Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?

Кметицата на Габрово иска да ги праща принудително на работа
271
Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?
Снимка: Булфото, архив

Глоби от по 10 000 лева са натрупали хора, които се водят социално слаби и  заради това държавата не може да ги събере. В същото време обаче те продължават да получават помощи. Заради това кметицата на Габрово Таня Христова призова да се приеме законодателна промяна, с която глобата да се замени с принудителен труд.

Още по темата
Вицето Томислав Дончев, който също е в града заради ескалираното на напрежението, след като трима роми пребиха продавач  магазин, призна, че има огромен проблем със събирането на глобите.

"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата.

Тя припомни, че още от миналата година е започнало събарянето на незаконни постройки и рушащи се сгради, в които може да се настани някой.

Христова призова партиите да не се заиграват с етническия мир, защото границата е тънка.

"Като кмет на Габрово призивът ми към всички габровци е да проявим здрав разум и спокойствие. С гняв, насилие и безредици няма да постигнем нищо за нашия град", каза тя.

Според нея проблемът с ромите не е само в Габрово, а в цялата държава.

Шефът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че са образувани две досъдебни производства след снощните безредици.

Задържани са 9 от протестиращите, полицейски служител е пострадал леко.

"По време на протеста в района се събраха около 800-900 човека, които провеждаха мирен протест в рамките на около два часа. След което стартира движение в централната градска част на Габрово. Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади граждани, младежи на видима възраст между 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред, изразяващи се в хвърляне на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица с цел неразпознаването им", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Може, но се замесват и счетоводители и финансови консултанти по веригата, на които като им дадеш по някой лев и това, което ще остане за теб накрая силно ще се свие. Накрая ще излезе от цялата работа, че си останал на минус, само дето си се разкарвал.. Отделно, при всички случаи, ще трябва да се назначат още служители в дирекциите на НАП, които да се занимават с обработката на милионите декларации. Тези служители ще искат да получават всеки месец заплата, и едва ли ще се задоволят с 600 лева.
188
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистИ през 100 държави да ги прехвърлят, няма смисъл защото ДДС-то няма как да не го платят. А ДДС-то е 2 пъти по високо от данък печалба. Какво толкова неможе да вдянеш бе? И стига с това ти криене на данъци, данъци се крият защото държавата иска да е така, защото тия които крият данъци са стринки, балдъзи, чичовци и лели на депутатите! Ти като толкова разбираш защо не криеш данъци? Нали си икономист, какво чакаш, крии ДДС за милиарди и прави пари, какво се правиш на умник?
187
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистЗатова сме затънали в калта, защото държавните ни *** са всичките на твоето ниво, там където всички виждаме решение, вие виждате проблем и то не защото е сложно, а защото ще доведе до съкращаването на родата ви и до по малко разходи на държавата за изхрантутването ви. Всички проблеми според теб, са също толкова несъстоятелни колкото е цялото ти живуркане, хрантутник на гърбът на данъкоплатците, това си ти и за това защитаваш братовчедите си роми!
186
0
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Iceblast88Говориш с проценти, но тези проценти нямат никакъв смисъл, след като е технически невъзможно предложената от теб мярка да се приложи и на практика! Бизнса винаги намира начин да излъже данъчната система. Ще прехвърлят една стока през 10 държави, само и само да избегнат даънъчното облагане. Нищо лично към теб, изглеждаш умен, но в крайна сметка, моите коментари тук бяха насочени към човешката страна на икономиката, и нямах никакво намерение да нищя проблемите на данъчната с-***.
185
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистКолкото до другите служители в НАП - различни проверяващи тълкуват един и същ закон по различен начин, когато служител на НАП ти поиска ЧМР с подпис и печат от получателя и потвърждение (което по същество е абсолютно същото нещо) ти става ясно колко им е мозъчния капацитет. Ти защо си мислиш, че цялата ни държава е на това дередже? Защото така им изнася, нали ако се вкара всичко в ред няма да има нужда от комисии и агенции с дублирана дейност? Ама от къде толкова мозък в теб!
184
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистДа видим разликата между "простия" шивач и икономиста. Първия говори с цифри, сметки, проценти. Втория "икономиста" говори общи приказки. Само от това става ясно кои колко разбира. Да пратя писмо на Мин. на Финансиите или НАП? Първо няма кои да го прочете, защото там е пълно с мързели, второ няма да го приемат защото ще развали далаверата на техни хора, обороти се крият от техни хора, не от такива като мен. Трето - шивача си има достатъчно доходи, а не държавен *** като теб!
183
0
 
32
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Преди години на един обществен съвет в кв. Дружба някакъв гражданин попитал защо в общинските блокове на Дружба има роми които повече от 10 г. не са си плащали наемите и защо общината не ги гони. Кмета и съветниците го извъртяли че и ромите били хора и нали са бедни нямало къде да живеят. Дали ако някой българин не си плати 2 - 3 месеца наема някой ще се смилият над него. НАДА ЛИ! Но ромите на изборите са под строи и гласуват за "правилният" човек, затова и политиците си ги защитават.
182
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Щом смяташ, че си открил топлата вода, защо не пратиш едно писмо до Мин. на финансиите или НАП, предполагам че имат пощенски кутии?Сигурно се страхуваш да не ти изпратят обратно флашка, със записан 10 минутен смях?
181
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
САЩ и Германия, които си споменал в коментара си, са огромни държави, с бизнес който е несъпоставим по мащаби на нашата родна действителност. При тях мярката може и да дава резултат, но при нас негативите ще са повече от позитивите. По мои наблюдения, повече фирмички от нас, се управляват от хора, които не стават за бизнесмени, а не само малка част. Което означава, че съвсем ще си фалираме икономиката...Нещо си прочел, но не си го разбрал напълно, мисля че именно от там идва проблемът при теб!
180
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Шивачо, ако беше толкова умен за колкото си мислиш, защо бачкаш към някакъв цех, а не си направиш фирма и да печелиш милиони? Нали усещаш колко ти девалвира мнението?А на всичкото отгоре, демонстрираш самочувствие и се правиш на по-умен от експертите на НАП. Служителите в НАП, не са само тези, които виждаш да блеят по гишетата! Има и много други експерти, които ти не виждаш. А и не всеки ден са така без работа, явно си ги сварил в такъв момент. Аз съм засичал често огромни опашки пред тях.
179
0
 
35
 
! Отговори
СЛУЧКА ОТ МАКЕДОНИЯ преди 5 години
МИНАЛАТА СЕДМИЦА ХОДИХМЕ НА ГОСТИ ДО НОВО СЕЛО-МАКЕДОНИЯ. КАКТО СИ МУ Е РЕДА НА МАСА СЕ РАЗГОВОРИХМЕ ЗА ХУБАВИТЕ И НЕОБИТАЕМИ КЪЩИ, КОИТО ВИДЯХМЕИ ЧИЙТО СОБСТВЕНИЦИ РАБОТЕХА В ШВЕЙЦАРИЯ, ГЕРМАНИЯ И ИТАЛИЯ. НА ВЪПРОСА МИ КОЙ ГИ ПАЗИ, ОТГОВОРЪТ БЕ ПОЛИЦИЯТА И НИКОЙ НИЩО НЕ ПИПА. АКО СЛУЧАЙНО НЯКОЙ ГО ХВАНАТ ДА КРАДЕ ГЛОБИТЕ СА ОГРОМНИ, А АКО НЯМАШ ПАРИ РАБОТИШ ДОКАТО СИ ИЗПЛАТИШ ПО ОПРЕДЕЛЕНА ТАРИФА.
178
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Освен това, при варианта предложен от теб, ще има профилиране от страна потребителите, по отношение на техните потребителски нагласи. Те ще се насочат към пазаруване предимно от големите вериги, за да може да не им се събират много касови бонове до края на годината. Така малките фирмички ще фалират съвсем, а те и без това нямат много продажби. Как държавата ще събира повече данъци, след като голяма част от бизнеса фалира? А и безработицата ще се увеличи още повече в резултат на това.
177
1
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Не обвързвай ДДС-то с осигуровките, двете нямат нищо общо! Ти явно не си ***, а нещо по-страшно, някакъв вид ***, който още не е открит... Тези неща, които предлагаш са технически невъзможни, и много хора в НАП, които четат коментарите тук, сигурно яко ги напушва смях. Кой ще се занимава с обработката на милиони и милиарди касови бонове, и връщането на процент от ДДС на милиони граждани? Ти нормален ли си, или наистина си много глупаво парче?
176
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономодебилкаА какво общо имали осигуровките ли? Еми тъй като си тотална икономодебилка - няма как да декларираш разходи за 5000 лева, а да се осигуряваш и да имаш приходи от 1000 лева. Значи ще ти се наложи да се осигуряваш на реалните си доходи, а това ще доведе до повече пари за пенсии. Сега разбра ли какво общо има приходи и разходи или и за това не ти стига икономодебилоидната кратунка?
175
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономодебилкаВ цял свят има възтановяване на част от данъците за граждани. САЩ, Германия и тн. Там да не са по прости от НАП или от теб бе, икономодебилке? Ти голяма разбирачка се извъди, видиш ли тя била по умна от целия държавен апарат на САЩ. Ти си направо за Нобелова награда бе госпожичке! Как още не са те направили държавен *** чак не го побира умът ни. Готова си за защитничка на мързеливите, за дране на работещите и за нищо неправене, но ланкане на безполезни брътвежи.
174
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономодебилкаДа там не работят хора които някога им се е налагало да мислят самостоятелно. Половината документи които ти искат ги имат налични, но понеже ги мързи в червата те карат ти да им ги донесеш защото трябва да си мръдне пърдялника до телефона, да се обади на друг държавен *** които да се надигне и да го изрови, абе сложно е за тях и затова вие ни го донесете. Нали цялата информация от касовите апарати отива в масивите на НАП?А декларацията може да се прави от финансов сътрудник
173
0
 
35
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Кметицата и изобщо властта в страната разбира ентическия мир като мир само за кафявата част от населението, а другата да си яде боя и да си трае!? Време е вече кафеникавите да бъдат превъзпитани насила, след като без сила очевадно нищо не стана... Обаче за това трябва истински националисти да дойдан на власт, не ГЕРБ, БС(К)П, Атака и подобните им..
172
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономодебилкаТова прави 258 лева на година или почти 50% от едната ти заплата. Дали няма да ти е от полза. Колкото до НАП, понеже съм се сблъсквал с тях за разлика от вас - в деловодството им в Русе има 5 лелки които приемат документи. Първата реше косата на втората, третата работи, четвъртата си бърка в носа, а петата беше като ленивците от Зоотрополис. Тоест те мозък за толкова нямат, пък и ги мързи в червата. И защо са ти още администрация - 21 век - има компютри и системи!
171
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономодебилкаДрага госпожичке, първо няма как да минат в сивия сектор. Самия факт, че клиентите им ще изискват касови бонове прави сивия сектор невъзможен. Второ няма да доведе до фалит на фирми смислени за икономиката, а само до фалит на фирмички на икономодебили като теб които си нямат никаква представа за това как се развива бизнес и са тотално безполезни така или иначе. Трето за потребителите - при МРЗ ти остават 434 лева за харчене от които 86 са ти ДДС, 1/4 да ти върнат на година е
170
2
 
32
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Те ще се опитат да компенсират по някакъв начин изгубените приходи от изсветляването на ДДС-то! Плюс това, откъде на къде държавата ще се занимава да връща на всеки потребител процента ДДС от касовите бонове? Не помисли ли, че за тази цел трябва да се назначава допълнително администрация, и ефекът от изсветляването ще се загуби още повече? Ти да не мислиш, че в НАП не са помислили по този въпрос? Там едва ли работят шивачи.... Но щом казваш, явно един шивач е по-умен от всичките експерти там.