Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе

Той бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали
Обновена: 14 апр 2019 20:29 | 14 апр 2019 19:53,
387
Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе
Снимка: bgonair.bg

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край "Маказа", при която загина 6 -месечно бебе. Срещу него няма повдигнато обвинение.

Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали, съобщава bTV.

След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.

"Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там", каза Местан и посочи, че е спрял на знака "Стоп"..

Още по темата

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак "Стоп" преди да излезе на главния път.

"Тъкмо зави и един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше… не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на „Стоп”, огледа се, гледа наляво, надясно, и след това потегли", разказа Мустафа Исмаил.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производстово за катастрофа по непредпалзивост и причиняване на смърт на едно лице.

Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
8
 
! Отговори
до 210 преди 5 години
Според теб ако една кола се движи със 200 км/час за една секунда какво разстояние изминава?
169
23
 
8
 
! Отговори
Горски преди 5 години
Този баща е убиец, защото не мисли за живота на децата си и кара бързо. Този баща е и егоист, защото мъкне 6 месечно бебе до Гърция за да се напива по кръчмите, а това дете да се размята по хотелски стаи. Господ е решил, че не става за баща и е прибрал детето.
168
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според теб ако една кола се движи със 200 км/час за една секунда какво разстояние изминава?
167
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички, които вините бащата, че е убил умишлено детето си, пратил е жена си, себе си и другото си дете в болница - ВИЕ НЕ СТЕ НОРМАЛНИ!
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 209Ти изобщо имаш ли си представа какъв удар с каква скорост може да причини такива поражения по фолксваген фаетон??Оня е карал поне със 100 км час!
165
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяло семейство е с унищожени мечти. Бащата е с повреден прешлен и това ще му се отрази и в работата, и в почивката. Душата му е почернена от мъка за детето, майката също е в болницата, пък вие защитавайте още виновника. Не се притеснявайте, Местан ще бъде оправдан, защото тук няма справедливост, но Провидението ясно показа, че не е с него и ще му въздаде, пък вие си го защитавайте колкото си искате.
164
4
 
17
 
! Отговори
Д преди 5 години
Този дето е карал зад Местан как точнп видя, че се е огледал наляво и надясно?! Отдалече си личи лъжата и вината.
163
14
 
12
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Абе криво да седим ,право да говорим ! Никой не знае дали Местан е спрял на стопа или не ! Но дори и да е виновен за сблъсака , не е виновен за смъртта на детето ! За смъртта на детето е виновен този който е летял с 200 км/ч ! Ако спазваше правилата и се движеше с 60 км/ч ,нямаше да има смъртен случай !
162
3
 
7
 
! Отговори
до 202 преди 5 години
Независимо кой е карал колата на снимката другата кола не се е движила бързо.Погледни,че тази на снимката дори не е отместена встрани!
161
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свидетелят казва, че колата на Юсеин Ахмед, БМВ-то, се е движела с много висока скорост! Очакваме КАТ да каже колко точно е била скоростта! И ИМА ЛИ ИЗОБЩО СПИРАЧЕН ПЪТ НА БМВ-ТО?Не оправдавам Местан!Той ИМА вина!Въпросът е дали и другият водач е виновен?Там ограничението е 50 км час..
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали кой е виновен, но по оня път се кара страшно бързо. Много е тежко, когато си отиват деца. Пожелавам сили на опечаленото семейство. Местан, ако е човек едва ли ще си прости някога.
159
1
 
7
 
! Отговори
до 185 преди 5 години
Те тези против които протестира Габрово идват точно при вас.Тук останаха мнооого малко-след няма и година всички ще са при "танте Ангела" на социални помощи! Така,че ти му мисли.Там ще трябва да им спазвате правата и свободите,да бъдете вежливи,внимателни,учтиви и най вече ЩЕДРИ!Запомни-най вече ЩЕДРИ!Пожелаваме ви успехи и очакваме от Вас отлични резултати по отношение интеграцията им в немското общество!Успех, късмет и весело съжителство!Уверен съм,че изобщо няма да ви е скучно!
158
3
 
15
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименОня зад Лютвито видял,как Местан се огледал наляво,надясно и бум.Явно от небето е дошла колата на нещастните родители за да не я види Лютви..........................Ами на практика точно така става , няма как при такъм завой да забележиш кола летяща с 200 км/ч , тя за части от секундата вече те е ударила ! Ако другата кола се движеше с 50 или 60 км/ч можеше да има сблъсък но нямаше да има жертви и отлитане в дерето , просто щеше да реагира да набие спирачки и лека да се блъснат
157
1
 
3
 
! Отговори
Тракторист преди 5 години
Като свалят даните от записващото устройсво на черната кутия ще видим кой с колко е карал
156
4
 
14
 
! Отговори
555 преди 5 години
Другия шофьор не е загубил детето си, а го е убил. Не може да возиш децата си в колата и да не дпазваш ограниченията за скорост.
155
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите сме много малко, но колосално злобно племе! Бог да дари с търпение и сила родителите на загиналото дете!
154
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете! Става дума за убито дете! Освен това, шофьорът на другата кола също е мюсюлманин. Но е жертва, загубил е детето си жена му и другото дете са ранени! И едва ли му пука кой и какъв е убиецът!
153
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня зад Лютвито видял,как Местан се огледал наляво,надясно и бум.Явно от небето е дошла колата на нещастните родители за да не я види Лютви.Сега разследващите да проверят колата му дали е със затъмнени стъкла,както и имал ли е възможност свидетеля да види на къде е гледал Местан,което не е от голямо значение.
152
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има достатъчна видимост и отсечката е права и въпреки ограниченията никой не ги спазва
151
0
 
6
 
! Отговори
i'm преди 5 години
До АнонименПрава е на Юг, а на Север към Кърджали е завой! Всъщност, края на завоя е точно това разклонение. Завоя е дълъг и "отворен". Погледни Street View в maps.google.bg и ще добиеш отлична представа за мястото. BMW-то е идвало от Кърждали, тоест от към завоя.