодателни изменения, които съм изпратила до Народното събрание", заяви още Христова.

"В Габрово никога не е имало ромски гета, няма и да има. В общински жилища, които предоставяме на социално слаби лица, основно изискване е хората да са живели в Габрово поне 10 години. Няма механизъм, който да ограничи идването на хора в Габрово. По- скоро трябва да се съсредоточим в опазването на реда", смята още кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
До изнервен:ГЕРБ ще си отиде със сигутност, въпрос на "кога". Колкото по-рано, толкова по-добре. Лошото е, че българският ви акъл е такъв -гербаджийски- и който и да изберете бързо се огерберява.
41
1
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До никога повече ГЕРБ. А бе, пич, не ти ли е ясно, че от нашите писанки, и твоите и моите, нищо не зависи и само се дърлим един друг. Така и не се усети, че просто те дразня и ти се впрегна като пълен глу.пак. Направих си хубав бъзик с един смотан *** и се изкефих яко. Айде чао и наздраве. Не си ми интересен повече и няма да ти отговарям. Дано да си разбрал най-после какво се случи.
40
0
 
1
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До изнервен 39Не се натискам да ти давам акъл,защото забелязах,че на някой хора не им се отдава да го получат. Има една приказка "То да е .*** да му го набиеш,пък то акъл няма как да стане". Така,че си гледай бизнеса докато твоите са на власт доколкото можеш,печели "поръчки", защото след това може и да шофьор да не те вземат префърцунко. Хич не ми дреме за такива като теб. И не ме убеждавай сега,колко си честен, че ще се спукам от смях. Плащаш ли си всички данъци към държавата или нещо криеш?
39
0
 
1
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До изнервен 40Аз пък окончателно разбрах, че те е страх твоите да не паднат от власт, че тогава си НИЩО, от което толкова трепериш. Дреме ми на черупката, с какво се занимаваш. Докато са твоите ще се занимаваш, после другите няма да ти ходят по гайдата и си в канала. Не знам, защо считаш шофьорите за прости. Явно за теб има и "срамна работа". Утре може и за шофьор да не те вземат така, че по леко с високопарните ти изказвания. А, че ти пука за ГЕРБ е повече от очевадно.
38
3
 
3
 
! Отговори
тя преди 5 години
Хареса ми реакцията на Бойко Борисов , въпреки , че досега не съм гласувала за ГЕРБ , виждам и оценявам израстването на ББ, което му носи позитиви, лошото е тия около него , дето му подливат вода !
37
2
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До никога повече ГЕРБ. Е, окончателно разбрах, че не си умен. Нищо от това, което си написал за мен, не е вярно. Нищо. Само ще ти кажа, че се занимавам с търговия с промишлени изделия. Иска ти се да съм *** шофьор, ама не позна. И, за разлика от теб, пиша на правилен български и от неграмотници акъл не искам. Нито ми пука особено за ГЕРБ, нито искам да са вечни, просто в момента им симпатизирам, защото с всичките им кусури, са малко по-добри от другите и в МОМЕНТА нямат алтернатива.Простичко е
36
0
 
5
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Никой и не споменава думата евреи?! Еврейските редакции си знаят работите, цензурата работи с хилядолетен опит, но се сблъсква с българското чудо - самоцензура! А се води война за нашето унищожаване и вече сме преполовени!!! Ако водим война като война - избиваме евреи както те нас, ще забележим че роми няма?! Те ще са се барикадирали в Оазисите на Демокрацията - Столипево и Факултета, там ще им се доставят Продоволствията, и ще подемат борба за обща граница с турция.
35
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
*** народ... ***! В вс. държави някой пришълец като даде на късо държавата му взима гражданство, товари на самолета и шут! народа ще се саморазправя?!? а заплатите управниците тоя мес. за какво ги взеха?!?
34
2
 
3
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
Обаче с волана ще ти падне егото нали? Е познай тогава дали на някой ще му пука за теб, защото тогава ти ще си НИЩОТО, от което толкова много се страхуваш. Личи ти, че се трепериш твоите да не паднат от власт, но нима си толкова наивен, за да си мислиш, че ще бъдете вечни? Вие сте минало, колкото и да не ти се иска само гледай как народа ви "обича" с всяка изминала година. Тогава ще ти остане само семейството, но и това не е сигурно. Аз международен шофьор със здраво семейство не познавам.
33
1
 
3
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До изнервен 34Детето ти да не вика татко на някой друг "бизнесмен"? Имах един добър познат, който също беше бизнесмен и от него научих една приказка "Живота е като палачинка, днес си супер вървежен, но утре палачинката се обръща и ставаш клошар". Та този мой познат имаше пари, които не можеше да преброи, но се случи това, от което се опасяваше и сега работи като шофьор в чужбина. Много говориш, но да не се обърне палачинката бизнесмене. Е вкрая на краищата винаги можеш да хванеш волана.
32
1
 
3
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До изнервен 34С нетърпение чакам да видя как ГЕРБ ще ближете рани, а кметовете ви ще отлетят като есенни листа. Лесно е да имаш бизнес, когато играеш с ГЕРБ, но да те видим, когато твоите се изтекат в канала, където ще отиде и бизнеса ти. За семейството, с което се хвалиш също нищо не е сигурно, защото като ти умре бизнеса може и жена ти да те смени с някой друг "бизнесмен", че днешните жени са доста пресметливи, а ти ще си от женската страна, ако ме разбираш, в което се съмнявам.
31
1
 
7
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До изнервен 30Ми нека да видим на 27-ми, какво ще стане. Да не стане да подсмърчаш и да гледаш като Ив. Костов като му набиха един шут и на него и на неговото СДС. Банкет ще направя като ви нарита народа. Вашата е изпята, ако не на тези избори, то на местните. Сляп ли си, че не виждаш как гледат всички гербери като пребозали. Мислиш, че е случайно? Да, ама не. Страх ги тресе, че две не виждат. И като загубите, кво ще правиш ще се пребоядисаш ли? ***.
30
1
 
8
 
! Отговори
махалата в София преди 5 години
Какво стана с интеграцията и кой кого ще интегрира ромите ОП или ОП ромите щото ромите май вече са повече от ОП че даже и от ГЕРБ.
29
8
 
3
 
! Отговори
паметлив преди 5 години
Ще им търси работа, защото българин не иска да работи в озеленяването и почистването. Какво се правите на незнаещи.Така беше и преди 1989г. Ромите чистеха по градовете в БГ.
28
8
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До никога повече ГЕРБ. Хе-хе, амиииии, не позна. Заповядай пак на 27 май, ако не ти е неудобно. Тази басня как ГЕРБ си отива я четем и слушаме от 2013. Сега сме 2019 и ГЕРБ още е на власт. И ще бъде, защото пак ще спечели изборите, колкото и големи букви червей като теб да пише. Тя тази работа не тава с писанки по сайтовете.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От години властта натиска полицията да не закача ромите, са човека го наказват щот не взел мерки. По тази логика всички началници на РПУ трябва да подадат оставки
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криптофашистите във властта подкокоросват народа, а след това винаги са невинни. Те знаели как да говорят, за да се крият, не били прости. Но из народа има по-глупави, които сега ще бъдат осъдени за безредиците. Истинските виновници сега правят избори и спокойно очакват големите заплати и привилегии.
25
0
 
6
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 5 години
До Изнервен 20Аз може и да съм "никой", но такива като мен "никой" вече сме доста повече от вас, които се имате за "някой" И НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИДИМ КАК ЩЕ ВИ ПРИСЕДНЕ ВОТА НА ВСИЧКИ КАТО МЕН, КОИТО ЗА ТЕБ СМЕ НИКОЙ. Тогава ще видим кой е "***", кой е "неумен и невзрачен". А ти само гледай господарите си от ГЕРБ как потъват като Титаник и реви като магаре. И да, знаем, че на вас все някой друг ви е виновен, то управлението на Орешарски, то може и хан Аспарух да ви е виновен. ***.
24
2
 
3
 
! Отговори
svetlio преди 5 години
До 123 Ти мълчи,че току се сетил бокич да назначи още 1000 човека в МВР да го пазят!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Довиж-да-не",викаха габровци на специално изпратения да потушава недово.ството им местен вицепремиер Томислав Дончев. Положението напомня Варна 2013 преди първото сваляне на Борисов. Властта дори спря след полунощ и интернета в Габрово след излизането на снимки на насилие на полицията над протестиращите и информации за ранени. За размириците кабинетът обвини кметицата от ГЕРБ."