Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?

Кметицата на Габрово иска да ги праща принудително на работа
271
Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?
Снимка: Булфото, архив

Глоби от по 10 000 лева са натрупали хора, които се водят социално слаби и  заради това държавата не може да ги събере. В същото време обаче те продължават да получават помощи. Заради това кметицата на Габрово Таня Христова призова да се приеме законодателна промяна, с която глобата да се замени с принудителен труд.

Още по темата
Вицето Томислав Дончев, който също е в града заради ескалираното на напрежението, след като трима роми пребиха продавач  магазин, призна, че има огромен проблем със събирането на глобите.

"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата.

Тя припомни, че още от миналата година е започнало събарянето на незаконни постройки и рушащи се сгради, в които може да се настани някой.

Христова призова партиите да не се заиграват с етническия мир, защото границата е тънка.

"Като кмет на Габрово призивът ми към всички габровци е да проявим здрав разум и спокойствие. С гняв, насилие и безредици няма да постигнем нищо за нашия град", каза тя.

Според нея проблемът с ромите не е само в Габрово, а в цялата държава.

Шефът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че са образувани две досъдебни производства след снощните безредици.

Задържани са 9 от протестиращите, полицейски служител е пострадал леко.

"По време на протеста в района се събраха около 800-900 човека, които провеждаха мирен протест в рамките на около два часа. След което стартира движение в централната градска част на Габрово. Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади граждани, младежи на видима възраст между 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред, изразяващи се в хвърляне на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица с цел неразпознаването им", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До товаеробствоМълчиии бааа! Гат ми дължиш пари или ке бачкаш или решетката, РАЗБРАЛИИИ!
28
22
 
38
 
! Отговори
това е робство преди 5 години
Аз не взимам помощи и никога не съм взимал, и съм си чист Българин,просто казвам,че да принудиш насила някой да работи е равносилно на робство съизмеримо със злодеянията на Адолф Хитлер и Леополд ll.
27
3
 
59
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До това е робствоА не е ли престъпление работещи родители да нямат право на нищо защото взимали по 700 лева (егати колосалната заплата) заплати, докато държавата прибира от тях по 400 лева от всеки от тях всеки месец, а индивиди с нула работни дни да взимат по 1500+ лева месечни помощи заради това, че ги мързи и, че нямат дори базова мозъчна дейност и родителски инстинкт и създават деца които няма как да издържат?Не е ли редно да се погрижим първо за бъдещите данъкоплатци и тогава за останалите
26
0
 
40
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата.А това въобще не е сигурно. Опасно е за управлението на ГЕРБ, но не е сигурно. Проблемът е, че насилващите гневни са малко;))) А и жените, каквито и да са, по принцип не обичат радикалните действия и натискат на мъжете си.
25
4
 
59
 
! Отговори
До това е робство преди 5 години
Какво значи принудителен труд... никой не те принуждава да искаш помощи. Обаче, ако искаш трябва и да дадеш, никой не е длъжен да ти дава наготово цял живот. Разбира се болни хора и такива в пенсионна възраст си получават помощи по други пера, но не е редно здрав, прав, млад човек да получава наготово само, защото нямал работа, а той няма и да има, защото го мързи да работи, мързи го да учи, краде на работното място...
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете незкешово разплащане, така ще излезнат черните каси, мръсните пари и всичко, така ще се знае кои пари на кой са. Тогава Корейковците ще ходят в Гана да си ги харчат.
23
0
 
47
 
! Отговори
Знам преди 5 години
Проблема е лесен за решаване-посока Дуизбург.
22
3
 
63
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До това е робствоЗащо да е робство? Значи искаш права, но не изпълняваш задълженията си? А тези задължения от какво са натрупани? От данъци, а данъците са върху имущество.Значи хем си социално слаб, хем имаш имущество, хем не работиш, хем искаш да взимаш пари наготово.Е как да стане тая работа?След като имаш задължения, то трябва да има трудов лагер където да си изработиш задълженията и даже имаш бонус да излезеш с трудов опит и професия която да ти помогне да си намериш работа после.Идеално е!
21
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е просто - в бедна държава социални помощи не трябва да има. Спират се всички помощи за всички български граждани.
20
26
 
35
 
! Отговори
това е робство преди 5 години
Принудителен труд значи робство,подобно на журналистката Ива Николова която дължи на министър Томислав Дончев 40 000 лева,сещайте колко е зависима горката робиня!
19
10
 
39
 
! Отговори
Простото си е просто преди 5 години
Та чак Дрънчи! Нали затова са социално слаби, защото са в немилост. Гербовистчета,бче приемете закон бре, знаем ви, че нямате грешка на тази тема. Всеки социално слаб- длъжник, да яхва метлата с която мете улиците Еди си къде, и зад граница да работи, за да имате "свежи пари" за имоти. Знаем ви към какво изпитвате слабост.
18
0
 
64
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
За да имаш достъп до каквито и да било помощи от страна на държавата да се въведе изискване да имаш поне 4г. трудов стаж или ако си дете, то родителите ти да имат такъв стаж. Така искат не искат ромите ще започнат работа, а от там и ще започнат да карат децата си да учат, за да не са черноработници и всичко ще си дойде на мястото. Изведнъж ще се окаже, че пари за пенсии има, за здраве има и тн. защото ще има много повече данъкоплатци и много по малко готованци!
17
0
 
80
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
решението е елементарно драги ми политици:Ако не си бил данъкоплатец, нямаш право на плащания от държавата. Кратко, точно и ясно. След като през целия си живот нямаш дори 1 работен ден, то ти нямаш право да очакваш каквито и да са помощи! Така ще се спре и раждането на деца от деца, ще се спре и прираста на ненужни индивиди с нулев принос за обществото и ще има пари за тези които наистина имат нужда от тях. Като ги мързи да работят да стоят гладни и да се оправят, нищо не им дължим!
16
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо"Френската Революция, Априлското Възстание, Американската Революция.... Хм... Ама деазнам?
15
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметицата голяма миротворка се извъди. Пъзла! А навън хората искат изграждане на концентрационни лагери и окончателно решение. До там го докарахме от етническо миролюбие. Да чуе и какви гневни думи се чуват и за турците, от толкова много депесарщина в политиката. Хората не усещат да има закон, тя за разум говори...
14
2
 
70
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Много инициативна кметицата на Габрово !!! Но се пита в питанката :Досега къде е спала ??? Или от придобиване на апартаменти ,не им остава време за държавата?
13
24
 
43
 
! Отговори
Край преди 5 години
В ЕС принудителния труд у ЗАБРАНЕН. Можете да си ляляте колкото искате.Помощите също не можете да им спрете.Бе това Българите ще се окажем рядко загубено племе. Не вдяват че с пребитите баби по селата се плащат магистралите и метрото и това си е.
12
0
 
60
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 години
Като го слушам този "полицейски шеф" наистина излиза, че Левски е престъпник, а Ботев терорист. Иска ми се да го определя този, но ще ме цензурират.
11
1
 
58
 
! Отговори
ПЛОЧКИТЕ НА ГРАФА преди 5 години
ги слагаха ей такива специалисти с тъмен цвят на кожата, събрани от махалите понеже "нашата фирма" трябва да прибере половината пари или да ги отчете обратно в БАНКЯ
10
3
 
72
 
! Отговори
Край преди 5 години
Цялата държава имитира дейност като глобява роми. Ром глоба не е платил от последните 25г. Затвора е по добър от домовете им - топло, хранят ги и ги поят.ЕС не разрешава друго освен затвор и глоба.И сега Томислав Дончев да каже как да се ПРИНУДИ това население да спазва законите. Нали за това му плащаме и е много умен.И в Турция има такова население обаче има бой, има принудителен труд, искаха да върнат и смъртното наказание.Проблема е нерешим в ЕС.