Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?

Кметицата на Габрово иска да ги праща принудително на работа
271
Социално слаби дължат по 10 000 лв. и не плащат. Докога така?
Снимка: Булфото, архив

Глоби от по 10 000 лева са натрупали хора, които се водят социално слаби и  заради това държавата не може да ги събере. В същото време обаче те продължават да получават помощи. Заради това кметицата на Габрово Таня Христова призова да се приеме законодателна промяна, с която глобата да се замени с принудителен труд.

Още по темата
Вицето Томислав Дончев, който също е в града заради ескалираното на напрежението, след като трима роми пребиха продавач  магазин, призна, че има огромен проблем със събирането на глобите.

"С гняв, безредици и насилие няма да постигнем нищо", каза още кметицата.

Тя припомни, че още от миналата година е започнало събарянето на незаконни постройки и рушащи се сгради, в които може да се настани някой.

Христова призова партиите да не се заиграват с етническия мир, защото границата е тънка.

"Като кмет на Габрово призивът ми към всички габровци е да проявим здрав разум и спокойствие. С гняв, насилие и безредици няма да постигнем нищо за нашия град", каза тя.

Според нея проблемът с ромите не е само в Габрово, а в цялата държава.

Шефът на националната полиция Христо Терзийски съобщи, че са образувани две досъдебни производства след снощните безредици.

Задържани са 9 от протестиращите, полицейски служител е пострадал леко.

"По време на протеста в района се събраха около 800-900 човека, които провеждаха мирен протест в рамките на около два часа. След което стартира движение в централната градска част на Габрово. Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади граждани, младежи на видима възраст между 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. предприеха действия, с които нарушаваха обществения ред, изразяващи се в хвърляне на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица с цел неразпознаването им", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистКатп на дете ти обяснявам ДДС няма как да намалее при положение, че се изкарат оборотите на светло защото те всички са обложени с ДДС и то не се възстановява защото е платено от краен потребител. ДДС се възстановява когато преработваш нещо в друго нещо, а това за ремонта се прави защото имаш черна каса, защото се крият осигуровки на работниците, но когато изкараш и техните разходи на светло и това ще изчезне!
148
2
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Тези предполагаеми по-високи приходи, за които говориш, които ще дойдат от декларираните по-високи обороти, ще се изядат от процента възстановено ДДС на потребителите. Точно затова няма смисъл да се въвежда подобна мярка. Парите от ДДС не отиват само за соц. помощи ***! С тях се строи инфраструктура, строят се детски гради, ядрени централи и други неща, които са от обществен интерес. Някои фирми може и да фалират, и да се получи обратен ефект.
147
0
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
ДДС-то и без това отива в държавния бюджет! Ако се възстановява някакъв процент от него на потребителите, ще отива още по-малък процент от него във фиска, а бизнеса ще намери начин да си намали финансовия резултат. Какво не разбираш, намам намерение да ти обяснявам като на дете!
146
0
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Iceblast88Фактура може да си извади и от ремонт на собственото жилище, като си го запише на като си запише булстата на фирмата! Кой ще те провери, помисли малко? Хората кухи фирми създават за източване на ДДС, не си ли чувал?
145
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистИ как точно ще си ги избие? Сега се крият пари които са приходи без касов бон, те затова и могат да се крият. Като клиентите ти изискват касови бонове как ще криеш каквото и да е? Ще криеш печалба ли? За какво и как като ти е по евтино да платиш данък печалба отколкото ДДС на разход! Ей елементарни неща не си учил 20 е повече от 10.
144
0
 
31
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистЯвно и в счетоводство си мързелувал. Дали ще вземеш 10% данък печалба или 20% ДДС кое е по добре за криене? Така, че дори и с примера които ти даваш не само, че държавата ще прибере повече пари, а и показваш, че глупавия разбира от счетоводство в пъти повече от теб икономисте.
143
2
 
31
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Ефекта от подобна мярка, ще бъде минимален за потребителя, а за фиска сигурно няма и да се усети, защото бизнеса, ще си избие по друг начин евентуалното намаление на приходите. Както по-долу вече съм описал...
142
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистИ защо да намалеят приходите? Нали изкарваме оборотите на светло, значи приходите ти нарастват, а не намаляват, дори и да върнеш някаква част, пак ще имаш прираст, дори и заради увеличения оборот. И глупавия си ти, след като елементарни неща не знаеш, нали за да представи фактура за разход, трябва да и внесе ДДС-то, не всички признати разходи се възстановяват.
141
1
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До iceblast88Ти си глупав човек, а с глупави хора е трудно да се спори! Дори и минимално намаление на приходите от ДДС в бюджета, ще доведе до огромен недостиг в приходната част на бюджета, както съм написал по-долу. Затова тази мярка е меко казано глупава! Дай Боже ръцете да са ти здрави дълго време, щото при една контузия или професионална болест, при която обаче не може да ти бъде отпуснат ТЕЛК, ще се чудиш и маеш защо в държавата ни няма социална система!
140
0
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До iceblast88Ще представят фактури за това, че са извършили разходи за ремонти за 90 хиляди лева, и оборота ще стане пак 10000 лева. Ще си пишат всякакви други разходи, само и само да намалят финансовия резултат. Те знаят, че НАП не може да тръгне да проверява всички! Ти на кой свят живееш?
139
0
 
34
 
! Отговори
До кога така преди 5 години
докато са правилните гласоподаватели !!
138
0
 
33
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До икономистИ мен не ме мисли, аз съм добър в ръцете винаги ще си намеря работа, ти мисли какво ще правиш когато няма нужда от мързеливци в човешкото общество и те оставят без социалка!
137
0
 
32
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До икономистприходи! Като нямаш безкасови приходи, няма как да криеш доходи и от там как да не им платиш данъците. След като имаш оборот Х и разходи У, то разликата е печалба и си плащаш данъка върху нея, а за оборот Х имаш и ДДС 20%. А сега като не издаваш касов бон, нито плащаш ДДС, нито имаш печалба (минава в джоба ти директно защото няма документ с които да се обвърже). Затова така се изкарва оборота и приходите на светло. А с тях се изкарват на светло и доходите и осигуровките на хората!
136
1
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Iceblast88Това, че някой е здрав и прав, не гарантира, че ще има някакви умения! Тук чифтосването между роднини няма нищо общо. Човек наследява определени гени, а с тях и определени умения. Напълно е възможно много хора да са изтеглили късата клечка от генетичната лотария. Я ми обясни как ще се преквалифицираш, ако утре измислят 3D принтиране на дрехи и обувки? Механик ли ще станеш? За мен не бери грижа...
135
0
 
32
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До икономистПърво - за това се възстановява процент, а не цялото ДДС. Като не можеш да четеш какво си седнал да спориш?Второ - как точно фирмите ще излъжат като имат продадена стока за 100 000 лева (издадени касови бонове), а си имал на склад стока за 10 000 например? Проблема сега е, че масово парите влизат в касите без да се издава касов бон, а от там и може да се лъже в счетоводния баланс. Ако изкараш на светло дневните обороти от там излиза всичко останало на светло, защото нямаш безкасови
134
1
 
33
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистЗначи мозък за да дадат на късо далекопроводи с парче желязо имат, а за работа нямали. Да копаят трап 5 на 5 за да крадат жици не ги мързи, а да започнат работа като копачи не можели? Да мъкнат релса 2км не ги мързи, ама за докери ги мързи да работят. Нямаш извинение! Мързи те просто.
133
1
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Iceblast88Това пък е още по-голяма глупост! Направо се чудя защо продължавам да ти отговарям...Нали знаеш, че бюджета се пълни основно от приходи от ДДС? Ако на хората им се възстановява ДДС, съвсем никакви приходи няма да влизат в бюджета! Фирмите ще намерят пак начин да заобиколят закона, като измислят доплънителни и извънредни разходи за намаляне на финансовия резултат! А по-големите фирми, ще си регистрират бизнеса в офшорни зони!
132
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистЯ си кажи, че си безработен социално слаб! Стига с извиненията, работа има за всякакви хора стига да им се работи! А това кои бил слабоумен или с две десни ръце, еми да спрат да се чифтосват на 10 годишна възраст между кръвни роднини и няма да са недъгави. Пък и тук говорим за здрави, прави и перманентно безработни! Тяхното извинение какво е?
131
1
 
33
 
! Отговори
икономист преди 5 години
Тези обаче, които не си харесват работата и нямат възможностите(интелектуални или физически), да вършат каквато и да е работа, ще имат алтернативата да изберат социалното плащане, пред варианта да си погубят здравето, заради комфорта на един работодател, който при всички положения печели на техен гръб. Има собственици на фирми в провинцията, които са мулти милионери, а служителите им бъхтят за минимални заплати. Включително и моя роднина, държи една такава фирма за консултански услуги!
130
0
 
32
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До икономистТи можеш ли да четеш? Възтановяване на данъците на данъкоплатците! На работещите! Бизнеса и сега си възстановява ДДС! Идеята е работника като со купи нещо от магазина после да си покаже касовия бон и да му се възстанови ДДС, а по касовите бонове на тези хора се хваща оборота на заведения и магазини, защото всички ще изискват касов бон, а не както е сега да им е все тая дали се издава или не!