Единият от шофьорите в тежката катастрофа край "Маказа" - Лютви Местан

Пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни
14 апр 2019 18:42,
183
Единият от шофьорите в тежката катастрофа край "Маказа" - Лютви Местан
Снимка: Архив, Булфото

Единият от автомобилите в инцидента по пътя за пункта "Маказа", при който загина 6-месечно бебе, е управляван от Лютви Местан. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова за "Фокус".

Още по темата
Припомняме, че днес около 13.30 ч., при включване в главния път автомобил "Фолксваген" се блъсна в друг автомобил, в който пътувало семейство с две деца.

И на двамата водачи тестовете за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, посочи Арнаудова.

"До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към Т- образното кръстовище се е движил лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-"Маказа", който е път с предимство, се е движил друг автомобил, в който е имало семейство- мъж, жена и две деца", каза Арнаудова.

При инцидента 6-месечно бебе, което е пътувало в колата, е загинало. Друго дете на 10 години, жена на 28 години, както и мъжът, управлявал автомобила, са приети в кърджалийската болница.

Лютви Местан е с изкълчена китка.

На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, и на Лютви Местан, и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни. Предстои и взимане на кръвна проба от двамата шофьори, добави Румяна Арнаудова.

"В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия. Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт", подчерта тя.

На мястото на произшествието се разпитват свидетели. Полицейски разследващи органи работят под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи е невинен.
113
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имахме закони и работещи прокуратура и съд и по конкретно корумпягите от ВАС, тоя щеше да търка нара още щом основа втората етническа турка партия противоречаща на конституцията - ДОСТ!!!!Вместо това Суджука си пиеше кафето с Местан и направиха коалиция БО-СТАН!!!Боко и Цецо ще си отдъхнат от Апартаментгейт!
112
15
 
4
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Лидерът на малцинствената партия на турците в българия Лютфи Местан е арестуван от българската полиция!И все още някой да твърди, че няма репресии срещу турското малцинство в българия????
111
3
 
16
 
! Отговори
nikonik преди 5 години
Защо този *** не е в затвора за престъпление против републиката и шпионаж. Цацооооо??? Бокооооо????
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По разбитите магистрали на Суджука с 140 км в час и ей това е резултата.....
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля ,че Цацаров трябва да повдигне обвинение срещу акушер гинеколога който е извадил бебето по рано от термина.Лютвито е невинен
108
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се правите на ударени и не кажете в прав текст ,че Местан е убил хора в катастрофа. Ако не беше политик веднага щяхте да го съобщите, а сега го дъвчете и предъвквате.
107
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига злоба. Случилото се е трагедия. Тук личността на Местан не превръща трагедията в нещо друго.
106
20
 
3
 
! Отговори
Край преди 5 години
Когато се вклячваш от път без предимство не очакваш по главния път някой да се движи с 200 км./час.
105
4
 
10
 
! Отговори
Не извратен тип преди 5 години
Бебето не е било във столче,не е било и във легалце от количка,освен това бебето има досие във полицията за неправилно хранене и свръх рев със който е разсеял шофьора,хайде кокаиновите кардинали на републиката да се самосезират,че да не ги сезира Ердоган и освободят Лютвито
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега да ви видим ,сънародници от юг.При несправедлив процес , неадекватено разследване и съмнително решение на следователите ,ще постъпите ли доблестно както габровци ?!
103
0
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Като катастрофирах лаптопа оставен на задната дясна седалка премина през предната и се заби в жабката. А скоростта не беше никак висока.Съжалявам, че не снимах автомобила! Всички необезопасени деца, който се возят в автомобили са подложени на огромен риск. Оказва се че не ги убива самия удар, колкото нехайството на родителите им. Разбира се, че Местан е виновен. Най-вече затова, защото се е движил по път без предимство.
102
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Московски кога?
101
2
 
18
 
! Отговори
гггннннхйййй преди 5 години
Просто карайте по-бавно и по-спокойно бе хора!
100
3
 
28
 
! Отговори
До 102 преди 5 години
До ДИВАКБог да прости детето. Обаче от нас зависи да не допускаме такива неща да се случват. Местан би трябвало да дава пример, а не да се врязва в кола с бебе. Местан има повече отговорности като политик. Вместо да се грижи за децата на избирателите, той взе да ги убива на пътя.
99
1
 
18
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
До До доказване на ....Вярно е. До доказване на вината. Обаче излезе ли му приказката на Местан, а тя вече излезе, сега има да доказва на хората, че не е камила. Дори и законът да го оправдае, скандалът е скандал. А това, което е станало, не е скандал, то е кралят на скандалите - политик, участник в ПТП, в което загива бебе.
98
0
 
27
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До само гледайте - детето е християнче , може да е и мюсюлманче , има ли значение за религията , та то е само едно дете с кристално чиста душа и от бога избрано да бъде ЧОВЕК ! Бог да прости ДЕТЕТО !
97
0
 
14
 
! Отговори
причините преди 5 години
Медиите се хващат за това, че и двамата шофьори бе били употребили алкохол. Е, и? Това да не би да е оправдание? Това е отхвърляне на една възможна причина за катастрофата, но не изяснява КОЯ точно е причината. Толкоз по-зле, ако в трезво състояние шофьорите не са преценили поведението си на пътя. Хайе сега да видим какво ще ни излъжат медиите - как по независещи от никого причини е убито едно бебе.
96
5
 
22
 
! Отговори
турчин преди 5 години
ако в турция някой убие дете близките му имат право на кръвнина включително и смърт за убиеца
95
17
 
1
 
! Отговори
До доказване на .... преди 5 години
Местан може да е причинил по желание смъртта на бебето, може таткото на бебето да е желал Местан да им стане близък, близък та чак на директен удар да се опре, ама:До недоказване на невинността Местан е неивнен.До доказване на девствеността Местан не е девственДо разкарване на грешноостта Местан ебезгрешник