Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?

Кметицата на Габрово иска да ги праща принудително на работа
271
Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?
Снимка: Булфото, архив

Глоби от по 10 000 лева са натрупали хора, които се водят социално слаби и  заради това държавата не може да ги събере. В същото време обаче те продължават да получават помощи. Заради това кметицата на Габрово Таня Христова призова да се приеме законодателна промяна, с която глобата да се замени с принудителен труд.

Още по темата
Вицето Томислав Дончев, който също е в града заради ескалираното на напрежението, след като трима роми пребиха продавач  магазин, призна, че има огромен проблем със събирането на глобите.

"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата.

Тя припомни, че още от миналата година е започнало събарянето на незаконни постройки и рушащи се сгради, в които може да се настани някой.

Христова призова партиите да не се заиграват с етническия мир, защото границата е тънка.

"Като кмет на Габрово призивът ми към всички габровци е да проявим здрав разум и спокойствие. С гняв, насилие и безредици няма да постигнем нищо за нашия град", каза тя.

Според нея проблемът с ромите не е само в Габрово, а в цялата държава.

Шефът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че са образувани две досъдебни производства след снощните безредици.

Задържани са 9 от протестиращите, полицейски служител е пострадал леко.

"По време на протеста в района се събраха около 800-900 човека, които провеждаха мирен протест в рамките на около два часа. След което стартира движение в централната градска част на Габрово. Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади граждани, младежи на видима възраст между 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред, изразяващи се в хвърляне на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица с цел неразпознаването им", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
45
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Да теглят веднага потребителски кредит , за без лихва.ЕЦБ печати пари .Живей на заем , взимай , пари и не му мислиЕЦБ ,машала
8
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо". Това изтъркано клише много ме дразни. При всяко безобразие някой от управляващите ще го спомене. Хем нищо не правят хем призовават хората да снишат глава и да търпят до следващия побой, изнасилване и ограбване. Това си е меко казано цинизъм.
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички незгоди в държавата са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка и в частност седемдесет хилядната банда щатни корумпета и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници. А Оня банкянски *** къде се покри, пак?
6
3
 
58
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛИ НА ГЕРБ преди 5 години
Кво да ги праиш. Нали всеки път разни социолози и антрополози милионери ни убеждават от ТВто, че преди избори нищо не се прави.... И така всяка година, докато не стане Катуница, Габрово... ПОЖАР. КАРАУЛ, Опозицията иска да свали ТИКВАТА... Гасим пожара и поисле пак им даваш по 1 МИЛИАРД всяка година за да гласуват за ГЕРБ, вместо да ги дадеш на млади български семейства или да построиш толкова детски градини, че да няма опашки за записване и хората да работят, а не да стоят жените в къщи
5
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И колко са незаконните постройки, след като цяла година ги бутате и още има?
4
0
 
78
 
! Отговори
алоо преди 5 години
Такава малоумщина не знам кой умник го е предложил и кои умници НЕ са го променили това-дължиш на държавата пари,НЕ плащаш,но държавата продължава да ти дава пари....
3
1
 
80
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До кога така,докато се позволява.Как ще има глоби ,а няма да се събират и в същото време ще получава държавни пари,пари платени от същите тези данъкоплатци,които после пребиват.Време е за промяна.
2
1
 
90
 
! Отговори
Мангуста преди 5 години
Стига с тоя етнически мир, всички казват, че има проблем и после бързат да говорят за етническия мир. Този път никой не иска мир, защото видяхме до къде се доведохме
1
5
 
78
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИИ преди 5 години
Вие да не би да паднахте от МАРС вчера. КОй приема законите последните 12 г. Или по-важни са законите за АРТЕКС. АРЕ на б.оклука на Историята при следващите избори. А някои от вас също на принудителен труд в затвора