Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе

Той бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали
Обновена: 14 апр 2019 20:29 | 14 апр 2019 19:53,
387
Задържаха Лютви Местан заради катастрофата, в която загина бебе
Снимка: bgonair.bg

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край "Маказа", при която загина 6 -месечно бебе. Срещу него няма повдигнато обвинение.

Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали, съобщава bTV.

След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.

"Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там", каза Местан и посочи, че е спрял на знака "Стоп"..

Още по темата

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак "Стоп" преди да излезе на главния път.

"Тъкмо зави и един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше… не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на „Стоп”, огледа се, гледа наляво, надясно, и след това потегли", разказа Мустафа Исмаил.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производстово за катастрофа по непредпалзивост и причиняване на смърт на едно лице.

Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
Поглед в-у снимката на колата недвусмислено показва че е отнето предимство ! Няма как колата на Местан да е била извън главния път, и в последствие удар в предницата да я изхвърли по средата на платното ! Ако е бил извън главния път и спрял на знак ''СТОП'', то удар в предната част на колата би я завъртял и върнал НАЗАД ! Не виждам КАК колата може да се предвижи напред при удар в най-предната и част, дори при др. обстоятелства ?!Личи си че колата е била ударена под ъгъл от приблиз. 90 градуса
229
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Колата изхвърча на 50 метра.... .. и се прекатурва...Журналистика, да ви имам файтонджийския език!
228
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По закон Местан е виновен, защото идва от път без предимство, но по нормалната човешка логика, ако другия се е движел с превишена скорост, той е виновен, защото няма как да дадеш предимство на МПС, което е извън зоната ти на видимост и се движи с голяма скорост. Там има един относително прав участък, по който може да се вдигне голяма скорост. Лошото е, че видимостта на кръстовището е лоша - в едната посока е около 60 метра, а в другата посока е около 150 метра, откъдето втората кола е идвала
227
2
 
8
 
! Отговори
Елеонора преди 5 години
От състоянието на предницата на колата на Местан и на ударения автомобил е видно, че абсурдно да е СПРЯЛ на стопа!!! Няма как предницата му да е така деформирана от кинетичната енергия!!! Това е грубо отнемане на ПРЕДИМСТВО!!! Явно е бил пиян!!! Горките родители!!!
226
0
 
9
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
България се напълни с б,ашибузук. Голяма част от пишещите пишат глупости от рода на 180 -200 км скорост на пострадалия. Абе тези хора минавали ли са изобщо някога въпросният участък. Такава скорост там няма как да се достигне, освен ако не си с спортна кола. Минавал съм там стотици пъти, а още преди да открият официално пътя и нямаше движение в двете посоки, скоростта, която можеше да се достигне беше от порядъка на около 160 км. При положение, че никой не ти пречи.
225
0
 
4
 
! Отговори
Башбабаит преди 5 години
ДУУУР БРЕ МЕСТАН АГА!!!
224
7
 
3
 
! Отговори
MISTER CRO преди 5 години
Не ми пука за Местаня, обаче всички тук казват, че той е виновен без да да са наясно с конкретната ситуация! Ами, ако наистин другият шофьор е карал с много голяма и превишена скорост! Ако на конкретния участък липсва видимост, има ограничение на скоростта поради тази причина, както и поради причина на включване на второстепенния път в магистралата, а другия водач е карал с превишена скорост????
223
0
 
8
 
! Отговори
СандУкан преди 5 години
До Анонимен 266Има знак ДУР бе мискинин!
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да отива като Ставински в Москва да кара кънки.
221
2
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Еми помнене ми думата И ПРИ ТОЯ ИНЦИДЕН ВИНАТА ЩЕ ИМА САМО И ЕДИНСТВЕНО 6 МЕСЕЧНОТО БЕБЕ! МИР НА ПРАХА МУ! ТАКА Е ТУКА ПО ТИЯ ТЕРИТОРИЙ!
220
1
 
15
 
! Отговори
Румен Радев преди 5 години
Нека вземат показания от бащата на детето. Той ще си признае че не е знаел че в колата е Местан. Иначе щеше да спре и да отдаде почит на минаващия велможа.
219
1
 
23
 
! Отговори
тъй става преди 5 години
Според мен, тъй като очевидно кара мощна кола, е предположил че ще може да мине пред бедния човечец с малката кола. Сега се оправдава че човека карал много бързо.Вярвам му че е спрял, но е очевидно че не е осигурил предимство.
218
2
 
30
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Закона ясно казва кои е виновен! След като излизаш от второстепенен път и имаш знак СТОП и при излизането ти на главния път има ПТП, то ти си виновен. Така както когато си пиян си виновен, така както когато минеш на червен светофар, така както когато отнемеш предимство, така както когато изпреварваш минавайки през непрекъсната лента. В закона си го пише ясно. Вината е на този излизащ от второстепенен път, ако ще и папата, Путин, Тръмп или марсианец да е! Няма какво да го мислите, написано си е!
217
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всичко се плаща рано или късно.Парите не са всичко на този свят.
216
1
 
24
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Не мога да разбера защо ни лъжат по новините то е ясно като бял ден ,че колата на Местан не е спряла на стопа и е засякла пострадалата кола.
215
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука и Ушев Цецо седят мирно с *** свалени на букаи и вазелин и чакат заповеди от Ердаган.
214
3
 
28
 
! Отговори
е? преди 5 години
Сега гледах по телевизията, задържането на Местан. Тоя човек е неадекватен, глупости се пишат само. Нямало алкохол, нямало наркотици, не бил виновен. Нали го видях - неадекватен е.Ок, няма алкохол, няма наркотици след проверката, но обаче има огромна вина. Ако е невинен, нямаше да е в това състояние. А той беше неадекватен. Тези му на съвестта че уби детенце, но всички реват и се дерат че не бил виновен. Като е невинен, защо е неадекватен??????
213
3
 
37
 
! Отговори
е? преди 5 години
Аз искам Местан да си понесе отговорността и последствията, за това че не спря на знак СТОП, уби 6 месечно бебе и прати цялото семейство в болница. Семейство, което след като излезе от болницата,ще отиде направо на гробищата, за да погребе малкото съкровище, което Лютви Местан уби. Народе, спряхме с протестите, но явно трябва да ги подновим. Това не може да се случва в страната ни, деца да бъдат убивани и виновните ненаказани. Аз искам виновния за този ад, който сътвори, да бъде наказан. А вие?
212
4
 
36
 
! Отговори
е? преди 5 години
Ако това го направя аз или някой друг обикновен сънародник мой, веднага ще ме разпънат на кръст и ще ме осъдят и в затвора ще лежа. Но понеже е джагала Местан или ако е някой си Асан, от маалата, нищо няма да направят. Българите само за под ударите на закона. Ще го оправдаят, не знам как, но ще измислят нещо и ще се дадат много пари, но ще го оправдаят. Помнете ми думата.Това да не спреш на знак СТОП, още повече да убиеш бебе в катастрофа и да те оправдаят, това си е подигравка с народа.
211
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В туркие няма знак СТОП, там с предимство е по-големия Ага или на който свирката му е по-голяма, но за съжаление сблъсъка е в границите на ЕУ. Сега за да спасим мЕстаноглУ треа туркие да завземе горна Тракия и всичко ще е ОК. Нали Зидарев?!?