Скандал в Пазарджик - "жабешки секс" и опорочена поръчка

Фирма дава по-скъпа оферта за строеж на мост, но печели
12 апр 2019 12:42,
13
Скандал в Пазарджик - "жабешки секс" и опорочена поръчка
Снимка: Павел Гълъбов

Обществена поръчка в Пазарджик разбунтува местните обществени организации и медии. Според представителите на "Да, България" и ДСБ има опорочаване на обществена поръчка за създаването на нов пешеходен мост, съобщава Телемедиа.

Още по темата

Кметът Тодор Попов обяви, че строежът се спира от РИОСВ - Пазарджик, заради "секса на жабките", от своя страна еколозите категорично отрекоха това да е така, защото в коритото на река Марица няма защитени видове жаби. Тези думи доведоха до напрежение в града и съмнения за нечестно спечелена обществена поръчка.

Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, е обещала да вдигне новия пешеходен мост за 40 дни, а офертата и е с близо 77 хиляди лева по-скъпа от тази на конкурентите, които са обещали да издигнат моста за по-дълъг период от време, пише медията.

Представител на местната структура на "Да, България" споделя пред Телемедиа, че глобата за забавянето на поръчката е в размер на 55 хиляди лева. Скандалът около новия пешеходен мост на Пазарджик търпи своето развитие всеки ден. Въпреки "спирането" на строежа се виждат работници, които продължават своята работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иха заради плющяка на жабите ще спират проекта.А дали не е заради това че гълъбите Цвъ кат много.Или е заради секса на дупетатите това е един много разпостранен в България вид вредител вирее основно в парламента и се въди по-бързо от чумен бактерий.Само една е истината на вредителя дупетат му трябват три флакона мухозол кой ли ще го напръска ще гледаме
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жаби в течаща вода въобще не се размножават! Колко ли ще се краде още? Покрай измислените горките жабки. Грозно... Отврат.
9
0
 
4
 
! Отговори
Цецо Апартаментчика преди 5 години
А нещо така, асансьорче Ше има ли моСчето?! За един прЕател питам....
8
1
 
7
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Много лъжат крадат в Пазарджик.Кмета и всички от общината.Кога ще се намеси прокуратурата?В София е Апартаментгейт, а в Пазарджик има Мостгейт! И предишния нов пътен мост "Атлантик" е с две платна. Стария мост е 4 платна, строят нов и той е с 2 платна? Да направиш нещо ново което ще се ползва десетки години с идеята да се облекчи трафика и готово - мост с две платна? Вече и в Африка не правят мостове с две платна./по едно за посока на движение, и за колоездач няма място/
7
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Знам, но макар и официални тези данни са "с 1 наум", щото са изчислени по някаква методика при някакви предпоставки. Дори и данните от извършено преброяване на населението, прави се през няколко години за да се коригира изчислителния модел, пак са предмет на обработка. Ето още едни изчислени резултати, направени от ЦРУ в тяхната "Книга с факти". За България, срещу графата за населението са записани 7 057 504 към м.юли 2018. Кое е по-вярното, защото най-високата регистрана смъртност е <111 000?
6
3
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
В България са важни котките, кучетата, "секса на жабките", но не и хората. Дотам се стигна с демокрацията и либерализацията, която определено удари жените и някои неопределени индивиди в София. Та е нормално, някой по-итър да се възползва от "секса на жабките";)))
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4НСИ
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига беи как разбра, че сме били точно 7 000 039, а не 7 млн. и двама или и 795?Щото тепърва ни гласят за официално пребояване, поне според статистиката...
3
2
 
9
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Пак тиражирате всевъзможно ... (точките са мои), но не драснете са основната новинка.А тя е, че в края на 2018г сме били 7 000 039, а към април 2019г. вече сме под 7 млн. население в тази страна.Да "поздравим" всички управлявали от зората на т.нар. демокрация, та до ден днешен!
2
0
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Фирма от лобито на кмета печели с нереалистичния срок 30 дни и сега се правят хватки да не се спази той .
1
2
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А с жабите какво става? Таковат ли се? Изкарайте някое клипче :)