Единият от шофьорите в тежката катастрофа край "Маказа" - Лютви Местан

Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни
14 апр 2019 18:42,
183
Единият от шофьорите в тежката катастрофа край "Маказа" - Лютви Местан
Снимка: Архив, Булфото

Единият от автомобилите в инцидента по пътя за пункта "Маказа", при който загина 6-месечно бебе, е управляван от Лютви Местан. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за "Фокус".

Още по темата
Припомняме, че днес около 13.30 ч., при включване в главния път автомобил "Фолксваген" се блъсна в друг автомобил, в който пътувало семейство с две деца.

И на двамата водачи тестовете за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, посочи Арнаудова.

"До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към Т- образното кръстовище се е движил лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-"Маказа", който е път с предимство, се е движил друг автомобил, в който е имало семейство- мъж, жена и две деца", каза Арнаудова.

При инцидента 6-месечно бебе, което е пътувало в колата, е загинало. Друго дете на 10 години, жена на 28 години, както и мъжът, управлявал автомобила, са приети в кърджалийската болница.

Лютви Местан е с изкълчена китка.

На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, и на Лютви Местан, и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни. Предстои и взимане на кръвна проба от двамата шофьори, добави Румяна Арнаудова.

"В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия. Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт", подчерта тя.

На мястото на произшествието се разпитват свидетели. Полицейски разследващи органи работят под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ако е спрял и после тръгнал , нямаше да удари колата с такава сила! Той е ударил преминаващите , нищо не подозирайки с голяма скорост и ги е смазал!
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mestan veche vsiaka godina ste pravi teater na grobovete na ubitata ot bsp malka Turkian i na bebeto, ubito lichno ot Mestan....
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mestan si mislel che patiat e samo za nego napraven, da minava samo toi kogato, kolkoto, kadeto i kakto si iska, poneje e nai-vajen i pocheten v dps....a vsichki ostanali sa dlajni da mu spirat i da mu davat predimstvo....
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт"Да преведа на про ст български език - ще го пуснем след 48 часа като забравят овцете и семейството като размисли ще поеме вината и няма да имат претенции за убитото дете. А местан ще го пуснем да отиде на почва в Турция, тъй като има изкълчена китка и трябва да се лекува.... Това беше от шоуто за днес, хубава седмица на всички
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас.. Жена му Ширѝн Места̀н е била председател на Държавната агенция за закрила на детето.
129
1
 
15
 
! Отговори
николай преди 5 години
Защо този хитрец не изяви съжаление, поне някакво.. Каза само, че не трябвало да бъде на това мякто. И никаква дума на съжаление. После адвокатитет ще го научат какво да говори, но първата му реакция показва какъв човек е.
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя несретник ще има да плаща изкълчената китка на Лютвито години наред.Така де, кое е по важно от етническия мир, ***'аму стара?Може ли на ага пътя да пресичаш?
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО!От Т- образното кръстовище за село Загорско до пункт "Маказа" има 49 км разстояние!!Как може да пишете, катастрофата е станала "край "Маказа"? :)Знам, че сте бягали от час по български в училище, сега разбирам, че и часовете по география сте пропускали. :)
126
3
 
27
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 5 години
Лютви в затвор за 20 години. За предумишлено убийство при тежък рецидив и системно нарушаване на правилата.Палци горе!
125
2
 
39
 
! Отговори
Турк преди 5 години
Аз съм турчин живеещ в България,и мога да кажа че Местан си е виновен и трябва да лежи! Хора събудете се утре може да е вашето бебе!! Законите са за всички. няма доган няма местан затвор до гроб и това е !
124
1
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Най накрая това Турско изча.дие Местан ще загуби и малката популярност която има .Смарта на това бебе ще бъде запомнена .Местан е вече труп!!!!!!
123
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли, какъв шум се вдигна, когато бащата на Румен Радев имаше пътен инцидент (при съвсем друга скорост и без жертви), каква олелия вдигнаха медиите и какво плюене беше срещу Президента?Бас държа, че сега медиите НЯМА ДА СА толкова пристрастни и "отвратени от поведението" на Лютвито. Утре няма да има никакви новини по случая. Както при случая с детеубийството на представителя на другия етнос Московски.
122
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Някой учудва ли се?
121
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли изобщо спирачен път БМВ-то?Отговорът на този въпрос ще отрезви някои попревъзбудени коментатори...
120
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетелят казва, че колата на Юсеин Ахмед, БМВ-то, се е движела с много висока скорост! Очакваме КАТ да каже колко точно е била скоростта! И ИМА ЛИ ИЗОБЩО СПИРАЧЕН ПЪТ НА БМВ-ТО?
119
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво става с максим стависки? Да имената му са с малки букви...
118
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще мерят с аршина с който мериха Московски! Това ли ни каза говорителката?
117
0
 
16
 
! Отговори
AHMAK преди 5 години
***, как, моля ви се ще има алкохол и нарокотици?! Това е Местан, не някой си квартален, гамен с БМВ 636 93-та година. Ако е бил на дрога и алкохол, нямаше да е Местан. Друг е въпросът, а именно "думата АРШИН, нормално ли е да се ползва от представитвл на държавата? Имаме си наш начин да изкажем подобно мнение! например: " Мога да уверя пр.окурарурата ,че ще се вземат ЗАКОНОУСТАНОВЕНИТЕ мерки , без да отчиаме, кой на какъв пост е !"
116
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицейски разследващи органи работят под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали ......"Най- краткия смешен и абсурден виц е от 2 думи:"Полицията разследва"
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука и Цацата и Ушев Цецо - Консултанта седят мирно на телефона и чакат с вазелина заповеди от шефа си Ердоган!